Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Barbadillo Manzanilla Solear en Rama Saca de Primavera

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

Barbadillo Manzanilla Solear en Rama Saca de Primavera

€ 16,95
niet op voorraad
+4 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

Availability: 11 dec. 2017
Wijnsoort: Sherry
Druif:
Inhoud fles: 0.375 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Barbadillo
Jaar: 2017
Drinken: 2017-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog en fris
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: 93

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Bodegas Barbadillo heeft de Rama versie vrijgegeven van hun populaire Manzanilla. Bodegas Barbadillo is in feite zijn de pionier in de hele Manzanilla stijl met waarschijnlijk een eerste botteling in 1821. Voor elke saca worden slechts +/- 2000  per jaar vrijgegeven. De wijnen worden gebotteld met minimale filtering, met behulp van eiwit net zoals in de oude dagen. Elke editie van Solear In Rama is voorzien van een ander dier dat leeft in het nabijgelegen Parque de Doñana.

In het glas heeft de Saca een fel gele kleur met gouden accenten. In de neus heeft het een geurige aroma. In de mond is de binnenkomst zacht, vriendelijk, met bittere noten en ietwat ziltig. De afdronk is lang en smakelijk. Dit is een wijn welke een uitstekende begeleider is van mooie Iberico ham maar als u innovatief en verassend wilt zijn dan moet u deze droge sherry eens schenken bij (vis) sushi - u zult verstelt staan 

Barbadillo is, zonder twijfel, zowel de grootste en de belangrijkste bodega van Sanlucar de Barrameda. Opgericht in 1821 door Benigno Barbadillo is het bedrijf het is nog steeds in handen van de zevende generatie van de familie Barbadillo. Het bedrijf heeft ook uitgebreid, niet alleen binnen de Jerez Er werken 300 mensen en hun wijnen zijn verkrijgbaar in 39 verschillende landen. In Jerez bezitten ze 500 hectare wijngaarden. Nog steeds is men voortdurend aan het innoveren en experimenteren. Sinds recent bottled men 4 keer per jaar en op de fles kan je jaartaal en jaargetijden zien van de botteling. Het grootste gedeelte zijn hun (kwaliteits) instapmodellen waarop jaartal staat vermeld en daarnaast heeft men zeer exclusieve modellen met als hoogtepunt de exclusieve Reliquia gemaakt van wijnen van gemiddeld 80 tot 100 jaar oud.

Zalig als aperitief maar ook een goede begeleider bij lichte visgerechten zoals bijvoorbeeld kabeljauw of schol maar ook een uitstekende begeleider van mooie Iberico ham maar als u innovatief en verassend wilt zijn dan moet u deze droge sherry eens schenken bij (vis) sushi - u zult verstelt staan.
Rating: 93
Beoordeling 2013-latere jaargangen nog niet beoordeeld

Rating
93

Release Price
$16

Drink Date
2013 - 2016

Reviewed by
Luis Gutiérrez

Issue Date
29th Aug 2013

Source
208, The Wine Advocate

The bright-colored NV Manzanilla En Rama Barbadillo Saca De Primavera 2013 from a selection of the best casks of Solear averaging eight years under flor, the saca from the spring of 2013, is fresh and intense, with smoke, chalk and yeast and shows a very strong imprint of the biological aging under flor. It has a very intense, delineated palate, as the flor is more active in spring and sharpens the wine even more. Even though they are sold in half bottles filled four times per year to ensure freshness, these powerful, unfiltered Manzanillas gain in complexity and depth with time in bottle, and some connoisseurs are buying them and waiting one year (or more) before drinking them. Four thousand half-bottles are filled four times per year. Drink 2013-2016.

Barbadillo is, without a doubt, both the largest and the leading bodega of Sanlucar de Barrameda. Created in 1821 by Benigno Barbadillo, the company it’s still owned today by the seventh generation of the Barbadillo family, dozens of stockholders spread throughout Spain, although not necessarily involved in the operations. The business has also expanded, not only within the Sherry district, where they sell an impressive 12 million bottles of wine annually (a lot of it is the young and fruity Castillo de San Diego, which at one point was the biggest selling white wine in Spain), 40% of which are exported, but also in Ribera del Duero and Somontano. They employ 300 people and their wines are available in 39 different countries. In Sherry they own 500 hectares of vineyards, stock around 60% of the total production of Manzanilla which ages in 12,500 botas in their great cellars in Sanlucar, mainly in La Arboledilla winery, the tallest bodega in the Marco de Jerez, an impressive 16 meters high, and in a network of 16 other large and small bodegas in the Barrio Alto, the High Quarter of Sanlucar de Barrameda. They are constantly innovating and experimenting, be it with red or sparkling wines or within the Manzanilla world, as they were the first to bottle Manzanilla en rama (unfiltered) back in 1999, doing four sacas (bottlings) per year, one during each season, which they sell in half bottles with labels that clearly identify the saca and year. Other than that, their range is pretty exhaustive, from entry level wines, through VORS and an exclusive Reliquia range from the oldest, family-owned botas, some of them containing wines averaging 80 to 100 years old. As a curiosity, they probably stock more Palo Cortado than any other winery (on earth),120 casks, as the famous Toto Barbadillo had an obsession with that category and purchased all he could get his hands on. I had a great visit there with winemaker Montse Molina who arrived in Sanlucar from her native Cataluna 15 years ago and she has not looked back since. Tasting wines from the bota, listening to a knowledgeable winemaker and realizing how different and how complex the wines are is one of the pleasures one should experience at least once in a lifetime.

Wijnsoort: Sherry
Druif: Palomino
Inhoud fles: 0.375 ltr
Land: Spanje
Streek: Jerez
Wijnhuis: Barbadillo
Website URL:
Jaar: 2017
Drinken: 2017-2026
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 13%
Smaaktype: Droog en fris
Serveertemperatuur: 12-14
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: After-diner, Aperitief, Dessert
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Fantastische wijn maar te vroeg open getrokken. Heel veel potentie! Volle bak bramen met een goed gebalanseerde houtsmaak. Echt nog even laten liggen als je het geduld hebt want de 2014 gaat erg mooi worden!

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen