2021 Ossian Verdejo Agricultura Ecologica BIO

41.95 34.67
  • Buy 6 for 37.95 31.36 each and save 10%

?

_
315 in stock
Gift wrapping possible in cart
Type of Wine White
Country Spain
Region Castilla y Leon
Appellation Tierra de León
Winery Ossian
Vintage 2021
Grape Verdejo
Content (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink window 2024 - 2030
Available as of Nov 28, 2023
View all characteristics Discover more about this wine

De druiven worden handgeplukt en dat is geen sinecure want dit is een zeer oude wijngaard (100-160 jaar) met druivenstokken waar voor op de knieën moet worden gegaan. De wijn wordt na de pluk gekoeld en fermenteert met zijn eigen inheemse gisten. Na de fermentatie rijpt de wijn in barriques en foudres voor 9-12 maanden en daarna krijgt de Ossian nog flesrijping van een jaar voordat deze mondjesmaat beschikbaar komt. De Ossian is een expressieve Verdejo wijn en uniek in zijn soort. Wit fruit met tropische tonen, mineralen, een vleugje "roasted tones" en een geweldige afdronk. Uiterst gestileerde, complexe neus met boschampignons, truffel, biscuit en geroosterde amandelen. Heeft 94 Penin punten en 93 punten van James Suckling gekregen. De Ossian is een echte Top Verdejo! en Ecologisch/biologisch - zo lekker maar aanbod is zo beperkt!!

WEETJE: De single vineyard voor de Ossian is niet aangetast door druivenluis ( pre-Phylloxera) en zijn daarom zo oud. dit komt omdat de luis zich verplaatst via een gangenstelsel in de grond. De grond van de Ossian en Ossian Capitel zijn zo extreem zanderig waardoor de luis niet in staat is om een gang te graven (deze stort dan weer in) en daarom zijn deze wijngaarden zo extreem oud en nog volledig authentiek. Vegan gecertificeerd

In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres

Wijnhuis Ossian

Ossian is opgericht door Javier Zaccagnini, eveneens partner en directeur van Aalto in Ribera Del Duero, en Ismael Gazalo, wiens familie reeds jaren wijn maakt in de regio. Inmiddels is het fameuze wijnhuis Pago de Carraovejas eigenaar van Ossian en die hebben de trend doorgezet in het maken van absolute top kwaliteit wijnen. De extreem oude Verdejo-wijngaarden zijn gelegen in het dorpje 'Nieva' en liggen op 850 meter boven zeespiegel. De wijnstokken zijn tussen de 100 en 160 jaar oud waardoor dit de langst gecertifieerde biologische wijngaard in Castilla y León is. De wijngaarden zijn gelegen op zandgronden waardoor de Ossian nog is gemaakt van de originele niet ge-ënte authentieke druivenstokken (dus pre-Phylloxera). Op Ossian wordt niet zomaar een Rueda gemaakt zoals je er dertien in een dozijn vindt. Nee integendeel, Javier nam een topoenoloog uit Bourgogne in de arm. Samen vinifiëren zij de kleine opbrengst unieke Verdejo op Bourgondische wijze, net zoals Pierre het met Chardonnay doet in Meursault en Puligny Montrachet. In sommige jaren wordt er een top-top cuvée gemaakt 'Ossian Capitel'. Ossian is in enkele jaren uitgegroeid tot Spanje's meest gerespecteerde witte wijn en internationaal ook zeer gewild en gewaardeerd.

 

 

Tierra

 

Vineyard for 2021 Ossian Verdejo Agricultura Ecologica BIO

Ossian is also jokingly referred to as the White Aalto because Ossian is the mini-project of Javier Zaccagnini, also partner and director of Aalto in Ribera Del Duero, and Ismael Gazalo, whose family has been making wine in the region for years. The extremely old Verdejo vineyards are located in the village of 'Nieva' and are 850 meters above sea level. The vines are between 100 and 160 years old making this the longest certified vineyard in Castilla y León. On Ossian not just any Rueda is made as you will find thirteen in a dozen. No, on the contrary, Javier hired a Burgundian topoenologist. Together they vinify the small yield unique Verdejo in a Burgundian way, just like Pierre does with Chardonnay in Meursault and Puligny Montrachet. In some years a top-top cuvée is made 'Ossian Capitel'. In a few years, Ossian has grown into Spain's most revered white wine.

In 2013, Ossian was bought by José María Ruiz (from the top house Pago de Carraovejas from the Ribera del Duero) and Zaccagnini left the company. Nevertheless, the young winery remains focused on the same high quality standards and there is even more innovation and Ossian is among the absolute top of the Verdejo wines from the Rueda.

More Information
Available as of Nov 28, 2023
Type of Wine White
Country Spain
Region Castilla y Leon
Appellation Tierra de León
Winery Ossian
Grape Verdejo
Biological certified Yes
Natural wine No
Vegan Yes
Vintage 2021
Drinking as of 2024
Drinking till 2030
Alcohol % 14.5
Alcohol free/low No
Content 0.75 ltr
Oak aging Yes
Sparkling No
Dessert wine No
Closure Cork
Promotion Tier Price
Parker rating 93
James Suckling rating 93
Tasting Profiles Aromatic, Dry, Fresh, Fruity, Green & grassy, Aged on wood, Tense, White fruit
Drink moments Borrelen, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag
Write Your Own Review
You're reviewing:2021 Ossian Verdejo Agricultura Ecologica BIO
Your Rating
Ossian_2021 (53.85 kB)

Grandcruwijnen

Which dish goes perfectly with this wine?

Our online smart sommelier will help you!

Latest review

18.02.2024

2021 Les Bories Merlot

"Op vlotte wijze besteld èn geleverd. Wat ons het meeste opviel was de z..." Ketelaars

View product review