Au Bon Climat Wine Collection

Van 14,26 13,08 van 15,50

Tot 194,38 161,94 van 211,30

* Verplichte velden

14,26 13,08

Samenvatting

  Een geweldige samenstelling van de 4 fraaie wijnen van Au Bon Climat waarin terroir en de diversiteit goed te proeven zijn. Au Bon Climat winemaker is herhaaldelijk uitgeroepen tot Winemaker of the World en is fameus om zijn terroir gedreven Chardonnays en Pinot noirs. Deze collectie bevat 4 wijnen namelijk een Pinot Noir en Chardonnay uit de wijngaarden gelegen in Santa Barbara County en een Chardonnay en Pinot Noir komende uit Sanford & Benedict Vineyard. Deze 4 fraaie wijnen zitten in een houten schuifkist. Wilt u meer te weten komen over de wijnen in dit fraaie wijnpakket? Klik dan op het tabje ‘Pakket inhoud’ 

  Ontdek meer over de inhoud Ontdek meer over deze wijn

  Een geweldige samenstelling van de 4 fraaie wijnen van Au Bon Climat waarin terroir en de diversiteit goed te proeven zijn. Au Bon Climat winemaker is herhaaldelijk uitgeroepen tot Winemaker of the World en is fameus om zijn terroir gedreven Chardonnays en Pinot noirs. Deze collectie bevat 4 wijnen namelijk een Pinot Noir en Chardonnay uit de wijngaarden gelegen in Santa Barbara County en een Chardonnay en Pinot Noir komende uit Sanford & Benedict Vineyard. Deze 4 fraaie wijnen zitten in een houten schuifkist. Wilt u meer te weten komen over de wijnen in dit fraaie wijnpakket? Klik dan op het tabje ‘Pakket inhoud’  Op deze samenstelling ontvangt u nog een mooie korting

  Au Bon Climat, wat betekent "een goed blootgestelde wijngaard", heeft een internationale reputatie opgebouwd met zijn Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris. Jim Clendenen, zoals ze het zelf noemen de "Mind Behind" Au Bon Climat, wordt wereldwijd erkend voor zijn klassiek vormgegeven wijnen. In 1989 en 1990 stond Au Bon Climat op Robert Parker's shortlist van Best Wineries in the World en in 1991 werd hij door Oz Clark geselecteerd als een van de 50 wereldwijde makers van Modern Classic Wines. Dan Berger van de Los Angeles Times riep Clendenen in 1992 uit tot "Los Angeles Time Winemaker of the Year"; Food & Wine Magazine noemde hem in 2001 "Winemaker of the Year". Het toonaangevende wijnmagazine Wein Gourmet van Duitsland noemde Clendenen in 2004 "Winemaker of the World;" en in 2007 werd Jim ingewijd in de James Beard Foundation's 'Who’s Who of Food and Beverage in America'. 

  Vineyard for Au Bon Climat Wine Collection

  Au Bon Climat heeft als slogan: "An homage to the wines of Burgundy" en dit vat alles goed samen.Het brein achter wijnhuis Au Bon Climat is Jim Clendenen. Hij werd geboren in Akron, Ohio en studeerde in 1976 af in rechten aan de University of California, Santa Barbara. Tijdens deze studie had hij zijn "junior jaar in het buitenland" in 1974 in Frankrijk waar hij ontdekte dat het leven meer was dan alleen taco's. Na zijn afstuderen verbleef hij zowel een maand in de Bourgonge als in de Champagne wat hem ervan overtuigde om een ​​carrière in de wijn te proberen in plaats van door te gaan in de rechten. Tijdens de oogst van 1978 was Jim Clendenen assistent-wijnmaker bij Zaca Mesa Winery. Hij bleef daar 3 jaargangen en deed een geweldige schat aan ervaring op. In 1982 besloot Clendenen, samen met Adam Tolmach, om een wijnmakerij op te richten met alleen Bourgondische variëteiten van gehuurde percelen. In 1990 vertrok Adam weer en kwam Jim solo aan het roer te staan. Door zorgvuldige herinvestering uit de eigen productie is Au Bon Climat (wat betekent "een goed blootgestelde wijngaard") gegroeid tot meer dan 50.000 kisten per jaar.

  Au Bon Climat vergaart druiven uit verschillende wijngaarden aan de Californische Central Coast, met name in Santa Barbara County, die stuk voor stuk zeer hoog in aanzien staan. Dit zijn onder andere Clendenen's eigen Le Bon Climat Vineyard en ook druiven uit de legendarische Bien Nacido wijngaard - beide in Santa Maria Valley. Verder druiven uit Sanford & Benedict Vineyard in Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard (Santa Barbara County) en Talley Vineyard in San Luis Obispo County.

  De wijnmakerij heeft een internationale reputatie opgebouwd met zijn Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris. Jim Clendenen, zoals ze het zelf noemen de "Mind Behind" Au Bon Climat, wordt wereldwijd erkend voor zijn klassiek vormgegeven wijnen. In 1989 en 1990 stond Au Bon Climat op Robert Parker's shortlist van Best Wineries in the World en in 1991 werd hij door Oz Clark geselecteerd als een van de 50 wereldwijde makers van Modern Classic Wines. Dan Berger van de Los Angeles Times riep Clendenen in 1992 uit tot "Los Angeles Time Winemaker of the Year"; Food & Wine Magazine noemde hem in 2001 "Winemaker of the Year". Het toonaangevende wijnmagazine Wein Gourmet van Duitsland noemde Clendenen in 2004 "Winemaker of the World;" en in 2007 werd Jim ingewijd in de James Beard Foundation's 'Who’s Who of Food and Beverage in America'. Er zijn veel lofbetuigingen, maar Jim rust niet op zijn lauweren. Hij is voortdurend op zoek om zijn vak te verfijnen en leidt daarom het peloton. 

  Au Bon Climat wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

  Au Bon Climat wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

  Naam Regio Prijs
  2020 Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County Californie 37.95
  2020 Au Bon Climat Chardonnay Santa Barbara County Californie 34.95
  2018 Au Bon Climat Chardonnay Sanford & Benedict Vineyard Californie 59.95
  2018 Au Bon Climat Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard Californie 62.95
  Schuifkist voor 4 flessen 15.50
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Au Bon Climat Wine Collection
  Uw waardering

  Grandcruwijnen

  Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

  Onze online smart sommelier helpt je!

  Laatste review

  31.01.2023

  2009 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial

  "Geweldige Rioja, superlange afdronk" John

  Bekijk product recensie