Alvear Amontillado PX Carlos VII

29,95 24,75

?

_
Nog maar 2 op voorraad
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Sherry
Land Spanje
Regio Montilla-Moriles
Wijnhuis Alvear
Druif Pedro Ximenez
Inhoud (Alc) 0.375 ltr (19%)
Drink venster Tot 2032
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Alvear Amontillado Carlos VII is afkomstig is van een oude solera van de Alvear-familie. Het is een gulle wijn gemaakt van de Pedro Ximénez-druif die een lange rijpingstijd heeft meegemaakt onder de flor en eindigt zijn rijping in zeer oude Amerikaanse eiken vaten. De botteling van de NV Amontillado Carlos VII uit 2019 is vermoedelijk ongeveer 25 jaar oud en combineert 12 jaar biologische rijping onder flor (Fino) met oxidatieve opvoeding in bijgevulde vaten voor nog eens 12 jaar, De NV Amontillado Carlos VII heeft een medium / donkere kleur, tonen van toffee, geroosterde noten en koffie, maar eindigt droog met een goede zuurgraad en doordringende amandel-pasta-achtige smaken. De Amontillado Carlos VII Amontillado is een indrukwekkende sherry waarvan 4.000 flesjes van 0.375 ltr zijn gebottled

92/100 Parker

Vineyard for Alvear Amontillado PX Carlos VII

Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.


De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet. De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen. In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!

Meer informatie
Wijnsoort Sherry
Land Spanje
Regio Montilla-Moriles
Wijnhuis Alvear
Druif Pedro Ximenez
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Drinken tot 2032
Alcohol % 19
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.375 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 92
James Suckling rating 92
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Alvear Amontillado PX Carlos VII
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie