Cava Pere Ventura Brut Tresor 0.375ltr

7,95 6,57

?

_
Niet op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Wijnhuis Pere Ventura
Druif Parellada Xarel-Lo
Inhoud (Alc) 0.375 ltr (11.5%)
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. Nu in een prachtig flesje van 0.375ltr. Heerlijk voor twee mooie glazen.

Hoort bij de beste 100 schuimwijnen wijnen beneden 15 € volgens de bekende Belgische wijnjournalist Frank Van der Auwera. Deze Brut Nature Trésor is de nieuwe trendy schuimwijn zonder toevoeging van suikerlikeur. Is een schat binnen ieders bereik. Subtiele balans tussen frisheid en complexiteit met een brede waaier van aroma's zoals citrus en wit fruit en een toets van gist en honing, dankzij een lange rijping van minstens 30 maand. 

Vineyard for Cava Pere Ventura Brut Tresor 0.375ltr

Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé. De Chardonnay Xarel.lo rijpte vier maanden op barriques van Amerikaans eiken. Dagelijks vond batonnage plaats (omroeren van de lie). De geschiedenis van dit huis is het verhaal van een familie met als rode draad; het streven naar perfectie.

Alles begon in 1845 met Pere Ventura Claramunt, een moedige en gepassioneerde wijnbouwer die de moeilijke jaren van Phyloxera-aanvallen op de streek overleefde. Opgevolgd werd hij eerst door zijn zoon en later door zijn kleinzoon, Pere Ventura Peracaula, beiden gerespecteerde oenologen die aan het begin van de 20ste eeuw bij de grote namen van de "cava" gerekend werden. Vanaf 1991 begon, de toen 29-jarige achterkleinzoon Pere Ventura Vendrell, het bevel over de kelders te voeren. Vandaag de dag beloopt de verkoop zo'n 900.000 flessen per jaar, waarvan 50% cava, 10% witte wijn en rosé wijn, en 40% rode wijn. Voor de rode wijnen gebruikt Pere Ventura franse en amerikaanse eiken barriques die om de 5 jaar hernieuwd worden. De uitbouw van CAVA gebeurt volgens de méthode traditionnelle. Pere Ventura vindt een onberispelijke presentatie even belangrijk als de wijnbouwer en de vinificatie. Daarom werd zopas een hoogtechnologische bottellijn aangekocht.

De "tijd" is hier de beste bondgenoot. Alle installaties zijn rond die filosofie ontworpen en gebouwd. Tijd, rust, rijping, verfijning, ... alles is een kwestie van tijd. U zult met open armen ontvangen worden in een grote ruimte, het meest statige deel van de kelders. Het is een neoklassiek bouwwerk, vol details die de bezoeken terugleiden naar de beginjaren van de cava. Voor de ingang van de kelders moet u een perron onderdoor. U loopt door ondergrondse gangen en gewelfde kelders waar alles u terugvoert naar het verleden. Met meer dan 1000m lengte en drie ondergrondse verdiepingen bieden deze kelders een stille, rustgevende wandeling in de sfeer van een klooster, omgeven door geuren uit het verleden. De indrukwekkende productieruimte voor het degorgeren en het bottelen ligt ook ondergronds, zodat er een natuurlijke constante temperatuur heerst. De high-tech machines en de meest moderne kwaliteitscontrole-instrumenten vertalen duidelijk de toekomstvisie die deel uitmaakt van de strategie van Pere Ventura. 

In de barriquekelder spitsen alle zinnen zich toe opp het edele hout. Eik domineert de ruimte, de parfums, de decoratie... Hier heeft de "tijd" het pleit gewonnen, zonder haast maar met de fiere blik van een overwinnaar. De filosofie van de onderneming ligt in het respect voor de oorsprong en in de wil om zich tussen topproducten te positioneren, dank zij de dynamiek van het team en hun voornaamste bondgenoot: de tijd.

Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren, bijna ongemerkt, uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De reden waarom het ongemerkt is gegaan komt omdat veel wijn, onder andere Cava, die dit gebied verlaat niet duidelijk is voorzien van de naam Penedès. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm, waar volle en krachtige rode wijnen gemaakt worden. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.

Meer informatie
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Wijnhuis Pere Ventura
Druif Parellada, Xarel-Lo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Alcohol % 11.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.375 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Droog, Fris, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Summer party
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cava Pere Ventura Brut Tresor 0.375ltr
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

18.03.2024

2021 Gil Family Estates Honoro Vera Garnacha

"Zeer lekkere volle wijn!" Buseyne Wouter

Bekijk product recensie