Champagne Roger Barnier Brut Sélection

Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Champagne
Appellatie Champagne
Wijnhuis Roger Barnier
Druif Chardonnay Pinot Meunier Pinot Noir
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12%)
Beschikbaar per 4 mei 2021
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Roger Barnier is een belangrijke factor in de Champagnestreek en is een vertegenwoordiger van een kleine groep wijnmakers die de authentieke manier van champagne maken hoog in het vaandel hebben en waar de zuiverheid en de expressie van terroir boven alles staat. Niet de naam maar de kwaliteit moet spreken.

De Selection van Roger Barnier is een Brut Réserve cuvee waar de heersende druif de Chardonnay (58%) is aangevuld met Pinot Noi en Pinot Meunier en heeft daarmee de klassieke samenstelling van een champagne. De champagne heeft een zeer fraaie kleine verfijnde mousse met mooie kleine luchtbelletjes. De textuur is evenwichtig en zeer goed in balans. Wij durven te stellen dat dit absoluut de allerbeste champagne is die je kan verkrijgen als je prijs in ogenschouw neemt. De Barnier heeft een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding voor deze mooie traditionele  droge (7g per litr) champagne 

Barnier maakt al gedurende 5 generaties champagnes. Roger Barnier is de eerste die zijn eigen cuvées ontwikkelt en wordt zo Récoltant Manipulant. Vandaag is Frédéric Berthelot, zijn kleinzoon, de bewaarder van de Barnier-stijl.

Een zgn Récoltant Manipulant (RM) Champagnes is in de Champagne een wijnboer die de door hem verbouwde druiven tot most en daarna tot wijn en champagne heeft verwerkt. De afkorting RM staat altijd op de etiketten van de récoltant-manipulant. Daarachter staan zijn door het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne toegekende identificatienummer, de immatriculation professionnelle en naam en adres[1] van de négociant-manipulant. Alle grote champagnehuizen kopen vaak de druiven op van (vele) wijnboeren evt aangevuld met een gedeelte van henzelf en hier wordt dan vele bekende merken champagnes uit gemaakt. Bij Roger Barnier is het volledige proces in eigen handen inclusief de verbouwing van de druiven. 

Vineyard for Champagne Roger Barnier Brut Sélection
Kenmerken
Beschikbaar per 4 mei 2021
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Champagne
Appellatie Champagne
Wijnhuis Roger Barnier
Druif Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Biologisch Nee
Vegan Nee
Alcohol % 12
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Champagne Roger Barnier Brut Sélection
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

24.05.2022

2019 Ossian Quintaluna Verdejo Magnum

"Gekocht voor proeverij, niet de duurste maatvast een mooie verdejo. Gro..." Nout

Bekijk product recensie