Alvear Amontillado PX Carlos VII
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (19%) |
Drink venster | Tot 2030 |
De Alvear Amontillado Carlos VII is afkomstig is van een oude solera van de Alvear-familie. Het is een gulle wijn gemaakt van de Pedro Ximénez-druif die een lange rijpingstijd heeft meegemaakt onder de flor en eindigt zijn rijping in zeer oude Amerikaanse eiken vaten. De NV Amontillado Carlos VII heeft een medium / donkere kleur, tonen van toffee, geroosterde noten en koffie, maar eindigt droog met een goede zuurgraad en doordringende amandel-pasta-achtige smaken. De Amontillado Carlos VII Amontillado is een indrukwekkende sherry komende van een Soleravan minstens 15 jaar oud. Drink nu tot 2030.
93/100 Parker
In 1729 begon Don Diego de Alvear y Escalera met de productie van wijn in het dorpje Montillan in Andalusië. Vanaf toen is Alvear gegroeid en ontwikkeld tot een goed wijnhuis. Het wijnhuis is nog steeds in handen van de familie Alvear en elke generatie heeft bijgedragen aan de groei van het wijnhuis. De belangrijkste druivensoorten voor het wijnhuis is de Pedro Ximenez. Alvear is het oudste wijnhuis in Andalusië en behoort vandaag de dag nog steeds tot de top wijnhuizen.
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |