Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Pazo de Senorans - de koning(in) onder de Albarino's

Verkozen tot beste Albariño door Winelife in Oktober 2014 is de Albarino van Pazo de Senorans. Wij hebben de wijn ingestuurd in de blinde propeverij omdat we al jaren overtuigd zijn van de absolute kwaliteit van Pazo de Senorans. De focus ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit en de beloning is er na " Winnaar Wine Life als beste Albariño" en is verkrijgbaar bij Grandcruwijnen.nl. Penin heeft de wijn Pazo de Senorans Anada 2007 uitverkozen tot spanje's beste witte wijn en ook de Pazo Senorans Albarino scoort ruim boven de 90 punten en kreeg predicaat: Best Buy.

Pazo de Señorans ligt in het wijngebied de Rias Baixas welke is gelegen in Galicie, helemaal in het noordwesten van Spanje en ten noorden van Portugal. Dit gebied is beroemd vanwege de produktie van Spanjes beste witte wijnen, de Albariño van Rias Baixas. Zoals vele streken in Galicia is ook hier de bodem volledig uit graniet. De bovenlaag bestaat uit zand, hoofdzakelijk afgebrokkelde granietdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat er een perfecte waterdrainage is van de bodems. Bij lage rendementen zorgen de granieten bodems bovendien voor een mooie mineraliteit in de druiven. De eerste oogst van Pazo de Senorans was die van 1990. In 1992 werd de jonge en veelbelovende oenologe Ana Quintela de firma binnen gehaald en sindsdien hebben de wijnen een jaarlijkse stijgende lijn te pakken voor wat betreft de kwaliteit. Pazo de Señorans is altijd de laatste die start met de oogst. Ze oogsten met een hoger suiker gehalte dan de andere Bodegas. Dit alles resulteert in optimaal en gelijkmatig rijpe druiven met uiteindelijk meer aroma's en smaakstoffen en minder agressieve zuren. Er wordt enkel en alleen met de hand geoogst wat een gevolg is van de Pergola aanplant en daarna worden de druiven ook nog eens met de hand geselecteerd.

Bij Pazo de Senorans wordt gewerkt met lagere rendementen dan andere bogegas en dit is puur bedoeld dat de wijnen meer concentratie en smaak kunnen krijgen en dit is ook de enige manier om de wijnen te laten verouderen, want hoewel men in Spanje de Albariño enkel jong wil drinken heeft de Pazo de Señorans een zeer mooi verouderingspotentieel.
Naast de Pazo Senorans produceert men ook de Pazo Senorans Selección de Añada: deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken met zeer lage rendementen. De druiven worden pas geplukt wanneer ze hun ideale rijpheid hebben. Vervolgens rijpen de druiven verder op inox onder lage temperatuur en op zijn gistcellen (sur lies) gedurende 3 jaar. De aromatische componenten van de wijn kunnen zich op deze manier volledig ontplooien. De Pazo Senroans Selección de Añada kan zonder probleem 10 jaar opgelegd worden en zal dan nog verder verbeteren. Ook bij de gewone Pazo de Señorans is het werk sur lies een belangrijk onderdeel in de vinificatie. 

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Pazo de Senorans Albarino

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Prachtige "volle" Albariño, klassiek, licht exotisch, mooi aromatisch, met zachte tonen van peer, perzik, grapefruit, een vleugje honing, mineralen en frisse zuren. Deze invloeden vindt men ook terug in de smaak.De wijn is heerlijk fris en door het goede rijpheid van het fruit lijkt de wijn zelfs iets zwoel, zeg maar mondvullend. De afdronk is lang, intens en complex. Lieflijk, fruitig en droog smaakpatroon met mineralige finish. Een toppertje als we over de Albariño-druif spreken. ! Niet voor niets heeft Ferran Adrià (voorheen El Bulli) voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn 'open wijnen' uitgekozen.


    Lees meer

  • 2017 Pazo de Senorans Albarino Magnum

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Prachtige "volle" Albariño, klassiek, licht exotisch, mooi aromatisch, met zachte tonen van peer, perzik, grapefruit, een vleugje honing, mineralen en frisse zuren. Deze invloeden vindt men ook terug in de smaak.De wijn is heerlijk fris en door het goede rijpheid van het fruit lijkt de wijn zelfs iets zwoel, zeg maar mondvullend. De afdronk is lang, intens en complex. Lieflijk, fruitig en droog smaakpatroon met mineralige finish. Een toppertje als we over de Albariño-druif spreken. ! Niet voor niets heeft Ferran Adrià (voorheen El Bulli) voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn 'open wijnen' uitgekozen.
    Lees meer

  • 2009 Pazo de Senorans Seleccion de Anada

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Pazo de Senorans Seleccion de Anada is verkozen door Penin als de allerbeste witte wijn van Spanje. De Selección de Añada wordt enkel gemaakt in topjaren. Geen houtlagering maar een lange bewaring van maar liefst 34 maanden op een lage temperatuur op inox zorgen voor dit unicum uit Noordwest Spanje. Komt pas na 6-7 jaar op de markt. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken met zeer lage rendementen. De druiven worden pas geplukt wanneer ze hun ideale rijpheid hebben. Vervolgens rijpen de druiven verder op inox onder lage temperatuur en op zijn gistcellen (sur lies) gedurende ~3 jaar. De aromatische componenten van de wijn kunnen zich op deze manier volledig ontplooien. De Pazo Senroans Selección de Añada kan zonder probleem 10 jaar opgelegd worden en zal dan nog verder verbeteren.
    Lees meer

  • 2010 Pazo de Senorans Seleccion de Anada

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    De Pazo de Senorans Seleccion de Anada is verkozen door Penin als de allerbeste witte wijn van Spanje. De Selección de Añada wordt enkel gemaakt in topjaren. Geen houtlagering maar een lange bewaring van maar liefst 34 maanden op een lage temperatuur op inox zorgen voor dit unicum uit Noordwest Spanje. Komt pas na 6-7 jaar op de markt. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken met zeer lage rendementen. De druiven worden pas geplukt wanneer ze hun ideale rijpheid hebben. Vervolgens rijpen de druiven verder op inox onder lage temperatuur en op zijn gistcellen (sur lies) gedurende ~3 jaar. De aromatische componenten van de wijn kunnen zich op deze manier volledig ontplooien. De Pazo Senroans Selección de Añada kan zonder probleem 10 jaar opgelegd worden en zal dan nog verder verbeteren.
    Lees meer

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen