Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Pierre Legras: Oudste Grandcru Champagnehuis uit 1662

Champagne Pierre Legras beschikt over meer dan 10 generaties aan ervaring en expertise. De 8,5 hectare eigen wijngaarden liggen in Chouilly, één van de communes die onder de prestigieuze Champagne‐zone Côte de Blancs vallen. Pierre Legras, zoon van wijnbouwer Laurent Legras en Agathe Lhermite, was een tijdgenoot van de Franse koning Louis XIV en Benedictijne monnik en keldermeester Dom Pérignon. In zijn jeugdjaren werden er in de Champagnestreek alleen stille wijnen geproduceerd en de naam Côte de Blancs bestond toen nog zeker niet. In het geboortejaar van Pierre, 1662, was het de Engelse wetenschapper Dr. Christopher Merret, die het proces van de 2e gisiting ontdekte: door het toevoegen van suiker kan elke wijn mousserend worden. Dom Pérignon "ontdekte" het proces van mousserende wijnen pas in 1697 (!) ‐ de oudste documenten die de term vins mousseux bevatten, dateren van 1718 ‐ en het was pas in 1722, toen Louis XV gekroond werd, dat de naam Champagne verbonden werd met mousserende wijnen. De opmars van mousserende wijnen in de Champagne‐streek was begonnen en ook Pierre Legras begon zich te specialiseren in de productie van mousserende wijnen in La Champagne. Vandaag de dag staat Vincent Legras aan het roer, samen met zijn vrouw Marcelline.

1 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Champagne Pierre Legras Grand Cru Brut Blanc de Blancs

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Al generaties lang het ongekende success van de Legras familie: Grand Cru Blanc de Clancs. De chardonnay druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden (Les Partelaines) uit Chouilly en worden na een rustperiode van meer dan zeven jaar gebotteld. Pierre Legras is gevestigd in Chouilly, 1 van de 17 Grand Cru dorpen in de Champagne. Opgericht in 1662 en daarmee de allereerste wijnboer in de Champagne. Eigenaren Vincent en Marcelline produceren jaarlijks zo’n 20.000 flessen en werken biologisch. Voor deze Grand Cru Brut Blanc de Blancs worden alleen druiven van de allerbeste wijngaarden uit Chouilly gebruikt om deze topchampagne te maken. De champagne heeft een krachtige, volle en intense smaak en een lange nadronk. Deze geweldige champagne wordt aanbevolen door Jancis Robinson MW, Wine Spectator & Vinous. Top champagne tegen een Top prijs.  91 Wine Spectator | 92 Stephen Tanzer | 92 Vinous 16,5/20 Jancis Robinson MW


    Lees meer

1 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen