Alvear Amontillado PX Carlos VII
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (19%) |
Drink venster | Aan 2032 |
De Alvear Amontillado Carlos VII is afkomstig is van een oude solera van de Alvear-familie. Het is een gulle wijn gemaakt van de Pedro Ximénez-druif die een lange rijpingstijd heeft meegemaakt onder de flor en eindigt zijn rijping in zeer oude Amerikaanse eiken vaten. De botteling van de NV Amontillado Carlos VII uit 2019 is vermoedelijk ongeveer 25 jaar oud en combineert 12 jaar biologische rijping onder flor (Fino) met oxidatieve opvoeding in bijgevulde vaten voor nog eens 12 jaar, De NV Amontillado Carlos VII heeft een medium / donkere kleur, tonen van toffee, geroosterde noten en koffie, maar eindigt droog met een goede zuurgraad en doordringende amandel-pasta-achtige smaken. De Amontillado Carlos VII Amontillado is een indrukwekkende sherry waarvan 4.000 flesjes van 0.375 ltr zijn gebottled
92/100 Parker
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 92 |
Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.
De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet. De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen. In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!
Omschrijving
De Alvear Amontillado Carlos VII is afkomstig is van een oude solera van de Alvear-familie. Het is een gulle wijn gemaakt van de Pedro Ximénez-druif die een lange rijpingstijd heeft meegemaakt onder de flor en eindigt zijn rijping in zeer oude Amerikaanse eiken vaten. De botteling van de NV Amontillado Carlos VII uit 2019 is vermoedelijk ongeveer 25 jaar oud en combineert 12 jaar biologische rijping onder flor (Fino) met oxidatieve opvoeding in bijgevulde vaten voor nog eens 12 jaar, De NV Amontillado Carlos VII heeft een medium / donkere kleur, tonen van toffee, geroosterde noten en koffie, maar eindigt droog met een goede zuurgraad en doordringende amandel-pasta-achtige smaken. De Amontillado Carlos VII Amontillado is een indrukwekkende sherry waarvan 4.000 flesjes van 0.375 ltr zijn gebottled
92/100 Parker
Specificaties
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 92 |
Wijnhuis
Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.
De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet. De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen. In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!