Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

Italiaanse wijnen - verfijndheid in het glas

Italiaanse wijnen zijn internationaal gezien zeer vermaard. Italië heeft een van de oudste wijnculturen ter wereld en heeft een enorme verscheidenheid aan type wijnen. Van licht en fris in Friuli, complex en stevig in Piedemonte, verfijnd uit Bolgheri en zou kunnen we nog wel even doorgaan. Welke wijnliefhebber heeft niet gehoord van een Amerone, Barolo, Brunello of Chianti. De laatste decennia is er ook in Italië een enorme nadruk komen te liggen op kwaliteit en de tijd van chianti's in een rieten mand voor een paar euro's met een vloeistof die de naam wijn geeneens mag verdienen is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn er absolute cult-wijnen onder de italiaanse wijnen zoals de wijnen van Gaja, Antinori en Sassicaia om er zo maar een paar te noemen Bij Grandcruwijnen hebben een enorm aanbod aan Italiaanse wijnen en bieden wijnen aan vanuit iedere regio uit Italie en in iedere prijsklasse.

Doordat alle wijnen bij ons per fles kunnen worden besteld bieden we u de mogelijkheid om al dit fraais te proberen en uw eigen smaak eens te proberen. Probeer eens van de geijkte paden af te wijken en probeer eens een fraaie wijn uit Puglia of een mooie witte wijn uit Friuli. U zult zien dat de diversiteit aan italiaanse wijnen ongekend groot is en van alle wijn producerende landen biedt Italie wel de grootste diversiteit aan smaken en soorten wijn.

Artikel 1 tot 10 van 120

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2011 Gaja Pieva Santa Restituta Brunello di Montalcino

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Angelo Gaja (1940) werd beroemd door zijn wereldwijd begeerde Piemontese wijnen. Inmiddels bezit hij ook twee domeinen in Toscane, te weten Ca’Marcanda in Bolgheri en Pieve Santa Restituta in Montalcino. De wijngaarden van Pieve Santa Restituta staan louter aangeplant met de lokaal voorgeschreven nationale trots van Italië: de sangiovese, die plaatselijk brunello wordt genoemd. De druiven voor deze fraaie Bruenello van Angelo Gaja worden apart geoogst en vergist op RVS. Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten. Met aansluitend 2 jaar flesrijping. Deze elegante Brunello heeft een mondvullende rijpe structuur, zwoele tannines, confiture, kruidige houttonen en een romige en spannende lengte.


    Lees meer

  • 2009 Le Potazzine Brunello di Montalcino

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    La Potazzine Brunello di Montalcino is een zachte, delicate elegante wijn met mooie tonen van leer, kruiden en mineralen. Dit huis maakt prachtige Toscaanse wijnen op een zeer natuurlijke manier. Natuurlijke vergisting van ongeveer 28-30 dagen, rijping in kuipen van 30 en 50 liter voor 38-40 maanden. Voor verkoop eerst een rijping van 10-12 maanden op fles. Een diep en intens aroma van zacht en rijp fruit, wat een elegant contrast geeft. Een krachtige smaak, rond, toegankelijk met voortdurende intensiteit en aanhoudendheid. De favoriete wijn van Verhofstadt (voormalig president België).
    Lees meer

  • Proefdoos Velenosi

    Maak favoriet

    Een selectie van de prachtige wijnen van wijnhuis Velenosi. 4 schitterende rode en 2 prachtige witte wijnen uit de Italiaanse Marche. ‘State-of-the-art’ wijnbedrijf Velenosi is in 1984 opgericht door Angela en Ercole Velenosi. Het domein is ongeveer 100 hectare groot. Ercole en Angela combineerden steeds ambachtelijke traditie met geavanceerde technologie, en interpreteren het wijnbereidingsproces op een creatieve manier. Kwaliteit staat bij Velenosi zeer hoog in het vaandel. Velenosi heeft in haar korte bestaan al van een brede waardering van wijnjournalisten mogen genieten en diverse prijzen gewonnen van onder meer Robert Parker, Wine Spectator en Gambero Rosso (‘Tre Bicchieri’).Velenosi verspreidt met zijn unieke wijnen de geuren en kleuren van het Piceno-territorium over de hele wereld.


    Lees meer

  • 2008 Fattoi Brunello di Montalcino Riserva

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Deze "Riserva" wordt alleen met de allerbeste oogsten en na een zorgvuldige selectie van de beste druiven gemaakt. De wijn is zichtbaar helder, briljant, een intense robijnrode kleur, met reflecties van granaat. In de neus is de wijn Intens, vol en etherisch, waarbij de aroma's van kruiden, bosgrond, klein rood fruit en rijke geparfumeerde rozen worden onthuld.wijn. Een mooie geconcentreerde Brunello met heel veel elegantie, een goede zuurtegraad als ruggegraad. Rijk in zijn fruit maar met een mooie kruidige ondertoon. Ontzettend complex en met een lange afdronk. Een waar genot om te drinken!. Beoordeling 91+ Wine Advocate 27/2/2014


    Lees meer

  • 2012 Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Dolce Naturale Es Piu Sole

    Maak favoriet

    2012 Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Dolce Naturale Es Piu Sole

    Aanbiedingsprijs: € 55,00

    Normale prijs: € 65,00

    8 op voorraad

    Volgens de Gambero Rosso (michelingids voor wijn) behoort Gianfranco Fine tot het beste wijnhuis van Italië. De  Gianfranco Es Piu Sole Dolce is een ongelooflijk fraaie rode dessert wijn van de producent van Italië's beste wijn. Rood fruit, een erg mooi zoetje zonder dat het overdreven zoet is, complex met vele lagen. Licht gekoeld drinken maar zeker niet te koud. Deze geweldige rode dessert-wijn heeft maar liefst 94 punten gekregen.


    Lees meer

  • 2016 Gianfranco Fino Primitivo di Manduria Es

    Maak favoriet

    179 op voorraad

    Volgens de Gambero Rosso (michelingids voor wijn) is dit Italie's beste wijn. Een absurd laag rendement zorgt voor een nooit geziene wijn van de Primitivo-druif. De primitivo druiven voor de Gianfranco Es komen al van een zeer kleine wijngaard maar wat het volslagen uniek maakt (en dus ook de prijs verklaart) is dat er gemiddeld slechts 200 gram druiven per wijnstok wordt geoogst. Er wordt dus middels aggressieve snoei slechts een paar trossen aan de wijnstok gehouden maar die krijgen dan ook al het voedsel wat de oude wijnstokken diep uit de grond naar boven brengen. De wijn wordt verbouwd volgende de biodynamische principes. Voor de Gianfranco Es laat men de druiven enige tijd verdorren op de plant.  De Gianfranco Es heeft een gigantische concentratie met een onvoorstelbare frisse zuurstructuur. Perfect gebalanceerd. Dit is zonder enige twijfel de beste Primitivo te vinden op de markt. Briljant, Schaars en geweldig bewaarpotentieel.


    Lees meer

  • 2006 Borgogno Barolo Riserva DOCG

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    In het glas is de geweldige krachtpatser uit het fenomenale wijnjaar 2006 diep granaatrood. Deze barolo heeft een intense neus met kruidige aroma’s. Cacao, mint, zwarte kersen en leer versterkt door mooie accenten van gedroogde bloemen, specerijen, en zwarte peper. In de mond heeft de Borgogno Riserva mooie geraffineerde zoete tannines welke mooi zijn versmolten en dit maakt de wijn fluweelzacht. Dit een een klassieke en zeer elegante Barolo welke unaniem van de internationale wijnpers zeer mooie beoordelingen heeft ontvangen en behoort tot de 100 beste Italiaanse wijnen volgens Duemilavini (vereniging van italiaanse sommeliers)
    Lees meer

  • 2014 Gianfranco Fino Salento Negramaro Jo

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Jo komt van Jonino, de Italiaans en Latijns naam voor de Ionische Zee. Het gebied Manduria wat hier aan ligt is het gebied waar de Negramaro druif optimaal tot zijn recht komt. De Jo is wel de allerbeste Negramaro wijn van 40-50 jaar oude wijngaard. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest maar optimaal condities en de kunst van het wijnmaken. 9 maanden houtopvoeding geeft een geweldige volle, stevige wijn met rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier, cacaco. Van de Gianfranco Jp worden maar een paar duizend flessen van gemaakt.
    Lees meer

  • 2013 Gianfranco Fino Salento Negramaro Jo

    Maak favoriet

    17 op voorraad

    Jo komt van Jonino, de Italiaans en Latijns naam voor de Ionische Zee. Het gebied Manduria wat hier aan ligt is het gebied waar de Negramaro druif optimaal tot zijn recht komt. De Jo is wel de allerbeste Negramaro wijn van 40-50 jaar oude wijngaard. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest maar optimaal condities en de kunst van het wijnmaken. 9 maanden houtopvoeding geeft een geweldige volle, stevige wijn met rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier, cacaco. Van de Gianfranco Jo worden maar een paar duizend flessen van gemaakt.
    Lees meer

  • 2015 Gianfranco Fino Salento Negramaro Jo

    Maak favoriet

    17 op voorraad

    Jo komt van Jonino, de Italiaans en Latijns naam voor de Ionische Zee. Het gebied Manduria wat hier aan ligt is het gebied waar de Negramaro druif optimaal tot zijn recht komt. De Jo is wel de allerbeste Negramaro wijn van 40-50 jaar oude wijngaard. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest maar optimaal condities en de kunst van het wijnmaken. 9 maanden houtopvoeding geeft een geweldige volle, stevige wijn met rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier, cacaco. Van de Gianfranco Jp worden maar een paar duizend flessen van gemaakt.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 120

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Fris & fruitig rosé wijntje typerend voor een zomerse avond ...

- Karoline
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen