Calem Porto Vintage 2015 in houten kist
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (20%) |
Omschrijving
Vintage port kan erg mooi verouderen, daar staat hij om bekend, echter deze Calem Porto Vintage 2015 is, terwijl hij nog vrij jong is, nu ook al heerlijk en verleidelijk! De port heeft een mooie intensiteit van puur fruit, en een verrassende bite. Dus als u niet langer kunt wachten dan kunnen wij deze zeer zeker adviseren! Uiteraard kunt u deze port ook nog verder laten rijpen in de kelder, daar wordt hij alleen nog maar beter van.
De port is mooi in balans, smaakt krachtig en intens en is rijk aan tannines. Op de neus mooi gerijpt zwart fruit met verfijnde vleugjes cacao en kruiden. Lange afdronk met een uitstekende balans tussen fris en zoet.
De fles is verpakt in een fraaie houten kist.
Smaakt perfect bij rijke, pure chocolade, maar ook heerlijk om zo van te genieten of met een fijne sigaar.
Cálem Port staat voor kwaliteit
Cálem Port is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. De port werd naar Brazilië geëxporteerd en exotisch hout werd mee terug genomen. Dit deed Cálem met eigen schepen, de zogenaamde ‘caravelles‘. Een afbeelding van zo’n schip is in het logo van Cálem Port terug te vinden. Vier generaties lang bleef het bedrijf in handen van de familie. Het maken van een port van uitstekende kwaliteit was het streven. Ook toen het porthuis in 1998 door de Sogevinus Groepwerd ingelijfd is daar niets aan veranderd. De vele prijzen die de Cálem ports winnen bewijzen dat.
De druiven voor de port van Cálem komen van Quinta do Arnozelo. Deze quinta ligt op een prachtige locatie tussen de steile wijngaarden in de Douro vallei. De vinificatie van de Cálem port vindt plaats in São Martinho da Anta, waar de moderne wijnmakerij van Cálem zich bevindt. De port wordt vervolgens gerijpt in Vila Nova de Gaia, de stad waar de grote porthuizen hun kelders hebben. Die kelders zijn koel en donker en hebben de perfecte luchtvochtigheid voor de rijping van de ports. Dat is nodig, want sommige ports hebben tientallen jaren nodig voordat ze op de markt komen.
Specificaties
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Calem |
Druif | Blend Rood |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 20 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Wijnhuis
Cálem Port is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. De port werd naar Brazilië geëxporteerd en exotisch hout werd mee terug genomen. Dit deed Cálem met eigen schepen, de zogenaamde ‘caravelles‘. Een afbeelding van zo’n schip is in het logo van Cálem Port terug te vinden. Vier generaties lang bleef het bedrijf in handen van de familie. Het maken van een port van uitstekende kwaliteit was het streven. Ook toen het porthuis in 1998 door de Sogevinus Groepwerd ingelijfd is daar niets aan veranderd. De vele prijzen die de Cálem ports winnen bewijzen dat.
De druiven voor de port van Cálem komen van Quinta do Arnozelo. Deze quinta ligt op een prachtige locatie tussen de steile wijngaarden in de Douro vallei. De vinificatie van de Cálem port vindt plaats in São Martinho da Anta, waar de moderne wijnmakerij van Cálem zich bevindt. De port wordt vervolgens gerijpt in Vila Nova de Gaia, de stad waar de grote porthuizen hun kelders hebben. Die kelders zijn koel en donker en hebben de perfecte luchtvochtigheid voor de rijping van de ports. Dat is nodig, want sommige ports hebben tientallen jaren nodig voordat ze op de markt komen.