De Mouzon-Leroux L'Atavique Grandcru extra brut is een cuvee waar de heersende druif de Pinot Noir is (70%) is aangevuld met 30% Chardonnay. De druiven komen van de grandcru wijngaarden in Vezy dus uit de heuvels van Reims waar de mooiste wijngaarden zijn gelegen. Er wordt bij Mouzon-Leroux zeer authentiek champagnes gemaakt met focus op slechts alleen hoge kwaliteit zoals een Grandcru champagne betaamt. Er wordt dus voor 100% gevinifieerd in eiken vaten sinds 2010 en veroudering voor minimaal 40 maanden dus de most krijgt alle tijd om te rijpen. Er wordt bio-dynamisch gewerkt dus naast geen chemicaliën wordt er ook natuurlijk bemest en rekening gehouden met seizoenen en maanstand. Men is bij Mouzon-Leroux al sinds 1776 wijnbouwer en hebben de eerste champagne in 1930 gebotteld. Daarvoor leverde ze de druiven aan verschillende huizen. In 2008 is men overgeschakeld naar de biodynamische landbouw. De L' Atavique is droge Extra Brut champagne (2g/l) en is een schoonheid van een bubbel. Droog, cirtrus, brioche en een perfecte perlage in het glas. Genieten en onvergelijkbaar met de massa geproduceerde champagnes.
Login and Registration Form