Casa Rojo Enemigo Mio en Clon 98 Giftbox

From 2.95 2.44 Regular Price 3.60

To 36.65 30.29 Regular Price 37.30

* Required Fields

2.95 2.44

Summary

  Casa Rojo maakt wijnen uit twee verschillende regio's in Spanje, met de focus op de twee druivensoorten waar ze het meest gepassioneerd over zijn - Tinta Fina (Tempranillo) in het continentale klimaat van La Ribera del Duero en Monastrell in hun mediterrane thuis, Tierra de Murcia.  

  Er is minutieuze aandacht besteed aan elk stadium van het wijn bereidingsproces - van de wijngaard tot de wijn en van fles tot etiket - ze hebben overal aan gedacht! Elke wijn heeft zijn eigen ontwerp dat de persoonlijkheid van de wijn weerspiegelt. Niet alleen dat, maar deze etiketten veranderen bij elke oogst, waardoor de ontwikkeling van de wijn wordt getoond. Casa Rojo blijft altijd vooruit gaan.

   

  View bundle items Discover more about this wine

  Deze wijn is verpakt in een mooie rode geschenkdoos, waardoor het een ideaal geschenk is. Als extra service kunt u in de winkelwagen ook nog een bijpassende cadeaukaart toevoegen en hierop een tekst laten vermelden. Wij voegen deze kaart zonder extra kosten aan het pakket toe. Lees hier meer over de cadeau-kaartjes.

  De Casa Rojo Enemigo Mio is een 100% Garnacha uit een enkele wijngaard van 4 hectare aan de voet van de Sierra de La Pila, vlak voor de wijnmakerij gelegen in de Tierra de Murcia. De Casa Rojo Enemigo Mio is een wijn met een prachtige kersenrode kleur.  In de neus vallen de intense tonen van de jeugd op, van wilde rode vruchten en zoethout, vergezeld van balsamico en menthol. Op de achtergrond zeer lichte tonen van geroosterd hout, elegant, subtiel, altijd vergezeld met het fruit als hoofdrolspeler. Frisse tonen van wilde kruiden en specerijen. In de mond is het een soepele wijn, wederom zeer fris en lang, met een verrassende zuurgraad en aangename tannines.

  Clon 98 of CL98 is de druivenstok kloon van de Tinto Fino (Tempranillo), die zodanig gemuteerd was dat het zich aan kon passen aan het extreme klimaat van de Ribera del Duero. Arme grond, hoog-gelegen (800-1000 meter), korte warme zomers en koude lange winters typeren de Ribera del duero en dit verklaart ondermeer waarom de wijnen uit de streek zo gewild zijn. Hard werken voor de stokken maakt mooie wijnen. De Clone 98 (CL98) heeft een diepe robijnrode kleur die uitnodigt om te ontdekken. De neus toont al het potentieel van de druif met aroma's van zwarte pruim, braambes, thijm en kruidnagel. In de mond is de wijn medium-bodied en is verrrassend fris, fruitig , goed gestructureerd en levendig, met lichte tannines en een medium, evenwichtige afdronk.

  Vineyard for Casa Rojo Enemigo Mio en Clon 98 Giftbox

  "LOVE WHAT YOU DO. DO WHAT YOU LOVE"  JOSÉ LUIS GÓMEZ   -Het maken van geweldige wijnen kost tijd en veel toewijding. Voortdurende verbetering, voortdurende evolutie en het zoeken naar perfectie in de wijngaard en daarna in de wijnmakerij, is de enige manier. Alleen als je houdt van je werk kan je deze toewijding en passie ten toon spreiden. “THE MOST IMPORTANT VIRTUE OF A WINE IS BALANCE” LAURA MUÑOZ-ROJO. Bij Casa Rojo maken ze wijnen waarmee José Luis en Laura zich geïdentificeerd voelen. Ze hebben het geluk en de luxe dat ze kunnen produceren in de gebieden waar ze hun roots hebben liggen en bewonderen  met de twee druiven waar ze gepassioneerd over zijn: Tinta Fina (Tempranillo) in het landklimaat van La Ribera del Duero en de Monastrell in ons mediterrane thuisland, Tierra de Murcia. Recent zijn daar ook nog de unieke witte druiven vanuit Ribero - Galicië bijgekomen zoals de Verdejo, Albariño en Sauvignon Blanc. De visie van Casa Rojo  is helder. “Een wijn moet een maximale expressie zijn van de bodem, de druiven, het locale klimaat.”

  Casa Rojo is sinds 2010 actief dus een vrij jong bedrijf maar inmiddels zijn de wijnen van Casa Rojo verkrijgbaar in ruim 40 landen, waaronder, USA, Singapore, Italie, Frankrijk, Nederland, Mexico, Japan, Hong Kong, Australië, Zweden, Zwitserland, etc en overtijgt de vraag het aanbod. Niet vreemd want de kwaliteit van wijnen, de verhalen achter de wijn en de uitmonstering zijn ronduit uniek. 

  Name Region Price
  Wijnflestas, rood met venster (voor 2 flessen) (kadoverpakking) 3.60
  2021 Casa Rojo Clon 98 Castilla y Leon 16.95
  2022 Casa Rojo Enemigo Mio Murcia 16.75
  Write Your Own Review
  You're reviewing:Casa Rojo Enemigo Mio en Clon 98 Giftbox
  Your Rating

  Grandcruwijnen

  Which dish goes perfectly with this wine?

  Our online smart sommelier will help you!

  Latest review

  10.04.2024

  2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

  "Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

  View product review