Casa Rojo Viñas Bastardas en La Gabacha Sauvignon Blanc Giftbox

From 2.95 2.44 Regular Price 3.60

To 31.69 26.19 Regular Price 32.34

* Required Fields

2.95 2.44

Summary

  Casa Rojo maakt wijnen uit twee verschillende regio's in Spanje, met de focus op de twee druivensoorten waar ze het meest gepassioneerd over zijn - Tinta Fina (Tempranillo) in het continentale klimaat van La Ribera del Duero en Monastrell in hun mediterrane thuis, Tierra de Murcia.  Hun witte wijnen mogen niet over het hoofd worden gezien - een heerlijke fusie van mineraliteit en rijpe fruittonen in elke fles. Deze geschenkdoos is de perfecte kennismaking met Casa Rojo!

  Deze wijn is verpakt in een mooie rode geschenkdoos, waardoor het een ideaal geschenk is. Als extra service kunt u in de winkelwagen ook nog een bijpassende cadeaukaart toevoegen en hierop een tekst laten vermelden. Wij voegen deze kaart zonder extra kosten aan het pakket toe. Lees hier meer over de cadeau-kaartjes.

  View bundle items Discover more about this wine

  De Casa Rojo Viñas Bastardas is een wijn die de regio Murcia en Ribera del Duero combineert en is een nieuwe wijn die in oktober 2023 is gelanceerd. De Viñas Bastardas 2021 is de perfecte weerspiegeling van wat Casa Rojo is: innovatie, originaliteit, liefde, balans maar vooral passie. De wijn is een blend van de twee typische druiven uit de 2 appelaties. Uit de Ribera del duero komt de Tinto Fino oftwel de Tempranillo en uit Murcia de Monastrell oftwel Mourvedre. Beiden worden geblend in een 50/50% verhouding.

  Sauvignon Blanc uit de Rueda is Hot en dat is niet voor niets. De hoogte (700-900 meter) zorgt voor goede temperatuurverschillen tussen dag en nacht en de arme kalkachtige zandgronden dwingen diep wortelen en geven de Sauvignon Blanc een eigen (Rueda) karakter dus geen imitatie Loire of Nieuw Zeelandse fruitbom maar een eigen identiteit. De Casa Rojo La Gabacha is een 100% Sauvignon Blanc komende van een wijngaard van 10 hectare, in 1985 aangeplant door Aníbal Asensio op een hoogte van 800 meter in het stroomgebied van de Duero, tussen de dorpen Valdestillas en Serrada.

  Vineyard for Casa Rojo Viñas Bastardas en La Gabacha Sauvignon Blanc Giftbox

  "LOVE WHAT YOU DO. DO WHAT YOU LOVE"  JOSÉ LUIS GÓMEZ   -Het maken van geweldige wijnen kost tijd en veel toewijding. Voortdurende verbetering, voortdurende evolutie en het zoeken naar perfectie in de wijngaard en daarna in de wijnmakerij, is de enige manier. Alleen als je houdt van je werk kan je deze toewijding en passie ten toon spreiden. “THE MOST IMPORTANT VIRTUE OF A WINE IS BALANCE” LAURA MUÑOZ-ROJO. Bij Casa Rojo maken ze wijnen waarmee José Luis en Laura zich geïdentificeerd voelen. Ze hebben het geluk en de luxe dat ze kunnen produceren in de gebieden waar ze hun roots hebben liggen en bewonderen  met de twee druiven waar ze gepassioneerd over zijn: Tinta Fina (Tempranillo) in het landklimaat van La Ribera del Duero en de Monastrell in ons mediterrane thuisland, Tierra de Murcia. Recent zijn daar ook nog de unieke witte druiven vanuit Ribero - Galicië bijgekomen zoals de Verdejo, Albariño en Sauvignon Blanc. De visie van Casa Rojo  is helder. “Een wijn moet een maximale expressie zijn van de bodem, de druiven, het locale klimaat.”

  Casa Rojo is sinds 2010 actief dus een vrij jong bedrijf maar inmiddels zijn de wijnen van Casa Rojo verkrijgbaar in ruim 40 landen, waaronder, USA, Singapore, Italie, Frankrijk, Nederland, Mexico, Japan, Hong Kong, Australië, Zweden, Zwitserland, etc en overtijgt de vraag het aanbod. Niet vreemd want de kwaliteit van wijnen, de verhalen achter de wijn en de uitmonstering zijn ronduit uniek. 

  Name Region Price
  Wijnflestas, rood met venster (voor 2 flessen) (kadoverpakking) 3.60
  2021 Casa Rojo Viñas Bastardas Castilla y Leon 17.75
  2022 Casa Rojo La Gabacha Sauvignon Blanc Castilla y Leon 10.99
  Write Your Own Review
  You're reviewing:Casa Rojo Viñas Bastardas en La Gabacha Sauvignon Blanc Giftbox
  Your Rating

  Grandcruwijnen

  Which dish goes perfectly with this wine?

  Our online smart sommelier will help you!

  Latest review

  10.04.2024

  2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

  "Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

  View product review