Shop By
Commanderie Peyrassol

Rolle

We can't find products matching the selection.

Een domein met een rijke geschiedenis van tempeliers, wijn maken en kunst beleven. Midden in de Maures, de zwarte bergen in de Var, ligt Commanderie Peyrassol, rond 1250 gesticht door de tempeliers. Op deze plek creëerden zij een rustplaats voor de vele pelgrims, op weg naar het beloofde land, Rome of Santiago de Compostella. Ook de tempeliers hielden zich bezig met de wijnbouw, zoals oude documenten laten zien.

Nu, in onze tijd, is de gehele Commanderie prachtig gerestaureerd in opdracht van de eigenaar Philippe Austruy. Op de binnenplaats waan je je weer in de tijd van weleer. Maar de link naar het heden is duidelijk: rondom de gebouwen en in de wijngaarden vind je prachtige constellaties van internationale kunstenaars, als bijvoorbeeld Barry Flanagan, Gloria Friedman en Jaume Plensa. Ook de processen in de wijnbouw zijn door de moderne technieken naar een hoger level getild. Er worden prachtige wijnen gemaakt in dit aardse paradijs!

De volledig gerestaureerde kelders zijn voorzien van de nieuwste technieken om de vinificatie goed te laten verlopen. De tijd tussen de pluk (zowel handmatig als machinaal) en de maceratie moet zo kort mogelijk zijn, om oxidatie te voorkomen. Tijdens de maceratie van de druiven wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht, zodat pijpen en pompen dit proces niet kunnen verstoren. Dit gebeurt in roestvrijstalen cuves. De vinificatie van de druivensoorten gebeurt apart. Kort daarna vindt de assemblage plaats. Voor de rijping van de wijnen worden verschillende methodes gehanteerd. Ze voeren een aantal merken waaronder Vignobles Austruy (vernoemd naar de aeigenaar), Chateau Peyrassol en #LOU by Peyrassol