Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn uit de Valencia DO regio online kopen

Valencia kreeg in 1957 de DO status.Valencia wijnstreek Het wijngebied bestaat uit 4 subzones: Valentino (tussen 175 en 550 m hoogte), ten westen van de stad Valencia, Moscatel (op 100 m hoogte), eveneens ten westen van de stad Valencia, Alto Turia (tussen 700 en 1100 m hoogte) ten noordwesten van Valentino en Clariano (op 350m hoogte) in het zuiden van de provincia Valencia. Als u op zoek bent naar Valencia wijn, dan vindt u bij Grandcruwijnen een uitgebreid aanbod van wijnen uit Valencia. 

In Valencia wordt reeds vanaf de Griekse en later de Romeinse overheersing wijnbouw bedreven. Zelfs tijdens de Moorse (Arabische) overheersing ging de productie van wijn gewoon door.Na herovering op de Moren door de Christenen werd voor het eerst begonnen met het classificeren van wijnen, mede ten dienste van belastingheffingen.Tijdens de Phyloxera- (druifluis-) plaag in Frankrijk kende de wijnbouw in Valencia een enorme toename en steeg de export van wijnen tot grote hoogten. Helaas werd dit gebied enoge tijd later ook getroffen door de Phylloxera en volgde een terugslag waarbij tienduizenden ha aan wijngaarden werden gerooid om plaats te maken voor sinaasappel- en amandelbomen. Valencia's wijnbouw is heden ten dage v.n.l. dieper landinwaarts geconcentreerd.

In de lagere gebieden is er een fluviale ondergrond (rivierafzettingen). In de hoger gelegen gebieden bestaat de ondergrond uit kalksteen, terwijl de overgangsgebieden vaak een zanderige bodem hebben. De bodem heeft i.h.a. goede drainage eigenschappen.

De wijngaarden in de kustgebieden hebben een Mediterraan klimaat, terwijl de wijngebieden meer in het binnenland van Valencia worden gekenmerkt door een continentaal klimaat. Droogte vormt vaak een probleem, en heden ten dagen worden daarom veel wijngaarden geïrrigeerd.
De meeste wijngaarden liggen 30 km landinwaarts. De temperatuur kan stijgen tot 35ºC in de zomer, en dalen tot -5ºC in de winter, maar opvallend is dat het in Valencia zelfs tijdens de zomernachten soms kan vriezen. Een temperatuurschommeling van 30ºC in 24 uur is niet ongewoon en is misschien de verklaring voor de snelle rijping van Valenciaanse rode wijnen. Enkele hogergelegen gebieden zijn bestempeld als aride of semi-aride en de wortels van sommige oudere wijnstokken gaan tot 17 meter diep, op zoek naar water.
Gemiddeld valt er 450 mm regen per jaar.

Men maakt de rode wijnen op een semi-traditionele manier, zonder temperatuurregeling bij de gisting, in betonnen of roestvrijstalen kuipen, met een volledige malolactische gisting. Witte en rosado-wijnen worden nu altijd in roestvrijstaal bereid, met temperatuurcontrole en zonder melkzuurgisting om de zuur balans te behouden. De moscatel van Valencia is eigenlijk een 'mistela' die aan onvergist druivensap toegevoegd wordt, maar de Valencianos zullen u snel vertellen dat het woord 'mistela' in onbruik is geraakt en vervangen is door 'vino de licor'.'Rancios' worden ook volgens de oude kruik-in-het-zand-methode gemaakt en zijn slechts van lokaal belang.
De lichte wijnen van Valencia verdienen bijzondere aandacht vanwege de grondige bereiding, zowel in de bodega als in het laboratorium. de meeste grote bodega' hebben warmtewisselaars, koelruimtes en filters met milliporieën die alleen bestanddelen doorlaten die kleiner zijn dan 46 micron, en toch alle primaire smaken en fruit in de wijn behouden blijven. In het laboratorium ondergaan de wijnen alle mogelijke analyses, van gaschromatografie tot microbiologische analyse, en van elke botteling worden gedurende twee jaar monsters bewaard zodat men een referentie heeft voor de toekomstige ontwikkeling van de wijn. Als men van één wijngebied in Spanje kan zeggen dat men alles, van begin tot einde, onder controle heeft, dan is dat waarschijnlijk Valencia.

Valencia is vooral het land van de Paella (in het buitenland dikwijls ten onrechte als Spanje's nationale gerecht beschouwd) en heeft uitgestrekte rijstvelden. Rijst is zelfs een exportproduct. De Paella bestaat in vele variaties: als basis kunnen vis of mariscos gebruikt worden, maar ook lam, rund, kip, konijn, varken of een combinatie van deze ingrediënten zijn erg populair. De specialiteit bij uitstek is echter 'Arroz Abanda', rijst gekookt in de bouillon van de ingrediënten, en zonder deze ingrediënten opgediend.

Natuurlijk is dit ook een visstreek. Op de stranden staan lange rijen kleine restaurantjes waar je door de keuken naar binnengaat. Je kan er calamares, pulpo en alle mogelijke mariscos eten, en dat alles met uitzicht op zee. Als u witte vis verkiest, kunt u ook in zout gebakken dorada (goudbrasem), lenguado (tong) of lubina (zeebaars) eten die volledig ontveld, ontgraat en olievrij geserveerd worden, of u bestelt rodaballo (tarbot) met gebakken ui en aardappelen.

Voor de vleesliefhebbers is er een overvloed aan cordero (lam) en ternera (rund). Als dessert wordt dikwijls turrón gegeten, dit is harde of zachte nougat uit Alicante (een overblijfsel uit de Moorse tijd) waar honing of ananasstukjes in zijn verwerkt. Vaak drinkt men er een moscatel likeurwijn bij.

De regionale kazen gaan van sterk en hard tot zacht en subtiel: in Castellón maken ze Tronchón, die ook over de grens in Teruel (Aragón) gemaakt wordt, en de zachte Cassoleta wordt in Castellón en de provincie Valencia gemaakt. Servilleta is een romige kaas uit Alicante en Valencia. Al deze kazen zijn van geiten- en schapenmelk gemaakt. In Alicante worden nog twee zachte kazen geproduceerd, La Nucia (geiten- en schapenmelk) en Alicante (geitenkaas). U kunt deze kazen natuurlijk proeven in een van de vele tapabars waar Valencia om bekend is.

Een van de vlaggenschip wijnhuizen uit de DO Valencia is zonder twijlfel Dominio de La Vega. Naast geweldige cava's zijn de Rode bobal wijnen en de witte wijnen waar een behoortijke percentage Sauvignon blanc en Viura in zit zeer aan te bevelen. Dit is niet alleen onze mening maar zeker ook de mening van de internationale wijnpers zoals Decanter, Penin en Parker die de wijnen al jaren zeer hoge beoordelingen geven. 

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Rosado

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Deze heerlijk frisse en fruitige rosé, de Anacal Rosado van Dominio de la Vega, gemaakt van 100% bobal druiven uit de streek Valencia in Spanje. Dominio de la Vega produceert wijnen zonder gebruik te maken van allerlei agressieve behandelingen of industriële processen. De rosé heeft een levendig aroma van rood fruit als framboos en aardbei en smaakt heerlijk fris en fruitig en heeft goede mineralige droogheid. De Bobal druif (de schil) geeft deze wijn een mooie roze kleur. Een uitstekende wijn om op een terrasje van te genieten maar zeker ook aan te bevelen bij lekkere tapas, een salada of spice eten. Deze wijn kreeg 87 Penin punten en dat is vrij uniek voor een wijn uit deze prijsklasse.


    Lees meer

  • 2017 Dominio de la Vega Mírame rose

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Deze prachtige rose van Dominio de la Vega is een mooie blend van de Bobal druif en de Pinot Noir. Dit is een rosé gemaakt uit de zeer edele druiven is niet te vergelijken met vele massa geproduceerde rose's. Net "meer" wijn en complexer maar daarnaast ook nog zeer prettig qua prijs. De wijn wordt gepresenteerd in een bleke zalmroze kleur met lichte lila reflecties. Wijn met een grote complexiteit en aromatische finesse, met accenten van rood fruit, steenfruit en herinneringen aan violette bloemen, allemaal vergezeld van lichte mariene tonen. Verkozen tot beste Rosé op de Wijn International Trophy Frankfurt 2018 De wijn past erg goed bij alle vette vis als zalm en tonijnsteak. Ook gaat het heel erg goed met soorten vlees als kalf, varken en wild (hert). De rosé is ook goed te combineren met gevogelte.

    Uiteraard is de Mírame rose ook heerlijk op een terrasje of met een toastje, een handje noten en bij vers fruit.


    Lees meer

  • 2013 Dominio de la Vega Cava Pinot Noir Brut Rosé

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Deze bijzondere Cava Pinot Noir Rosé is gemaakt van een selectie van de beste Pinot Noir druiven. De cava heeft een wat dieper roze kleur met lichte violet tinten. Intense aroma's van rood, rijp fruit (zwarte bes, kers) met bloemige (violet) en minerale noten. Deze cava heeft een licht zoete, fruitige smaak, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Kortom een sprankelende, frisse cava om heerlijk van te genieten. De druiven worden eind augustus geoogst in de vroege ochtend om spontane gisting te vermijden. Koude maceratie op 6°C ( +/- 6 uur ) daarna verdere gisting op 16°C. Door de 2e gisting op de fles heel langzaam op gang te laten komen in koude kelders en te laten rijpen voor 20 maanden, ontstaat een fijne mousse en een volle smaak. Deze cava kreeg naast de 88 Penin punten ook de Zilveren medaille bij het Concours Mondial in Brussel.


    Lees meer

  • 2014 Dominio de la Vega Cava Brut Reserva Special Rosé

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Gemaakt van uitsluitend Pinot Noir druiven. Deze zalige Cava Brut Reserva Special Rosé is mooi lichtroze van kleur met zalmroze tinten en blinkt uit door de heerlijke aroma's van gerijpt rood fruit, schillen van citrusvruchten, grapefruit en sinaasappel. Een ontwapenende, verrassend frisse cava met een mooi geïntegreerde zuurgraad afgewerkt met rijp rood fruit. 

    Past goed bij voorgerechten, salades, verse en gerookte vis, zeevruchten, pasta, rijst, wit vlees en chocolade. Ook heerlijk om van te genieten tijdens een gezellige borrel.


    Lees meer

  • 2017 Hispano Suizas Bassus Impromptu Rosado

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Dit is niet zomaar een rose maar dit is een echte rose-wijn!!. De Impromptu Rosé wordt gemaakt in de stijl van een Provence rose maar gemaakt van de Pinot Noir druif met een opvoeding op droesem wat dit geen doorsnee rose maakt maar een op-en-top rose en een geweldige gastronomische wijn. De wijn wordt gemaakt vanuit wijngaarden met een zeer lage productie. Er wordt handmatig geplukt in de zeer vroege ochtend waarna de kratjes direct worden opgeslagen in een gekoelde kamer. Er wordt zeer ligt geperst (0.5 bar) dus het is bijna free-flow sap waar de wijn van wordt gemaakt. De wijn wordt gegist op eiken houten vaten van 400 liter. De Impromptu heeft een intense neus met aroma's van rode en tropische vruchten. De wijn is zeer gestructureerd met een goede zuurgraad. Rode vruchten verschijnen opnieuw in de mond met een lange finale. Dit is een geweldige wijn bij rijst en pasta en (pittige) Aziatische gerechten
    Lees meer

  • Cava Hispano Suizas Tantum Ergo Pinot Noir Rosado

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Deze prachtige rose Cava is gemaakt voor 100% Pinot Noir uit een wijngaard in Utiel-Requena, met een landklimaat met mediterrane invloeden.Hispano Suizas is naast Dominio de le Vega de onbetwiste specialist op het gebied van Cava's. De pinot noir druiven worden maar zeer licht geperst. Na voltooing van de gisting blijft de droesem gedurende maar liefst 15 maanden in de eiken vaten (sur lie) wat de wijn complexer en zeer elegant maakt. De tweede gisting vindt plaats in de fles bij een constante temperatuur van 14 ° C om een zeer langzame gisting te bereiken die de perfecte integratie van CO2 geeft wat wordt weerspiegeld in een zeer verfijnde bubbels in het glas. De Hispano-Suizas Tantum Ergo Pinot Noir Rosado heeft een intense neus waarin de aroma's van rood fruit, vanille en geroosterde amandelen moet zijn vermengt. In de mond is de wijn medium bodied, romig, met kersen- en vanillesmaken en een pittige mooie droge afdronk.


    Lees meer

  • Grandcru wijn-cadeau 4 flessen in schuifkist

    Maak favoriet

    Schuifkist met 4 prachtige wijnen uit de Spaanse wijnregio Valencia, geproduceerd door één van onze top wijnmakers uit Spanje namelijk Dominio de la Vega. 

    Wijnhuis Dominio de la Vega is bijzonder gespecialiseerd in kwaliteitswijnen uit het D.O. Utiel-Requena die gegarandeerd hun eigen, onderscheidende en echte karakter hebben. Dit fraaie cadeau bevat derhalve een veelzijdigheid aan geweldige wijnen: rood, wit, rose en natuurlijk ook een feestelijke cava.


    Lees meer

  • Grandcru wijn-cadeau 6 flessen in schuifkist

    Maak favoriet

    Prachtig wijn-cadeau: stijlvolle schuifkist met 6 fraaie wijnen. Veelzijdig, bijzonder, stijlvol en ook nog eens bijzonder vriendelijk geprijsd voor zulke kwaliteitswijnen.

    Deze schuifkist bevat 6 wijnen uit Portugal, Spanje en Italie: 2 rode, 2 witte, 1 rose en 1 prosecco. Allemaal uiteraard van topwijnhuizen waar wij van Grandcruwijnen helemaal achter staan en graag onze naam aan verbinden.


    Lees meer

  • Proefdoos Grandcruwijnen Zomer Toppers

    Maak favoriet

    Geweldige proefdoos met stuk voor stuk mooie rosé en wittte wijn waar we wij zeer enthousiast over zijn. Het zijn ook allemaal internationaal bekende wijnen dus we staan niet alleen in ons enthousiasme. Erg veel wijn voor het geld en dit alles is extra voordelig geprijsd om u in staat te brengen deze geweldige wijnen te proeven. Iedere proefdoos bevat een document met de wijnbeschrijving en mogelijkheden om proefnotities te maken. Klik voor meer informatie over de inhoud.


    Lees meer

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen