Champagne Krug Brut Rosé 26th Edition

395,00 326,45
Wijnsoort Rosé
Land Frankrijk
Regio Champagne
Wijnhuis Krug
Druif Chardonnay Pinot Meunier Pinot Noir
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12.5%)
Drink venster 2022 - 2032
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Achter elke kostbare druppel Krug staat de droom van een visionair. Een man, die, lang voor anderen, begreep dat de essentie van de Champagne plezier is. Meer dan 170 jaar geleden brak Joseph Krug met bestaande conventies en volgde zijn eigen visie. Hij wilde de meest verfijnde constante Champagne maken. Elk jaar opnieuw, ongeacht de klimatologische onvoorspelbaarheid. Dit gedurfde experiment van Joseph bleek een overwinning op zichzelf en dat hij is er in geslaagd om Champagne te maken zoals nooit eerder werd gedaan als nooit tevoren. Tot op de dag van vandaag ademt het Huis van Krug zijn blijvende filosofie: Het creëren van enkel prestige champagnes sinds 1843. Het is het enige huis dat sinds 1843 ieder jaar uitsluitend Ultra-Premium Champagnes maakt. Een ideaal geschenk.

Gebaseerd op het oogstjaar 2014, aangevuld met zo'n 33% reservewijnen van zes andere jaargangen, toont Krug's nieuwe NV Brut Rosé 26ème Édition prachtige aroma's van zure rode bessen en pruimen vermengd met tonen van warme koekjes, gedroogd fruit, bloemen en sinaasappelschil. Medium tot vol, strak en scherp, met geweldige concentratie, pittige zuren en een lange, doordringende afdronk. De champagne kan perfect worden gedronken als aperitief, maar ook als alternatief voor rode wijn bij het diner.

WEETJE:
In het streven naar meer transparantie heeft Krug een eigen app laten ontwikkelen en geven ze meer informatie dan de meeste andere huizen over hun champagne. Door de Krug ID op de achterzijde van de champagne te scannen met je smartphone (of handmatig in te vullen op de website van het huis) vind je allerlei feitjes over de champagne die je in je handen hebt. Zo vind o.a. je de datum van het dégorgement en uit hoeveel wijnen de champagne is samengesteld.

In de tab: bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijnen en deze zenden we u automatisch toe bij bestelling van deze wijn

Vineyard for Champagne Krug Brut Rosé 26th Edition
Kenmerken
Wijnsoort Rosé
Land Frankrijk
Regio Champagne
Wijnhuis Krug
Druif Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2032
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 96
James Suckling rating 98
Smaakprofiel Droog, Fris, Mineraal, Rood fruit, Strak
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch

Gerechten die goed bij deze wijn passen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Champagne Krug Brut Rosé 26th Edition
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

27.03.2023

2018 Alejandro Fernandez El Vinculo Crianza

"Voor het eerst bij vrienden geproefd. Een geniale wijn. Donker en heel v..." Jos

Bekijk product recensie