Col d'Orcia

Col d'Orcia

We can't find products matching the selection.

In het landelijk schoon van Toscane, op ruim 40 kilometer ten zuiden van Siena, ligt een klein architectonisch wonder: Montalcino. De naam van dit plaatsje is ontleend aan het Latijnse "Mons Ilcinus": heuvel van steeneiken. Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant. De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino. Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.

Het domein is doordrenkt van traditie en geeft een ereplaats aan de Sangiovese (80% van de wijngaarden). Het weigert met zijn wijnen aan ‘bodybuilding’ te doen. Het zijn tijdloze wijnen, die rijpen in grote fusten (150hl).
Natuurlijk is er de Brunello di Montalcino, maar ook de zeldzame Riserva, twee wijnen van grote klasse met een lange bewaartijd. Voor iets vroegere consumptie is er de Rosso di Montalcino en Banditella als ‘single vineyard’ cru. Speciale wijnen in het gamma zijn Nearco en vooral Olmaia die met zijn internationaal karakter, dankzij de 100% Cabernet, de Super Tuscans’ toenadering zoekt. De Sant’Antimo Pinot Grigio verovert het hart van ieder liefhebber van Italiaanse witte topwijnen.