Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Spaanse wijn - vele soorten & smaken

Spaanse wijn kopen - Natuurlijk bij Grandcruwijnen.nl - de Spanje specialist van de Benelux. Voor al onze Spaanse wijnen geldt: ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Spaanse wijnen doen het mondiaal gezien heel goed. Er bestaat vrijwel niemand die bij het idee van een Spaanse wijn een vies gezicht trekt. Dat heeft zonder twijfel met traditie te maken. Spanje produceert namelijk ongelooflijk veel wijn, van noord tot zuid en van oost tot west. Vrijwel in het hele land komt u wijngaarden tegen. Dat heeft Spanje te danken aan zijn fantastische klimaat. Het is er heerlijk warm, de zon schijnt er graag, de nachten zijn niet te koud en de bodem is doorgaans vruchtbaar. De beste wijnen worden gemaakt van druiven die op hooggelegen wijngaarden liggen (hoger dan 500 meter boven de zeespiegel) en komen uit het gebied dat we ten noorden van Madrid vinden, voornamelijk Galicië en Catalonië. Opvallend is dat Spanje veel minder wijn produceert dan andere landen. Het gaat nog steeds om miljoenen liters, maar Spaanse wijnen zijn vergeleken met bijvoorbeeld Franse wijnen sterk in de minderheid. De Spanjaarden maken het gebrek aan volume goed met de uitzonderlijke kwaliteit van hun Spaanse wijn. De betere Spaanse wijnen zijn onder meer de Toro, de Valdeorras, de Rioja en de Navarra. Wat de druiven betreft, bestaat er een die zulke goede Spaanse wijn oplevert dat die qua bekendheid met kop en schouders boven de rest uitsteekt: de tempranillo. Deze blauwe druif is het symbool van Spaanse wijnen bij uitstek en levert keer op keer een frisse wijn met een duidelijke structuur op. De druif kent vele namen, waaronder tinto fino, cencibel, tinto del país, tinto de Toro en Tinto de Madrid. Ziet u een Spaanse wijn met deze druif, laat hem dan niet onaangeroerd aan u voorbijgaan. Bij Grancruwijnen hebben we een ongekend groot assortiment aan spaanse wijnen uit iedere prijsklasse - van de cultwijnnen zoals Vega Sicilia, Pingus, Clos Mogador Remirez de ganuza tot aan de aantrekkelijke Arzuaga, Pujanza, Abadia Retuerte en wijnen van Heras Cordon. Meer dan 250 wijnhuizen uit Spanje vindt u bij Grandcruwijnen en alle wijnen hebben we op voorraad en leveren we in 24 uur.

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • La Madre Vermouth

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    La Madre is een One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout. De basis wijn voor deze vermouth bestaat voor 60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu en hieraan wordt een unieke mix aan kruiden aan toegevoegd. De botanicals (gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruid, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardemom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes) worden gehydrateerd in amfora's gedurende 24 uur. Aan de gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermout of 'la Madre del Vermouth'. Deze moederessentie wordt verder op eikenhouten vaten gelagerd gedurende 6 maanden, zodat er nog een grotere complexiteit ontstaat tussen de verschillende botanicals.  Pracht Vermout


    Lees meer

  • Rey Fernando de Castilla Vermut

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Bij Rey Fernando selecteert men voor de vermut twee basissherry’s: een tien jaar oude Amontillado en een eveneens tien jaar oude Pedro Ximenez. De droge Amontillado, van 100% palomino-druiven, wordt mooi aangevuld met de zoete PX. De kwaliteit van die sherry’s is zodanig dat beide prima op fles verkocht kunnen worden. De kruiden die voor de vermut gebruikt worden zijn onder andere alsem, gentiaan, koriander, engelwortel, salie en sinaasappelschil. De blend van sherry-wijnen en botanicals rust na de samenvoeging ongeveer zes maanden, waarna de vermut gebotteld wordt. Het unieke aan de sherry-vermut is dat de wijn niet meer versterkt hoeft te worden, zoals bij Italiaanse en Franse vermout gebeurd. De sherry is namelijk al versterkt! Dit is een aanbeveling voor de sherry-drinker. Uniek!!
    Lees meer

  • La Madre Pink Vermouth

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Een werkelijk prachtige vermouth. La Madre Rose is een One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout.De basis wijn voor deze vermouth bestaat voor 60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu en hieraan wordt een unieke mix aan kruiden aan toegevoegd. De schillen vergisten even mee en dit geeft de wijn de prachtige rose kleur. In het glas heeft La Madre rose een heldere roze kleur met subtiele tonen van rode bessen. In de neus ruiken we aardbei aroma, citrusvruchtenschil, kaneel en aromatische, zoete riet (calamuswortel). Het mond gevoel is erg prettig en licht romig met een rijke, fluweelachtige textuur. In eerste instantie proef je zoete smaken zoals anijs en aardbeien maar na enige tijd neemt dit af en komt er een zeer prettige enigzns bittere tonen door vermengd met appel en sinaasappelschil


    Lees meer

  • Cillar de Silos Golfo Vermouth

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Vermouth of in het spaanse Vermut. Deze Vermut is van het fraaie huis Cillar de Silos. Het is een volwassen, volle maar frisse vermouth gemaakt van overrijpe tempranillo druiven gelegen inin de Ribera del Duero (Quintana del Pidio - Burgos - Spanje). De "Old Vines" heeft gerijpt in eiken vaten. Het heeft een mahonie kleur met licht oranje tinten. Un de neus heeft de wijn een intense neus geharmoniseerd met elegante tonen van kruiden. In de mond heeft de Golfo een mooie frisheid en maturiteit wat vooral komt door de hoog gelegen en noordelijk gelegen wijngaarden in de Duero. Zalig in de mix met een lekkere cava (1/3 golfo, 1/3 bruisend water en 1/3 Cava of 2/3 Cava en 1/3 Golfo ). Heerlijk bij Tortillas
    Lees meer

  • Lustau Vermouth

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Wat de vermout (of Vermut of Vermouth) van Lustau zo bijzonder maakt, is de samenstelling. Vermut Lustau wordt namelijk niet geproduceerd door een basiswijn te versterken met (wijn)alcohol, maar door twee Sherry wijnen (die al een alcoholpercentage van 15% of hoger hebben) te combineren. Eén daarvan is een Pedro Ximénez en de ander een Amontillado. Beiden hebben 10 jaar of langer op eikenhout gerijpt. De wijnen worden vervolgens gebruikt om meer dan tien botanicals zoals gentiaan, salie, absint, koriander en sinaasappelschil afzonderlijk macereren. De gemacereerde Sherry’s worden later door een Masterblender tot een vermout gemélangeerd. Lustau is niet in te delen in een stijl van vermout, maar is zeker voor liefhebbers van Sherry de moeite waard om eens te proberen.
    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen