Filteren

Crémant d'Alsace AOC

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Op 24 augustus 1976 werd deze op fles gefermenteerde bruisende wijn een officieel erkende mousserende wijn naar Frans recht. De traditie van het maken van dergelijke wijnen in de Elzas is veel ouder. Toen de Elzas-wijnmaker Julien Dopff in 1900 met zijn vader de Wereldtentoonstelling van Parijs bezocht, bracht een demonstratie van het maken van champagne-wijnen hen op het idee om hetzelfde te doen met druivensoorten die traditioneel zijn voor de Elzas. Dopff bracht twee jaar in de Champagne door voordat hij terugkeerde naar de Elzas. Crémant d'Alsace wordt nog steeds op deze traditionele manier gemaakt en het is de op één na populairste mousserende wijn in Frankrijk, na Champagne. Geen wonder, want Crémant d'Alsace wordt gemaakt met even strikte regels. "Crémant" is de Franse term voor mousserende wijnen op traditionele wijze die buiten de Champagne worden gemaakt. Dit betekent dat de tweede gisting, die de wijn zijn bubbels geeft, in de fles moet gebeuren. Daarna volgt een minimale rijpingsperiode van negen maanden op gebruikte gistcellen of droesem. Deze rijping geeft de wijnen hun romige textuur. Champagne wordt voornamelijk gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay onder strikte richtlijnen. De meeste Crémant d'Alsace is gemaakt van sprankelende, frisse Pinot Blanc, hoewel Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay en Pinot Noir zijn toegestaan. In het geval van Crémant d'Alsace Rosé vereist de wet dat het 100% Pinot Noir is. Sommige Crémants uit de Elzas zijn wijnen van één variëteit, terwijl andere blends zijn. Maar ze vertonen allemaal droogheid en frisheid.

Crémant d'Alsace AOC

Als Grandcruwijnen hebben we naast prachtige wijnen ook geweldige delicatessen. Zoals ook bij onze wijnen slechts alleen de beste kwaliteit en natuurlijke tegen scherpe prijzen. Heerlijk om mee te bestellen maar ook ideaal om een fraai wijn- en delicatessen pakket zelf samen te stellen met leuke producten. Mooi voor u zelf of om als cadeau te geven!

Kwaliteit delicatessen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service, dat is Grandcruwijnen!

Delicatessen online bestellen — Grandcruwijnen

Hier kunt u kwaliteit delicatessen kopen! Heerlijke kaas, noten, iberico ham, olijf olie en meer!