Leuk artikel in de Jan over de revolutionaire Coravin. De uitvinding van de Coravin is baanbrekend in wijnland. Hiermee kun je namelijk wijn uit een fles schenken zonder de kurk eruit te halen!

Klik hier voor het artikel


Coravin is misschien wel het meest innovatieve product voor wijnliefhebbers dat in de laatste 30 jaar is ontwikkeld. Met de Coravin kun je een fles wijn openen zonder de kurk eruit te halen! Hierdoor kun je ook heel exclusieve wijnen per glas serveren.

Hoe werkt het?
Door middel van een stainless steel teflon coated naald die door de kurk gaat, wordt het edele argongas (voorkomt oxidatie) in de fles 'geïnjecteerd'. Hierdoor ontstaat druk, waardoor de wijn door dezelfde naald uit de fles wordt ‘gedrukt’. Eventueel zuurstof dat de fles binnen wil, wordt tegengehouden door de argon, dat zwaarder is dan zuurstof. Doordat je de kurk niet uit de fles haalt, kan de wijn zich blijven ontwikkelen, terwijl deze normaal gesproken zou oxideren als hij eenmaal geschonken is.

Dankzij de Coravin wordt de kwaliteit van de wijn dus behouden en kunnen ook bijzondere wijnen - die meestal lang in de wijnkelder blijven liggen - gewoon per glas geschonken worden. De fles blijft ongeopend en onaangetast, maar kan wel gedronken worden. 

Musthave
Greg Lambert is het brein achter deze uitvinding. Het kostte hem 13 jaar om hem te ontwikkelen. Het is even een investering -  €319,-, maar dan kun je ook wel alles uit je mooie wijnen halen. Ik moet zeggen: I am impressed! Het is een echte musthave voor iedere serieuze wijnliefhebber. Je kunt hem onder andere via deze site kopen.