Trots zijn we op het feit dat we gevraagd zijn door Bodegas Pujanza om hun importeur te worden voor Nederland. Geweldig om te zien dat de tophuizen uit de Rioja zich graag door ons vertegenwoordigd willen zien. Naast Remirez de Ganuza en Heras Cordon is dit wederom een internationale top bodega die ook behoort tot de nieuwe stroming wijnmakers in de Rioja die wijnen maken op basis van de allernieuwst technieken en slechts alleen focus op kwaliteit waarbij het fruit en niet het hout de bovenhand moet voeren.

pujanza winery

Bodegas Pujanza ligt in het hart van de Rioja Alavesa. Het wijnhuis is gevestigd in een van de mooiste villa's uit deze regio. Bodegas Pujanza is een van de jongste (top) Rioja huizen en is gestart in juni 2002. Het is een familiebedrijf erfgenaam van een lange traditie van de dynastie van San Pedro in het verbouwen van druiven en het maken van wijn in de hoofdstad van de Rioja Alavesa. 

pujanza wijngaard

De wijngaarden liggen in de vallei van de Ebro en de hellingen van de Sierra de Cantabria en deze toplocatie en mooiste stukje van de Rioja bepaalt het karakter van hun wijnen. Carlos San Pedro en zijn team brengen zijn continue bezig om de prestaties van hun wijngaarden te verbeteren en met een haast manische aanpak zijn ze constant bezig de kwaliteit van zijn wijnen te verbeteren. Pujanza behoort tot de nieuwe stijl wijnmakers in de Rioja zoals ook Remirez de Ganuza waarbij focus ligt op absolute topkwaliteit met nadruk op het fruit. Het feit dat Penin en Parker de wijnen van dit huis zonder uitzondering ruim boven de 90 punten beoordelen (dus de absolute ere-divisie) zegt voldoende.

Klik hier voor alle wijnen van Bodegas Pujanza