Filteren

China - Ningxia

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De geschiedenis van Chinese druivenwijn gaat meer dan 4.600 jaar terug. De vroegste gegevens stammen uit de Han-dynastie rond 206 voor Christus. Wijnconsumptie was ooit gebruikelijk in de Chinese bronstijd en verdween in de oudheid volledig. Het werd vervangen door de consumptie van een reeks traditionele Chinese alcoholische dranken gemaakt van sorghum, gierst, rijst en fruit zoals lychee of Aziatische pruimen. De oude Chinezen maakten opnieuw kennis met de consumptie van druivenwijn tijdens de Han-dynastie (206 BCE - 220 CE), maar de consumptie van druivenwijn werd niet gebruikelijk vóór de Tang-dynastie (608-907). Moderne Chinese wijn dateert uit de oprichting van Changyu in 1892. Changyu is de eerste wijnmakerij die op grote schaal wijn produceert en baanbrekend is voor de gemoderniseerde wijnproductie in China.

Er zijn momenteel ongeveer 900 wijnmakerijen in China (vergeleken met Australië: 2.000 - VS: 7.100 - Frankrijk: 27.000 - Oostenrijk: 6.500 - Duitsland: 6.500). Bijna 800.000 hectare wordt met wijnstokken aangeplant, waardoor China het zesde grootste wijnproducerende land is qua oppervlakte, ongeveer 13 miljoen hectoliter wijn wordt per jaar geproduceerd. Rode wijnen zijn goed voor 90%, met slechts 10% voor zoete wijn en droge witte wijnen. China is de snelst groeiende wijnmarkt ter wereld. De wijnconsumptie per hoofd van de bevolking is echter nog steeds maar iets meer dan een liter. De grootste wijnproducerende regio in China is Yantai-Penglai (BohaiBay Area, Shandong), met meer dan 140 wijnmakerijen die verantwoordelijk zijn voor 40% van de Chinese wijnproductie. China's jongste en meest interessante wijnbouwregio, Ningxia, heeft tot nu toe 100 wijnmakerijen met plannen om er de komende jaren nog veel meer te maken. Dig gebied met zijn warme dagen en koude nachten is ideaal voor de productie van kwalitatief hoogstaande wijnen met fruit, frisheid en elegantie. Een beetje het Bordeaux van China.