Cepa 21

De Cepa 21 van Emilio Moro is geproef door PersWijn, zij hebben het volgende over de wijn gezegd:

Leve de moderne tijd! Want de nieuwe tijd geeft vooral duidelijkheid. Al die onbekende druivennamen bijvoorbeeld zorgen maar voor verwarring. Waarom zou je tempranillo in Ribera del Duero eigenlijk tinto fino noemen? of tint roriz, zoals in de Dourostreek? Cepa 21 is dus gewoon gemaakt van tempranillo, dat mag duidelijk zijn. Minder duidelijk wordt het als op de website wordt gesproken over tinto fino, als de 'puurste kloon' van tempranillo. Blijkbaar dus toch niet helemaal hetzelfde.. Cepa 21 is een nieuw project van de familie Emilio Moro, samen met enkele investeerders. 'Cepa 21 is de pure expressie van de revolutie in het wijnmaken die in Spanje heeft plaatsgevonden', aldus de website. Allemaal heel modern, net als de winery zelf. Maar alle gekheid op een stokje: dit is heerlijke wijn, rijp en verleiedelijk, met ruim hout (deels Amerikaans eiken), vanille en kokos, kersen, pruimen, lekker en veelbelovend. 

En gelijk hebben ze, 14 maanden op Franse en Amerikaanse eiken doet deze wijn goed, en het drinkvenste van deze wijn loopt nog wel door tot 2021, de wijn is dan ook nog redelijk jong.

Heeft u interesse in de Cepa 21? Klik hier om de wijn te bekijken. Besluit u deze wijn te proberen? Wij zouden een reactie over uw ervaring waarderen!

 Geselecteerd