Please wait...


{{var product.name}}
has been added to your shipping cart

Continue shopping
View cart & checkout
Continue shopping
View cart & checkout

+31 (0)78 6450615 Possibility to order via phone. Also contactable via WhatsApp: +31 (0)6 108 34396. Openingshours of the shop. Click here

2015 Descendientes de José Palacios Corullón

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Descendientes de J. Palacios, Corullón

2015 Descendientes de José Palacios Corullón

€38.95
in stock
5 in stock
+10 Loyalty points

✓ Order on working days before 16:00 = shipped the same day
✓ Receive automatically discount-points
✓ Free delivery above €75,- 
✓ Customers rate Grandcruwijnen with a 9.1/10

THT:
# flessen in doos: 6
Lokatie: ST10B1, ST6D5
Availability:
Type of Wine: Red
Grape:
Content bottle: 0.75 l
Country: Spain
Region:
Winehouse: Jose Palacios
Year: 2015
Drink: 2018-2028
Sparkling: Not Sparkling
Biological: Not Biological
Sustainable: Sustainable
Alcohol: 14%
Tasting profile: (Red) Sophisticated and complex
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 95

Send this product as a gift

Dit heeft het niveau van een echte Grandcru uit de Bourgogne met een vergelijkbaar bewaartpontentieel maar kost alleen een fractie van de honderden euro's kostende Top Bourgognes. Deze topwijn wordt hoofdzakelijk gemaakt van  Mencia-druiven van de eigen wijngaarden uit het dorp Corullón tot op 850 meter hoogte. geproduceerd en krijgt gemiddeld 17 maanden opvoeding op eiken.  Deze Corullan heeft een geurintensiteit van rijp fruit, licht zoete specerijen vlezig en een complex maar fris boeket van bloemen en bessen. In de smaak hebben we meteen de krokante zuren perfect ondersteund door een mondvullend middenrif met mineralige droge fruitige finale. De tannines zijn heel mooi aanwezig en dit in optimale conditie, sappig en toch met beet. Mooi ingepakt met uitgebalanceerde vatrijping.

Dit gebied behoort geo-politiek tot Castilla y León, maar fysiek is het de poort tot Galicia. De Castilliaanse hoogvlakte wordt hier een bergachtig landschap dat overgaat in een groene oase en een meer gematigd klimaat: minder extreem dan in Castilla en minder regen dan in Galicia. Bierzo is het koninkrijk van de Mencía-druif, voor velen een nobele onbekende, maar één van Spanjes meest onderschatte druiven met een indrukwekkend potentieel. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 450 en 1.100 meter, dit in een aanzienlijk hoogteverschil, waardoor er vele microklimaten en terroirs zijn. De belangrijkste steden zijn Ponferrada en Villafrance del Bierzo. De bodems zijn zanderig of klei)rotsachtig in de vallei langs de rivier Sil, of bestaan uit kalksteen en vooral leisteen in de bergen.

De grote impuls aan dit wijngebied werd vooral gegeven door dit project. Eén van de eerste biodynamische domeinen in Spanje. Het was Alvaro Palacios die het potentieel van dit gebied onderkende om werkelijk grote terroir-wijnen te maken. Na zijn odyssee in Priorat, is hij samen met zijn jonge neefjes Ricardo aan dit schitterende verhaal begonnen. Zij hebben de moeilijkst gelegen wijngaarden uitgezocht van het hele gebied: het hoogst, moeilijkst toegankelijk en met de minste rendementen (want vieilles vignes): dit waren nu net die wijngaarden waar de dorpelingen het minst in geïnteresseerd waren want die brachten het minst op.

95/100 Parker
93/100 Peñín 

De DO Bierzo behoort geo-politiek tot Castilla y León, maar fysiek is het de poort tot Galicia. De Castilliaanse hoogvlakte wordt hier een bergachtig landschap dat overgaat in een groene oase en een meer gematigd klimaat: minder extreem dan in Castilla en minder regen dan in Galicia. Bierzo is het koninkrijk van de Mencía-druif, voor velen een nobele onbekende, maar één van Spanjes meest onderschatte druiven met een indrukwekkend potentieel. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 450 en 1.100 meter, dit in een aanzienlijk hoogteverschil, waardoor er vele microklimaten en terroirs zijn. De belangrijkste steden zijn Ponferrada en Villafrance del Bierzo. De bodems zijn zanderig of klei)rotsachtig in de vallei langs de rivier Sil, of bestaan uit kalksteen en vooral leisteen in de bergen.

De grote impuls aan dit wijngebied werd vooral gegeven door dit project. Eén van de eerste biodynamische domeinen in Spanje. Het was Alvaro Palacios die het potentieel van dit gebied onderkende om werkelijk grote terroir-wijnen te maken. Na zijn odyssee in Priorat, is hij samen met zijn jonge neefjes Ricardo aan dit schitterende verhaal begonnen. Zij hebben de moeilijkst gelegen wijngaarden uitgezocht van het hele gebied: het hoogst, moeilijkst toegankelijk en met de minste rendementen (want vieilles vignes): dit waren nu net die wijngaarden waar de dorpelingen het minst in geïnteresseerd waren want die brachten het minst op.

Ricardo Perez Palacios is een van de grote architecten van een stille revolutie die plaatsvindt in de, tot nu toe zeer rustige Bierzo regio. Hij is de zoon van Chelo Palacios, van de dynastie bekende Palacios (Remondo) van La Rioja, en in dit avontuur geholpen door zijn beroemde oom, Alvaro Palacios, bekend om zijn wijnen van Priorat. Ricardo heeft een lange ervaring in Frankrijk, Chili en de Verenigde Staten. Bodega Descendientes de Jose Palacios is momenteel de absolute trendsetter van de relatief ombekende maar ozo fraaie Bierzo. De Petalos is een wijn die jaar in en jaar uit zeer hoge beoordelingen krijgt.

Rating: 95


Rating
95

Release Price
$50

Drink Date
2017 - 2028

Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2017
Source
232, The Wine Advocate

Ricardo Pérez Palacios told me his favorite overall vintages for Bierzo are 2001, 2012 and possibly 2015, because he sees them as very complete years, even if 2015 didn't have as perfect conditions as 2001 and 2012; the 2015 Corullón is a perfect example of that, a really pretty wine, open, where I see the similarities with 2012. They use many of the vineyards year after year, all of them around the village of Corullón, all planted with a field blend of varieties, and they have been increasing the percentage of white grapes from those vines that they include in the cuvée. In 2015, it can be almost 9%, mostly Palomino, and they feel it polishes that slight bitterness in the finish of the Mencía, reminiscent of green almonds. Of course, there are also other red grapes, like Alicante Bouschet, Gran Negro, Pan y Carne and Negreda, that might contribute to some 2% of the volume. 19,572 bottles, 720 half bottles, 450 magnums, 45 double magnums and 30 Jeroboams were filled between May 11th and 17th of 2017.

Descendientes de José Palacios, aka Ricardo Pérez Palacios and Álvaro Palacios, are giving the last touches to their brand new, highly impressive winery in Corullón. I tasted their 2014s and 2015s, both impressive—2014 a much wetter year which resulted in cooler wines despite the fact that the average temperature of the year was higher than that of 2015. 2014 is a similar vintage to 2013, and 2016 will be along the same lines. 2015 is a slightly riper but very complete vintage but in no way as warm as 2011 or 2009; according to Ricardo, a floral and more expressive version of 2010. In general, the 2014s were magic, and the 2014 La Faraona was simply stratospheric! It's impressive how they could be improving after so many years, and let's see what happens when they have the new winery working....

In the meantime, Ricardo Pérez Palacios, working within the Bierzo appellation, has promoted a new structure of categories for the wines: the regional ones, Bierzo; the village wines, "vino de vill"; unclassified crus (the equivalent of the lieu-dits of Burgundy), "vino de paraje"; 1er crus called "vino de viña clasificada"; and the grand crus, whose designation will be "vino de gran viña clasificada," with requirements on yields and possibly age. Bierzo takes the lead in this.

Type of Wine: Red
Grape: Mencia
Content bottle: 0.75 l
Country: Spain
Region: Bierzo
Winehouse: Jose Palacios
Website URL:
Year: 2015
Drink: 2018-2028
Sparkling: Not Sparkling
Dessertwijn: No
Biological: Not Biological
Sustainable: Sustainable
Alcohol: 14%
Tasting profile: (Red) Sophisticated and complex
Serving temperature: 16-18
Closing bottle: Cork
Drinking moment: Diner, Snifter
Inhoud verpakking: Box
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: No

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

For each review posted 15 loyalty points will automatically be added to your account (you must be logged in to post a review).

Only registered users can write notes. Please, log in or register

Latest reviews

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
More reviews