Grandcruwijnen.nl is importeur van de fantastische wijnen van Abadia Retuerta uit de Ribera del Duero in Spanje. Wist u dat de buurman van Abadia Retuerta Vega Sicilia is en dat zijn een michelin 1ster retaurant hebben..Naast geweldige wijnen kunnen we kunnen wijn ook pijnboompitten, zout en honing leveren welke op dit geweldige imposante domein zeer kleinschalig wordt verbouwd en wij mogen aanbieden. Sowieso is een bezoek aan het wijnbedrijf Abadia Retuerto zeer indrukwekkend en als je de wijngaarden bezichtigd en dan het bedrijf binnen stapt zal het niemand verbazen dat hier absolute topwijnen worden geproduceerd.

"Abadía Retuerta is an outstanding winery, excellent wines, an extraordinary setting, a landscape, a historical monument, a luxury hotel, a restaurant, a work of art, an exceptional experience, a unique way of doing things…"

Het gehele proces van wijn maken verloopt zonder enig gebruik van pompen (wat ongewenst zuurstof/lucht creëert) en alles gebeurt middels zwaartekracht. Voor de wijnen zijn alleen de beste eiken vaten goed genoeg.De kelder is uitgehouwen in de berghelling waar een natuurlijke temperatuurcontrole geldt op een zeer "sustainable"  manier. De kelder biedt plaats aan  2.150 Franse en Amerikaanse eik barriques (225 L)

Dat we hier over de een top wijnhuis praten blijkt ook wel dat men Pascal Delbeck van Château Ausone heeft aangetrokken en is lid van het management en consulteert Abadia Retuerta. Een ander grootheid die dagdagelijkse adviseert is Angel Anocibar Beloqui welke de eerste Spaanse Doctor in de oenologie aan de universiteit van Bordeaux is en  2005 door IWC is uitgeroepen als Beste Wijnmaker. Een ander zeer noemenswaardig feit is dat Abadia Retuerta op het domein een geweldige hotel en restaurant heeft en het restaurant heeft recent zelfs een michelin ster gekregen.

Het 5 * Hotel is gelegen in een XII eeuwse abdij  welke zeerzorgvuldig is gerestaureerd (Europa Nostra Award). De combinatie van de middeleeuwse, ecologische balans en eigentijdse luxe inclusief butler
Service is uniek in zijn soort. Al met al is Abadia Retuerta een uniek bedrijf waar kwaliteit, respect voor onze milieu en authenciteit hoog in het vaandel staat. Indien u op zoek ben naar de geweldige wijnen en producten van Abadia Retuerta dan kunnen we u zeker helpen. Wilt u meer informatie of bent u een horeca- of wijn detaillist dan kunt u ons altijd mailen (info@grandcruwijnen.nl) of bellen op 0031 78 6450615.