Borges White Reserve Port
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Borges |
Druif | Blend wit |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (19%) |
Sociedade dos Vinhos Borges werd in 1884 opgericht door twee broers, Francisco en Antonio Borges. In 1998 werd Borges lid van de JMV-groep, een groep van Portugese investeerders. Het is nu in handen van een koffieproducent en veel van de wijngaarden en voorrraad is verkocht aan het bekende porthuis Taylor's. Inmiddels is er ook een nieuwe wijnmaker aan het roer, afkomstig van Taylor's! Met de komst van de nieuwe wijnmaker is de stijl van de port aan het veranderen van een meer traditionele 'tawny' stijl, die vraagt om een lange rijping naar een rijkere, meer 'ruby' betoonde fruitstijl.
De Borges White Port Reserve is een blend van Gouveio, Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho en heeft zoals de naam al doet vermoeden een veroudering gehad op eiken vaten. In het glas is deze por goudgeel met een intens aroma, toets van honing, hars en ceder, porto met veel volume, een perfect evenwicht tussen zuurtegraad en zoetheid, met in de afdronk een vleugje honing en hazelnoot.
Opgericht in 1884 door de broers António en Francisco, werd Sociedade dos Vinhos Borges al snel een van de belangrijkste wijnbedrijven in Portugal, het resultaat van een combinatie van traditie, eeuwenoude kennis, toewijding aan het land en passie voor wijn. Zich bewust van de noodzaak om het productieproces te beheersen vanaf het planten van de wijngaard, is Borges aanwezig in de belangrijkste door Portugal afgebakende regio's met vier eigen en referentie-quinta's: in Vinho Verde, Quinta de Simaens en Quinta do Ôro; in Douro, Quinta da Soalheira en in Dão, Quinta de São Simão da Aguieira.
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Borges |
Druif | Blend wit |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Login and Registration Form