Ceraudo Olio Extra Vergine di Olivia BIO
Land | Italië |
---|---|
Regio | Calabria |
Wijnhuis | Ceraudo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Inhoud | 0.5 ltr |
Ten Minste Houdbaar Tot | 30 jun. 2023 |
Uniek voor Nederland - de exclusive wonderschone olijfolie van Ceraudo. De olie van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Dattilo van Ceraudo.
De van origine Albanese Roberto Ceraudo bezit zo’n 60 hectare aan land in de gemeente Strongoli Marina bij Crotone, waarvan er 20 zijn beplant met allerlei druivenrassen. Ceraudo werkt biologisch en maakt in samenwerking met oenoloog Fabrizio Ciuffoli modern gestileerde wijnen met een uitstekende reputatie van o.a. mantonica, pecorello, greco bianco en chardonnay, naast magliocco, gaglioppo, greco nero en wat cabernet sauvignon. Roberto Cerauda wordt bijgestaan door zijn kinderen, waarvan Giuseppe zich richt op de productie van de wijnen, Susy administratie en sales voor haar rekening neemt en Caterina (hoewel afgestudeerd oenoloog) het management van hun met een Michelin-ster bekroonde restaurant Dattilo verzorgt.
De Ceraudo-olijfolie is geboren in Calabrië komt van bomen die wortelen in een aarde die hard is en van gemiddelde textuur met 5% grind, vol kalium, 60 meter boven de zeespiegel, op het zuiden. De bekroonde olijfolie van Ceraudo wordt verkregen uit de biologische landbouw, het heeft een fruitige smaak, licht bitter, kruidig met een vleugje amandel en rozemarijn.
Weetje: Begin jaren tachtig is Roberto gaan samen werken met het Experimenteel Instituut voor Olijventeelt en na acht jaar onderzoek, analyse en was hij in we in staat om de beste tijd voor de olijvenoogst te identificeren. Er is altijd een periode in het jaar waarin de plant zijn beste organoleptische eigenschappen tot uiting brengt en dat moment luistert erg nauw waarin men moet anticiperen op de oogst om bepaalde plagen te voorkomen vaak ten koste van verminderde prestaties in termen van kwantiteit, maar wel van kwaliteit en zo verkrijg je de beste Olie in Calabrië, met uitstekende organoleptische eigenschappen en een lage zuurgraad. Dit verreist continue bezig zijn in de olijfgaard met de soms honderden jaren oude bomen en derhalve is dit ook onvergelijkbaar met de industriële supermarkt olijfolie.
Delicatessen Type | Olijfolie |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Calabria |
Wijnhuis | Ceraudo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Vegan | Ja |
Inhoud | 0.5 ltr |
Netto gewicht | 100 gram |
Ten Minste Houdbaar Tot | 30 jun. 2023 |
Login and Registration Form