Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Pere venture wijnen kopen

Pere Ventura is een gerenommeerd Catalaans wijnhuis gevestigd op de weg van San Sadurni d’Anoia naar Villafranca de Penedès. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 19e eeuw, de geboortejaren van de cava. De grootvader van de huidige generatie was oenoloog met een training in Dijon en de Champagne. Anno 2011 staat het huis voor cava van hoge kwaliteit, met veel finesse en elegantie. Naast een reeks cava’s wordt ook stille wijn gemaakt, zowel wit, rood als rosé. De Chardonnay Xarel.lo rijpte vier maanden op barriques van Amerikaans eiken. Dagelijks vond batonnage plaats (omroeren van de lie).

De geschiedenis van dit huis is het verhaal van een familie met als rode draad het streven naar perfectie.
Alles begon in 1845 met Pere Ventura Claramunt, een moedige en gepassioneerde wijnbouwer die de moeilijke jaren van Phyloxera-aanvallen op de streek overleefde. Opgevolgd werd hij eerst door zijn zoon en later door zijn kleinzoon, Pere Ventura Peracaula, beiden gerespecteerde oenologen die aan het begin van de 20ste eeuw bij de grote namen van de "cava" gerekend werden.
Tot slot is het, vanaf 1991, dat de toen 29-jarige achterkleinzoon, Pere Ventura Vendrell, ook wijnbouwer en ondernemer, het bevel over de kelders begon te voeren. Vandaag de dag beloopt de verkoop zo'n 900.000 flessen per jaar, waarvan 50% cava, 10% witte en rosé wijn, en 40% rode.
Voor de rode wijnen gebruikt Pere Ventura franse en amerikaanse eiken barriques die om de 5 jaar hernieuwd worden. De uitbouw van CAVA gebeurt volgens de méthode traditionnelle. Pere Ventura vindt een onberispelijke presentatie even belangrijk als de wijnbouwer en de vinificatie. Daarom werd zopas een hoogtechnologische bottellijn aangekocht.

De kelder

De "tijd" is hier de beste bondgenoot. Ale installaties zijn rond die filosofie ontworpen en gebouwd. Tijd, rust, rijping, verfijning, ...alles is een kwestie van tijd. U zult met open armen ontvangen worden in een grote ruimte, het meest statige deel van de kelders. Het is een neoklassiek bouwwerk, vol details die de bezoeken terugleiden naar de beginjaren van de cava. Voor de ingang van de kelders moet u een perron onderdoor. U loopt door ondergrondse gangen en gewelfde kelders waar alles u terugvoert naar het verleden. Met meer dan 1000m lengte en drie ondergrondse verdiepingen bieden deze kelders een stille, rustgevende wandeling in de sfeer van een klooster, omgeven door geuren uit het verleden.
De indrukwekkende productieruimte voor het degorgeren en het bottelen ligt ook ondergronds, zodat er een natuurlijke constante temperatuur heerst.
De high-tech machines en de meest moderne kwaliteitscontrole-instrumenten vertalen duidelijk de toekomstvisie die deel uitmaakt van de strategie van Pere Ventura. In de barriquekelder spitsen alle zinnen zich toe opp het edele hout. Eik domineert de ruimte, de parfums, de decoratie... Hier heeft de"tijd" het pleit gewonnen, zonder haast maar met de fiere blik van een overwinnaar.

De filosofie van de onderneming ligt in het respect voor de oorsprong en in de wil om zich tussen topproducten te positioneren, dank zij de dynamiek van het team en hun voornaamste bondgenoot: de tijd.

Penedès ligt direct aan de Middellandse Zee en is in de afgelopen jaren, bijna ongemerkt, uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De reden waarom het ongemerkt is gegaan komt omdat veel wijn, onder andere Cava, die dit gebied verlaat niet duidelijk is voorzien van de naam Penedès. Het gebied heeft een mild klimaat en dat is gunstig voor het verbouwen van de druiven. Aan de kust is het er warm, waar volle en krachtige rode wijnen gemaakt worden. Landinwaarts liggen de wijngaarden hoger en hierdoor zijn de druiven die hier geteeld worden meer geschikt voor de productie van witte wijnen. Ongeveer 90% van de Cava's die in Spanje geproduceerd worden komen uit Penedès.

1 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor Rose

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Een onverwachte "schat". De Tresor Rosé is een aantrekkelijk en onderscheidend en spannende cava. Een heerlijke rosé cava gemaakt door een jonge wijnhuis, opgericht in 1992 welke sterk gelooft sterk in kwaliteit boven massa. De Tresor Brut Rosé wordt uitsluitend gemaakt van de Trepat druivensoort en dit verklaart de duidelijke, kenmerkende geur van wilde rode bessen. De Tresor Brut Rosé heeft een frisse, levendige persoonlijkheid van het rode fruit ondersteund door een complex en genereus karakter. In de mond heeft de cava een fijne perlage met een scala aan nuances, en een fijne balans van de zuurgraad en fruit. Dit is een fascinerende roze cava, perfect om te genieten met een geliefde of te delen met vrienden. Het is bijzonder geschikt als aperitief maar is subliem bij donkere chocolade en romige desserts en is helemaal in zijn element bij aardbeien, kersen en wilde bessen. Een ongekend goede prijs/kwaliteit.
    Lees meer

1 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen