Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Bodegas Hermanos Perez Pascuas wijnen kopen?

Aanbieding

2015 Teso la Monja Almirez

€ 19,95
Bekijk alle aanbiedingen

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Crianza

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De Vina Pedrosa van Hermanos Perz Pascuas is een 100% Tempranillo, 18 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. Complexe volle wijn met rokerige en minerale tonen. Prachtige balans en een fraaie lange afdronk. 18 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. Complexe volle wijn met rokerige en minerale tonen. Prachtige balans en een fraaie lange afdronk. De Vina Pedrosa staat al jaren bekend als een van de beste Crianza uitvoeringen in de Rioja. Warm, harmonieus en klassiek .Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit. Vlezig, zalvend en boordevol karakter. Zwarte bessen en een rijke mix van specerijen zorgen voor vuurwerk in het glas. De frisse zuren van de Tempranillo geven een verkwikkende onderbouw. 


    Lees meer

  • 2014 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Reserva

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Vina Pedrosa Reserva is een blend van 90% Tinta Fino en 10% Cabernet Sauvignon van rond de 40 tot 45 jaar oude stokken. De wijn is 24 maanden opgevoed in eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans). De smaak is medium-bodied met een fraaie frisheid (levendige rode kersen en verse aardbeien sinaasappel en abrikoos). De afwerking is erg goed met frisse zuren en een lange afdronk. 91 Parkerpunten ontvangen. De Pedrosa Pascuas is klassiek en valt nooit tegen. Prachtwijn voor de liefhebber van een glas vol met karakter. 

    94/100 Parker


    Lees meer

  • 2015 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Crianza Magnum

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    18 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. Complexe volle wijn met rokerige en minerale tonen. Prachtige balans en een fraaie lange afdronk. De Vina Pedrosa staat al jaren bekend als een van de beste crianza uitvoeringen in de Rioja. Warm, harmonieus en klassiek. Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.
    Lees meer

  • 2010 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Gran Reserva

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Gran Reserva behoort tot de beste wijnen van Spanje. De Gran Reserva wordt enkel in kwalitatieve jaargangen gevinifieerd en is een selectie van de oude wijngaarden. Doorweven met fijne zuren, mineralen, discrete vatrijping en de nodige vlezigheid. Structuur met diepgang, een complex geheel dat open komt. Doorweven met fijne zuren, mineralen, discrete vatrijping en de nodige vlezigheid. Erg lange mineralige complete finale. 94/100 Parker
    Lees meer

  • 2012 Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa Reserva Magnum

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Vina Pedrosa Reserva is een blend van 90% Tinta Fino en 10% Cabernet Sauvignon van rond de 40 tot 45 jaar oude stokken. De wijn is 24 maanden opgevoed in eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans). De smaak is medium-bodied met een fraaie frisheid (levendige rode kersen en verse aardbeien sinaasappel en abrikoos). De afwerking is erg goed met frisse zuren en een lange afdronk. 93 Parkerpunten
    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Hermanos Pérez Pascuas (Bio!)

Regio: Castilla y León
Appellatie: D.O. Ribera del Duero
Eigenaars: Familie Pérez Pascuas
Oenoloog: José Manuel Pérez
Stichtingsdatum: 1980
Website: www.vinapedrosa.com

Geschiedenis

Dit is een van de grote klassiekers in Ribera del Duero en een echt familiebedrijf. Vader Mauro Pérez plantte zijn wijnstokken in de jaren 40 en 50, meer dan 35 ha, op dat moment een immense hoeveelheid in het kleine dorpje Pedrosa de Duero. Heel de opbrengst ging naar de plaatselijke coöperatie. Onder impuls van de 3 zonen, Benjamín, Adolfo en Manuel werd er besloten om in 1980 zelf wijn te gaan maken. De eerste Viña Pedrosa was een feit. Op dat moment waren er in de hele regio nog geen 10 bodega’s actief...
Het was pas in 1982 dat de D.O. Ribera del Duero zelf werd gecreëerd, mede onder impuls van de broers Pérez Pascuas; zij waren medestichters van de appellatie. 1989 was voor hen eveneens een belangrijke stap, met de intrede van de 3de generatie: José Manuel, zoon van Benjamín, maakte zijn opwachting als oenoloog. Vanaf dat moment zouden de wijnen nog hogere toppen gaan scheren. Hij zette zich volledig achter het kwaliteitsconcept van zijn vader en ooms en bracht nog heel wat verbeteringen aan. Vandaag is de cirkel compleet met de volledige intrede van de 3de generatie : ook de zonen van Manuel en van Adolfo zijn intussen vaste waarden geworden in de bodega.
De kleine bodega in het dorp verhuisde intussen naar de rand van het dorp. Het is een mooi complex geworden met prachtige degustatieruimtes en vooral met een vinificatie- en crianzakelder waar de topwijnen op een perfecte manier kunnen rijpen. Viña Pedrosa staat voor elegantie en finesse, twee sleutelwoorden die zeldzaam zijn geworden in de wijnen van Ribera del Duero.
Variëteiten

Hier is het natuurlijk de Tinto fino of Tempranillo die de ster is. Er is 135 ha in eigendom, bijna hoofdzakelijk oude wijnstokken, wat op zich al uniek is in Ribera del Duero. Een klein gedeelte van de wijngaard (10%) is aangeplant met Cabernet Sauvignon.
De Tinto fino uit Ribera del Duero is beter bestand tegen de extreme omstandigheden dan de Tempranillo uit Rioja, die hier niet zou overleven. In de wijnen van Viña Pedrosa kom je zo de typische animale toetsen tegen die de Tinto fino uniek maken. De meerderheid van de wijnstokken staan ‘en gobelet’.
Al de wijngaarden worden biologisch bewerkt zonder gebruik van enig systematisch bestrijdingsmiddel. In de wijngaard wordt er gewerkt met productiecontrole, d.w.z. dat er streng wordt op toegezien dat de productie per wijnstok beperkt wordt. Enkel lage rendementen zorgen voor voldoende kwaliteit.
Terroir

We hebben hoofdzakelijk klei-kalkbodems. Ribera del Duero is natuurlijk bij uitstek een continentale appellatie met dus een continentaal klimaat en Atlantische invloeden. Er is vooral een groot verschil tussen de dag- en nachttemperaturen.
De bodega is gelegen op een hoogte van 844 m en is daarmee een van de hoogst gelegen domeinen in Ribera del Duero. Het landschap is zacht golvend. De hoogte waarop de wijnstokken zijn geplant maakt dat de wijnen perfect in evenwicht zijn, met veel fraîcheur.
Vinificatie

Alles staat hier in het teken van de langlevendigheid van de wijnen. Er worden lange maceraties toegepast met vele en intense remontages. Vinificatie en élevage gebeurt in functie van de ouderdom van de wijnstokken.
Hun basiswijn, de Cepa Gavilan, krijgt een élevage van 12 maanden. De Crianza krijgt 18 maanden en vanaf de Reserva worden dat 24 maanden. Hun topwijn, de Pérez Pascuas Gran Selección komt zelfs aan 26 maanden. De eiken vaten (zowel Amerikaans als Frans) worden om de 3 jaar vernieuwd. De wijn wordt niet gefilterd en niet gestabiliseerd voor botteling.

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen