Filteren

Ligurië

Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst in het westen aan Frankrijk, aan Piëmont in het noorden en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. In Ligurië lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Kleine wijnboertjes maken er wijn zoals hun overgrootvaders dat ook al deden. Ze zijn niet erg bekend en de export is gering. Maar met meer dan 100 inheemse druivenrassen en mooie tradities heeft Ligurië veel te bieden aan avontuurlijkse wijndrinkers. Ligurgië is zeker beroemder vanwege zijn olif-olie want oewel Ligurië vrij noordelijk ligt, is het er warmer dan in bijvoorbeeld het zuidelijkere Toscane. Ligurië ligt ingeklemd tussen de Appennijnen, de Ligurische Alpen en de Middellandse Zee. Dat zorgt voor een zacht klimaat. Dit zachte klimaat maar ook de zeelucht zorgt al eeuwen voor een omgeving waarin de olijfbomen goed gedijen en t.o.v. het warme binnenland zorgen voor een olie met milde fruitige smaken.

De Taggiasca olijf is het soort olijf die voornamelijk in Ligurië wordt geteeld.Deze relatief kleine olijven zijn echte Ligurische olijven. Ze worden in het seizoen tussen november en maart geoogst en zij groeien op terrassen en op de hellingen van de Ligurische heuvels. In een goed jaar kun je ongeveer 10 kilo olijven oogsten per persoon, per uur. Voor 1 liter olijfolie heb je ongeveer 7-10 kilo olijven nodig. Niets voor niets is goede olijfolie aan de prijs. Het is een geduldig werkje.

Ligurië

Als Grandcruwijnen hebben we naast prachtige wijnen ook geweldige delicatessen. Zoals ook bij onze wijnen slechts alleen de beste kwaliteit en natuurlijke tegen scherpe prijzen. Heerlijk om mee te bestellen maar ook ideaal om een fraai wijn- en delicatessen pakket zelf samen te stellen met leuke producten. Mooi voor u zelf of om als cadeau te geven!

Kwaliteit delicatessen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service, dat is Grandcruwijnen!

Delicatessen online bestellen — Grandcruwijnen

Hier kunt u kwaliteit delicatessen kopen! Heerlijke kaas, noten, iberico ham, olijf olie en meer!