Cava Mestres Reserva Brut Rosé Special Edition

Waardering:
100 % of 100
Wijnsoort Rosé
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Cava
Wijnhuis Mestres
Jaar 2018
Druif Monastrell Pinot Noir Trepat
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12%)
Drink venster 2021 - 2028
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Als exclusieve importeur van Cava Mestres in Nederland kunnen we een Special Edition aanbieden welke speciaal voor Grandcruwijnen wordt geproduceerd. De zeer hoge kwaliteit Reserva uitvoering is verkrijgbaar in een Brut en een Brut Rosé en heeft maar liefst 30+ maanden veroudering gehad volgens de méthode traditionnelle (oftwel Méthode Champenoise). De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld en is dus één van het alleroudste (CAVA) wijnhuis ter wereld

Voor de Mestres Reserva Brut gebruikt men 2 natuur-kurken om de Cava te produceren. Dit maakt ondermeer de Mestres zo uniek. Dit (duurdere) proces zie je eigenlijk alleen maar bij de zeer exclusieve champagne merken (normaal is het zo dat eerst een kroonkruk wordt gebruikt en pas bij de degorgement de natuurkurk). Daar men bij Mestres gebruik maakt van zeer lange veroudering zorgt de porositeit van de kurk voor een verfijning van de wijn

De basiswijn wordt verkregen bij een gecontroleerde temperatuur van 14-15oC. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie in gedurende maar liefst 30 maanden veroudering in de traditionele fles op zijn eigen gisten in CAVA MESTRES. Na de disgorgement (het handmatig proces van het verwijderen van dode gistcellen) wordt de 2e kurk geplaatst.  De Reserva Rosé is is een Brut (vijf tot zes gram suiker) Cava geproduceerd met Trepat (45%) Monastrell (30%) Pinot Noir (25%).  Alle mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl door Parker vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's.

In het glas heeft de Rosé Cava Brut een felroze lichte zalmkleur met een zeer fijne en elegante bubbels (perlage). In de neus intense en delicate aroma's van rood fruit met een bloemige toets en een licht kruidige achtergrond. In de mond is de Mestres Brut Rosé Reserva zeer fris, gestructureerd met een subtiele afwerking die complex en evenwichtig is. Aangenaam en prettig om te drinken. Het advies van CAVAS MESTRES is om de wijn niet te koud te drinken. De advies temperatuur is tussen de 10-15 graden waarbij met een wat hogere temperatuur de smaken nog veel beter tot zijn recht komen.

WEETJE:  MESTRES heeft op het etiket altijd de datum van degorgement afgedrukt. 

Over Mestres
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld en is dus één van het alleroudste (CAVA) wijnhuis ter wereld

Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart  om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.

Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. 

Vineyard for Cava Mestres Reserva Brut Rosé Special Edition

De familie MESTRES staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.

Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's.  osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.

Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.

Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen. 

Meer informatie
Wijnsoort Rosé
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Cava
Wijnhuis Mestres
Druif Monastrell, Pinot Noir, Trepat
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2028
Alcohol % 12
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Licht zoet, Rood fruit, Strak
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch, Summer party
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cava Mestres Reserva Brut Rosé Special Edition
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie