Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

welke wijn bij kreeft

zondag 1 april 2018 12:14:17 Europe/Berlin

Het Kreeften-seizoen is weer geopend dus Leuk artikel van Anne-Wies over de juiste wijn bij Kreeft

  • Kreeft eten en wijn Welke wijn bij kreeft

Welke wijn bij KREEFT? 5 tips voor wijn bij kreeft

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is weer geopend. Evenals elk jaar werd door de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft de ‘Kreeftenwijn van het jaar’ gekozen. De Kreeftenwijn 2018 was een Franse Chardonnay. Chardonnay is vrijwel altijd een goede keuze als wijn bij kreeft. Wil je weten waarom? Of wil je eens iets anders? Lees dan even verder. 

Wijn bij kreeft, meer dan Chardonnay

Het is niet voor niets dat bij kreeft vaak voor een Chardonnay wordt gekozen. Vol en rond, verfijnd met voldoende structuur, dat zijn de kenmerken van de meeste Chardonnay’s. Die vind je ook terug in de smaken van kreeft. Uiteraard ligt het eraan hoe de kreeft is bereid. Bij een naturel bereide kreeft kies je een lichtere wijn dan bij een ‘kreeft thermidor’, waarbij het smaakgehalte door de bechamelsaus, kaas en mosterd veel hoger ligt. En bij een koude bereiding van kreeft kies je voor een frissere wijn dan bij een warme bereiding. De Kreeftenwijn 2018 past ‘over-all’ goed bij kreeft, maar wil je eens iets anders, dan zijn hier een paar leuke alternatieven. Enne… ze scoren bij AW allemaal een dikke 8!

Wijn bij KREEFT 1: Schouwen-D®uiveland Gris+

Deze wijn uit Zeeland, Schouwen Duiveland, is gemaakt van 100% pinot gris druiven. Na het ontstelen volgde een maceratie van 15 uur, waardoor de wijn een vleugje oranje in de kleur heeft en een mooie complexiteit. Witte bloemen, iets notig, vol en, hoewel droog, een schijn van een ‘zoetje’ wat heel mooi past bij de smaak van kreeft.
Schouwen-Duivenland-Gris-2016 Kreeftenwijn Wijn bij Kreeft

€ 14,95 Wijnhoeve de Kleine Schorre
AW 8/10

Wijn bij KREEFT 2: Turner Pageot ‘La Rupture’

Een biodynamisch geproduceerde wijn van 100% sauvignon blanc druiven. Opbrengst slechts 25 hl/ha. Een bijzondere stijl Sauvignon Blanc doordat een deel van druiven een maceratie hebben gehad van drie weken, een deel op hout is vergist en een deel op RVS. Na de fermentatie volgde een periode van rijping ‘sur lie met geregeld batonnage van twee maanden. De wijn werd gebotteld in het voorjaar na de oogst. La Rupture Turner Pageot Welke wijn bij Kreeft Kreeftenwijn

De wijn heeft een zweem van oranje door de maceratie en het houtgebruik. In neus en mond bloemig, sappig, tikje vuursteen, lichte toast.

€ 15,00 Romke’s Wijn en Spijs
AW 8+/10

Wijn bij KREEFT 3: Valdesil Godello Sobre Lias

Deze wijn is voor 100% gemaakt van de godello-druif in Valdeorras, één van de kleinere en minder bekende wijngebieden in Galicië, in het noordwesten van Spanje. De vinificatie vond plaats in roestvrijstaal. Daarna volgde een rijping ‘sur lie’ van 5-7 maanden met wekelijkse batonnage. De wijn is vol en rond met een mooie zuurgraad. In neus en mond fris wit fruit, citrus, wat rokerige tonen en een milde touch van toast.

Valdesil Godello Oosterscheldekreeft Kreeftenwijn wijn bij kreeft

€ 15,95 Grandcruwijnen
AW 8/10

Wijn bij KREEFT 4: Nostre Païs, Michel Gassier

De Nostre Païs van de bekende wijnmaker Michel Gassier uit Costières de Nîmes, Zuid-Rhône is gemaakt van grenache blanc, roussanne, viognier, clairette en bourboulenc van oude wijnstokken. Voor de helft rijpte hij 6 maanden op barriques, de andere helft op RVS. Rijp wit fruit en lichte toast in neus en mond. Fris, romig en kruidig.

Nostre Païs Costière de Nîmes Kreeftenwijn Wijn bij Kreeft

€ 12,75 JouwWijnvriend en Les Genereux
AW 8/10

Wijn bij KREEFT 5:  Saar Riesling, Van Volxem

Deze Riesling komt uit het Duitse wijngebied de Saar, genoemd naar het riviertje de Saar, een zijriviertje van de Moezel. Voor de vergisting vindt een korte maceratie plaats, beide deels op houten foeders en deels op RVS. Om de mooie zuren te behouden heeft geen malolactische vergisting plaatsgevonden. Het resultaat is een droge, volle en aromatische wijn. In neus en mond wit fruit (perzik) en fris citrusfruit. Sappig en fijne zuren.

Volxem Saar Riesling Wijn bij kreeft

€ 16,75 QVselect
AW 8+/10

http://www.anne-wies.nl/welke-wijn-bij-kreeft-5-tips-voor-wijn-bij-kreeft/

Geplaatst in News door

Jeroen Ketelaar

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden

Laatste recensies

Highly drinkable wine for a good price/quality ratio.

- RJW
Bekijk meer recensies