Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijnen kopen uit de Barossa Vallei

Halverwege de 19e eeuw werd er in deze hete regio ten noordoosten van Adelaide voor het eerst wijn geproduceerd, door een mix van Duitse, Britse en Silizische kolonisten. Ze hadden nog geen idee van de naam en faam die ze het gebied daarmee zouden geven. Barossa is de bakermat van de Australische wijnindustrie. Barossa Valley ligt ongeveer tachtig kilometer ten noordoosten van Adelaine. Het klimaat varieert sterk; in Nuriootpa en in het noordwesten is het warm tot zeer warm, maar in het hoger gelegen zuiden nabij Wiliamstown is het aanzienlijk koeler en natter. Daardoor wordt er in Barossa zowel shiraz, grenache en cabernet gemaakt, als riesling en semillon. Het totale gebied is maar een tiende van de omvang van Bordeaux. Zoals in de meeste Australische regio's is het landschap gevarieerd, met veel verschillende grondtypen en microklimaten, waardoor niet alleen shiraz het goed doet. Door de grote vraag naar chardonnay steeg de productie van witte wijn, die zowel rond en vol kan zijn als 'mager' en fris, afhankelijk van de oorsprong. Maar in feite zijn de rode wijnen hier het best, met rhône druiven als grenache en mourvèdre en natuurlijk de cabernet sauvignon. Door de instroom van vele Europese wijn drinkende immigranten na de oorlog ontwikkelde de thuismarkt zich sterk. Een andere ontwikkeling deed zich voor toen Peter Lehmann zich sterk maakte voor een regionale - Barossa - identiteit en Barossa wijn nog weigerde te mengen met andere regio's. In navolging van hem zouden steeds meer wineries pure Barossa Valley-wijnen op de markt brengen wat de reputatie van het gebied ten goede kwam. Ondertussen is shiraz verreweg het meest succesvolle druivenras in deze vallei, optimaal profiterend van het continentale klimaat met zijn warme droge zomers, koele nachten, lage vochtigheid en geringe regenval.

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Redheads Studio Yard Dog Red

    Maak favoriet

    24 op voorraad

    Deze rode wijn is een mooie blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Een toegankelijke, makkelijk drinkbare fruitige wijn, licht gerijpt op eiken houten vaten wat een mooie smaak meegeeft. Aroma's van rijp fruit, prachtig rood karmozijn van kleur, een vleugje ceder hout, zijdeachtige tannines met een levendig karakter en structuur.

    Smaakt lekker bij gegrild vlees en bij een gezellige barbecue, maar ook heerijk op zichzelf tijdens een borrel.


    Lees meer

  • Redheads Studio The Red Sedan

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een heerlijke, zijdeachtige mix van Shiraz en Cabernet genaamd The Red Sedan. Een zeer indrukwekkende wijn, mooi diep karmozijnrood van kleur en heeft helderrode bessenaroma's, frambozen en een licht accent van tabakblad en vanille. Met volle, zijdeachtige fruit tonen en een goede dosis cederhout en licht drogende tannines. Op het verhemelte diep met een grote rijpheid. 

    Smaakt overheerlijk bij lamsvlees, een goede biefstuk of gegrild varkensvlees.


    Lees meer

  • Redheads Studio Barrel Monkeys Shiraz

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    Deze Barrel Monkeys Shiraz bezit een rijkdom aan fruit en kracht, omlijst door de zachte vanille tonen van grote Amerikaanse eiken vaten die zorgen voor een constant krachtige, overheerlijke en onweerstaanbare wijn. Diep paars van kleur met brood aroma’s van donkerrode vruchten (pruimen en moerbeien) en een licht zoete geur van ceder eik. Fluwelig met krachtige, kruidige zwarte bessen en frambozen, afgewerkt met notities van rokerig vlees, en prettige tannines.

    Deze shiraz is heerlijk bij lamsvlees, een goede biefstuk of gegrild varkensvlees.


    Lees meer

  • RedHeads Studio Barrel Monkeys Coco Rotie

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een serieuze wijn, met stevig fruit ondersteund door substantiële, maar toch fluwelige tannines. De Coco Rotie zit boordevol heldere bestonen - frambozen, bramen en abrikozen (klassiek voor Viognier). Zijdeachtig maar toch met stevige tannines en vet, dicht fruit - rokerige tonen met donkere chocolade en frambozenlikeur - bedekt met toasty ceder en vanille tonen. Deze smaken zullen samen zichmet de tijd nog verder ontwikkelen.

    Gaat goed samen met Rundvlees, Lam, Wild (hert) en Gevogelte.


    Lees meer

  • Redheads Studio The Corroboree Shiraz

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    De wijn is gemaakt van druiven afkomstig van drie grote wijngaarden, uitgekozen omdat de opbrengsten daar zo laag waren en de smaak dienovereenkomstig krachtig. Er is een dichte, zware smaak van Lyndoch's zwarte bodem, de helderdere fruitstijl van Rosedale naar het westen, terwijl de derde van het beroemde Seppeltsfield is, allemaal met de hand geplukt. Jancis Robinson MW beschreef de wijnmakerij van RedHeads als "genie", terwijl Wine Advocate zei dat hun wijn "moet worden geproefd om te worden geloofd". De Corroboree is precies hoe een Barossa Shiraz zou moeten zijn: diep, donker en kruidig met kers die wordt afgerond met zoete cedereik. Het zijdeachtige tannineprofiel in de mond wordt begeleid door ondersteunende zoete donkere kers en rode vruchten.
    Lees meer

  • Redheads Studio Vin'Atus

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Vanuit het kleine Redheads-wijnstudio in Barossa combineert deze 4 gouden winnaar een trio Spaanse druiven. Toch is de speelse Vin'atus (zijn naam betekent 'wijn spelletjes') door en door Aussie met zijn donkere, broeierige kersenfruit en geroosterde lengte. Pruimen en zure kersen tonen met witte peper, vanille en specerijen, zoals Kerstmis! Zijdeachtige tannines in de mond met sappig fruit om te ondersteunen en het wordt vervolgd door aanhoudende zoete eiken tonen. Wat niet ter discussie staat, is dat de wijn een weelderige, grote pittige glasschotel van donker kersenfruit en een rokerige, geroosterde lengte is. Overal een prachtige wijn.

    Gaat goed samen met: Rundvlees, Lam, Varkensvlees, Wild (hert), Pittige gerechten en Harde en gerijpte kaas.


    Lees meer

  • Redheads Studio Le Bâtard

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    Geen druppel Chardonnay of Sauvignon te zien, dus Le Bâtard voelt zich een beetje een buitenstaander die zijn rechtmatige plaats in de wereld moet bewijzen. Maar Le Bâtard bewijst het - en met veel plezier. De Bâtard is een blend van Marsanne en Riesling. Het beste fruit is genomen van locaties in de Barossa en Clare Valley om deze traktatie te maken. lokaal druiven, met de hand geplukt, met liefde gekoesterd om een ​​Aussie-versie van een klassieker uit de Oude Wereld te produceren.

    Lichtgele kleur met heldere, rijpe fruitaroma's en typische tonen van gedroogde kruiden. Jong en uitbundig in honingzoete perzikachtige en gekonfijte citroentonen met heldere zuurgraad en een bevredigende afgeronde romigheid. De tijd in eikenhout heeft een subtiele eikenhouten wrap van kaneelkruiden aan de perzik en citrusvruchten gegeven.


    Lees meer

  • Proefdoos Redheads Studio

    Maak favoriet

    Een mooie schuifkist met overheerlijke Australische wijnen van het eigenzinnige wijnhuis Redheads Studio, gelegen in de Barossa vallei.  Achter ieder van deze heerlijke wijnen schuilt een bijzonder verhaal. Redheads Studio maakt wijnen zonder zich te laten hinderen door allerlei zakelijke beslommeringen wat resulteert in een ware explosie van creativiteit, experimenten en natuurlijk heerlijke wijnen met karakter & persoonlijkheid. 

    De schuifkist bestaat uit 2 rode en 1 witte wijn, stuk voor stuk kwaliteitswijnen waarin je de creatieve en gepassioneerde werkwijze van de wijnmakers terugproeft. Ook de goede kwaliteit van de druiven en het heerlijke klimaat is mooi vertegenwoordigd in deze wijnen.


    Lees meer

  • 2013 John Duval Plexus Red

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een levende legende is John Duval, die 29 jaar lang de hoofd wijnmaker van Penfolds was en daarmee verantwoordelijk voor onder meer de fameuze Grange. Sinds 2003 maakt John zijn eigen wijnen in een zeer beperkte oplage. Het fruit komt voornamelijk van over 100 jaar oude wijngaarden in Barossa. De rode Plexus van John Duval is een Shiraz, Grenache en Mourvèdre blend. De Plexus Red Rouge heeft een mooie heldere rode kleur met in de neus rijp zwart fruit met verfijnde kruidige tonen, pruimen, bosbessen en kers. In de mond is de wijn full-bodied zeer rijk, gebalanceerd door stevige tannines en een hoge zuurgraad met pittige, zwarte bes smaken. Het heeft fluweelzachte tannines en een verfrissende lift in de lange afdronk.
    Lees meer

  • 2013 John Duval Entity Shiraz

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Een levende legende is John Duval, die 29 jaar lang de hoofd wijnmaker van Penfolds was en daarmee verantwoordelijk voor onder meer de fameuze Grange. Sinds 2003 maakt John zijn eigen wijnen in een zeer beperkte oplage. Het fruit komt voornamelijk van over 100 jaar oude wijngaarden in Barossa. De Entity van Duval is een 100% Shiraz. In het glas is de wijn helder donkerrood. In de neus mooie tonen met bessenfruit, frambozen, pruimen en kersen. In de mond stevig en elegant tegelijkertijd met aroma's van donkere chocola en mokka. De wijn heeft een brede en krachtige smaak met geconcentreerd rijpe tannines en langgerekt, zoet fruit chocola, gedroogde vijgen en dadels achter in het gehemelte. De afdronk is intens en lang.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

De wijnen van Rubinelli hadden we in ons Veneto line up. Stuk voor stuk winnaar in de blindproeverij. Bij deze Superiore waren wel veel overeenkomst met de duidelijk prijziger Amarone. Rozijn, beetje peper, fris en wederom niet zo zoetig als de andere VALPOL vaak waren .

- Jens
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen