Alvear Amontillado Solera Fundacion
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (20%) |
Drink venster | 2018 - 2027 |
De Alvear Amontillado is afkomstig is van de oudste soleras van de Alvear-familie. Het is een gulle wijn gemaakt van de Pedro Ximénez-druif die een lange rijpingstijd heeft meegemaakt onder de flor die al tientallen jaren is voltooid met een oxidatieve veroudering in zeer oude Amerikaanse eiken vaten. De Alvear Amontillado Solera Fundación is een van de allerbeste Amontillado verkrijgbaar en dit getuigd ook de zeer hoge scores van Parker en Penin.
Deze sherry heeft een prachtige aromatische intensiteit, met scherpe tonen van noten en een zeer lange veroudering.
In de mond is de Alvear Amontillado Solera Fundación een explosie van smaaksensaties met de onnavolgbare smaken van de langdurige veroudering (walnoten en hazelnoten). De smaak is zeer geconcentreerd met een grote persistentie in de mond. Deze wijn is de top van het huis en tevens een niet commerciële wijn omdat er maar een zeer beperkt aantal flessen worden gebottled ieder jaar.
96/100 Parker
94/100 Peñín
In 1729 begon Don Diego de Alvear y Escalera met de productie van wijn in het dorpje Montillan in Andalusië. Vanaf toen is Alvear gegroeid en ontwikkeld tot een goed wijnhuis. Het wijnhuis is nog steeds in handen van de familie Alvear en elke generatie heeft bijgedragen aan de groei van het wijnhuis. De belangrijkste druivensoorten voor het wijnhuis is de Pedro Ximenez. Alvear is het oudste wijnhuis in Andalusië en behoort vandaag de dag nog steeds tot de top wijnhuizen.
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken vanaf | 2018 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 20 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |