Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Colline di San Mauro Extra Vergine di Oliva Novolio Olijfolie

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

  • Colline di San Mauro Extra Vergine di Oliva Novolio Olijfolie

Colline di San Mauro Extra Vergine di Oliva Novolio Olijfolie 500ml

€ 21,95
op voorraad
4 op voorraad
+6 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

THT: 20 nov. 2021
Lokatie: acht.b, H2D1
Land: Italië
Streek:
Wijnhuis: San Mauro
Biologisch: Niet Biologisch
Inhoud fles: 0.5 ltr
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Het San Mauro domein is perfect gelegen in de Sabijnse heuvels nabij Rome. De kwaliteit die deze eeuwenoude olijven geven is buitengewoon. De ligging, de bodemstelheid en de kennis en toewijding van Alie Doorten welke de eigenaar is van dit unieke domein maken dit tot een van de allerbeste olieën. De olijfbomen van San Mauro staan op de zuidelijke helling van een driehonderdvijftig meter hoge heuvel, zodat ze veel zon én een lekker briesje vangen.

De olijfolie Colline di San Mauro is gemaakt van een blend van zeventig procent carboncella– met dertig procent frantoio- en leccino-olijven. De carboncella is een autochtone olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. Maar die moeite is niet voor niets: de carboncella geeft een krachtige olijfolie die in combinatie met de andere soorten olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert, met tonen van pijnboompit en artisjok.

De Colline di San Mauro blijft goed overeind bij kruidige en zoete gerechten zoals panforte, maar ook bij vleessoorten zoals lamsvlees met een sterkere smaak. Probeer het ook eens over vanille-ijs: echt een smakelijke verrassing!

De San Mauro producten behoren tot de allerbeste van Italiën en zijn zeer exclusief en dat wij niet alleen staan in deze mening wordt bewezen door de wel bekende top restaurants die momenteel werken met de producten van San Mauro zoals: Ciel Bleu ** in Okura Hotel,  La Rive * in Amstel Hotel, Bokkedoorns*, De Hoefslag*,  The Dylan*, Hotel Vinkeles, Izakaya,  Chateau Neercanne, Chateau St Gerlach, Double Tree by Hilton, De Vrienden van Jacob.

FAQ OVER SAN MAURO

Waar komt San Mauro olijfolie vandaan?
De San Mauro olijven van de Proprietà di Doorten komen uit de Sabijnse heuvels nabij Rome. Een gebied dat al eeuwen wordt geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid.

Waar komt de naam San Mauro vandaan?
Het terrein waar een deel van de San Mauro olijven vandaan komt ligt aan de Via San Mauro. De andere San Mauro olijven komen uit de directe omgeving van het San Mauro terrein.

Wat maakt San Mauro olijfolie zo bijzonder?
San Mauro olijfolie combineert traditioneel kleinschalig ambachtswerk en zorg voor kwaliteit met moderne technologie. 

San Mauro olijven worden met de hand geplukt. De dagopbrengst wordt direct naar de perserij gebracht, waar de olijven binnen 24 uur na de oogst koud worden geperst. Er wordt gebruik gemaakt van het continusysteem, waarbij malen en persen één proces vormen. De olijfmassa komt hierdoor minder met zuurstof in aanraking, dat de kans op oxidatie verkleint. Na iedere persing wordt een monster genomen. De olijfolie wordt beoordeeld op smaak en getest op zuurgraad, peroxides en polifenolen. San Mauro hanteert hierbij als norm een zuurgraad van 0,2%, een gehalte peroxides van 4 en 200 mg polifenolen.

Olijfolie vers uit de pers is overheerlijk en vol smaak en geur. Het San Mauro productieproces is gericht op het behoud van de goede eigenschappen van olijfolie, waardoor zowel smaak, geur, als de heilzame werking overeind blijven.

Wat bepaalt de kwaliteit van olijfolie?
Goede olijfolie wordt gemaakt van olijven die groeien in goed verzorgde olijfboomgaarden. Ook zijn bepalend het klimaat, de bodemgesteldheid, de hoogteligging van het terrein, de beplantingswijze, de periode waarin de olijven worden geplukt, de tijd tussen het oogsten en het persen, de temperatuur bij het persen, de bewaartemperatuur en het materiaal waarin de olijfolie wordt bewaard.

Klimaat: 90 % van de totale olijfolieproductie beperkt zich tot het Middellandse Zeegebied vanwege het mediterrane klimaat dat daar heerst. Dit klimaat wordt getypeerd door warme zomers en zachte winters. Olijfbomen hebben baat bij afwisselend warme en koude perioden. Olijfbomen houden niet van vorst, maar kunnen goed tegen de hitte. De temperatuur mag niet onder de -5 graden Celsius komen en temperaturen boven de 35 graden worden ook niet op prijs gesteld.

Bodemgesteldheid: De grond moet goed drainerend zijn en mag niet meer dan 40% klei bevatten. De ideale pH-waarde ligt onder de 5-6.

Hoogteligging: Olijfbomen groeien goed op een zonnige plek op het zuiden, zuidwesten. De ideale hoogteligging is tussen de 200 en 500 meter.

Plukperiode: de beste tijd om in Italie olijven te plukken is tussen half oktober en half november. De olijven zijn dan nog vroegrijp, waardoor de smaak van de olijfolie intenser is.

Wat is de beste olijfolie?
Olijfolie met een lage zuurgraad (tussen 0,2 en 0,5%), een laag gehalte peroxides  (tussen 3 en 7) en een hoog gehalte polifenolen (tussen 150 en 400mg) . Een lage zuurgraad wil zeggen dat het percentage vrije vetzuren in de olijfolie laag is. Dit is een indicator voor de kwaliteit van de olijven op het moment dat ze worden geperst. Als de olijven overrijp, beschadigd of aangetast zijn is de zuurgraad hoger. De zuurgraad van olijfolie kan alleen worden vastgesteld met laboratorium apparatuur.

Het gehalte peroxides in olijfolie zegt iets over de versheid van de olie. Op het juiste moment van rijpheid geplukte en direct verwerkte olijven hebben een laag gehalte peroxides. Naarmate de olijfolie ouder wordt gaat het gehalte peroxides omhoog. Olijfolie met een gehalte boven de 20 mag niet meer voor consumptie worden verkocht. Polifenolen geven de olijfolie zowel smaak als voedingswaarde in de vorm van antioxidanten. Een hoog gehalte polifenolen proef je als een lichtbittere en peperige smaak. 

Wat betekent Novolio?
Novolio verwijst naar de vroege pluk. San Mauro olijfolie wordt gemaakt van olijven die zijn geplukt tussen half oktober en half november. Dit levert de beste olijfolie op en dat wisten de Oude Romeinen al. Om de kwaliteit te duiden, werd in de Romeinse tijd olijfolie ingedeeld in verschillende categorieën. ‘Oleum Ex Albis Ulivas’ was de classificatie voor de allerbeste olijfolie. Deze werd gemaakt van in november geplukte olijven. Vroegrijpe olijven die een olie opleveren met een zeer lage zuurgraad, een laag gehalte peroxides en een hoog gehalte polifenolen. San Mauro olijfolie is gemaakt op basis van de oude Romeinse tradities.

Worden San Mauro olijven koud geperst? Is San Mauro olijfolie van de eerste persing?
San Mauro olijfolie is van de eerste koude persing.

Waarom worden San Mauro olijven vroeg geplukt en snel verwerkt?
Hoe verder het rijpingsproces is hoe groter de kans is op onzuiverheden, zoals rotte plekjes of beurse olijven, die de smaak en de kwaliteit van olijfolie negatief beïnvloeden.

Hoeveel olijfolie komt er uit San Mauro olijven?
Door de vroege pluk is de opbrengst van de San Mauro olijven erg laag. Gemiddeld maar 12 liter olijfolie uit 100 kilo olijven. Als je later plukt kan de opbrengst oplopen tot 30 liter per 100 kilo olijven. De kwaliteit is dan echter veel minder goed.

Is San Mauro olijfolie biologisch?
Ja. San Mauro maakt geen gebruik van pesticiden. Voor de bemesting wordt gebruik gemaakt van biologische mest.

 

San Mauro olie & delicatessen online bestellen bij Grandcruwijnen

San Mauro olie en delicatessen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Land: Italië
Streek: Lazio
Wijnhuis: San Mauro
Biologisch: Niet Biologisch
Inhoud fles: 0.5 ltr
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies