Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn uit de Valencia DO regio online kopen

Valencia kreeg in 1957 de DO status.Valencia wijnstreek Het wijngebied bestaat uit 4 subzones: Valentino (tussen 175 en 550 m hoogte), ten westen van de stad Valencia, Moscatel (op 100 m hoogte), eveneens ten westen van de stad Valencia, Alto Turia (tussen 700 en 1100 m hoogte) ten noordwesten van Valentino en Clariano (op 350m hoogte) in het zuiden van de provincia Valencia. Als u op zoek bent naar Valencia wijn, dan vindt u bij Grandcruwijnen een uitgebreid aanbod van wijnen uit Valencia. 

In Valencia wordt reeds vanaf de Griekse en later de Romeinse overheersing wijnbouw bedreven. Zelfs tijdens de Moorse (Arabische) overheersing ging de productie van wijn gewoon door.Na herovering op de Moren door de Christenen werd voor het eerst begonnen met het classificeren van wijnen, mede ten dienste van belastingheffingen.Tijdens de Phyloxera- (druifluis-) plaag in Frankrijk kende de wijnbouw in Valencia een enorme toename en steeg de export van wijnen tot grote hoogten. Helaas werd dit gebied enoge tijd later ook getroffen door de Phylloxera en volgde een terugslag waarbij tienduizenden ha aan wijngaarden werden gerooid om plaats te maken voor sinaasappel- en amandelbomen. Valencia's wijnbouw is heden ten dage v.n.l. dieper landinwaarts geconcentreerd.

In de lagere gebieden is er een fluviale ondergrond (rivierafzettingen). In de hoger gelegen gebieden bestaat de ondergrond uit kalksteen, terwijl de overgangsgebieden vaak een zanderige bodem hebben. De bodem heeft i.h.a. goede drainage eigenschappen.

De wijngaarden in de kustgebieden hebben een Mediterraan klimaat, terwijl de wijngebieden meer in het binnenland van Valencia worden gekenmerkt door een continentaal klimaat. Droogte vormt vaak een probleem, en heden ten dagen worden daarom veel wijngaarden geïrrigeerd.
De meeste wijngaarden liggen 30 km landinwaarts. De temperatuur kan stijgen tot 35ºC in de zomer, en dalen tot -5ºC in de winter, maar opvallend is dat het in Valencia zelfs tijdens de zomernachten soms kan vriezen. Een temperatuurschommeling van 30ºC in 24 uur is niet ongewoon en is misschien de verklaring voor de snelle rijping van Valenciaanse rode wijnen. Enkele hogergelegen gebieden zijn bestempeld als aride of semi-aride en de wortels van sommige oudere wijnstokken gaan tot 17 meter diep, op zoek naar water.
Gemiddeld valt er 450 mm regen per jaar.

Men maakt de rode wijnen op een semi-traditionele manier, zonder temperatuurregeling bij de gisting, in betonnen of roestvrijstalen kuipen, met een volledige malolactische gisting. Witte en rosado-wijnen worden nu altijd in roestvrijstaal bereid, met temperatuurcontrole en zonder melkzuurgisting om de zuur balans te behouden. De moscatel van Valencia is eigenlijk een 'mistela' die aan onvergist druivensap toegevoegd wordt, maar de Valencianos zullen u snel vertellen dat het woord 'mistela' in onbruik is geraakt en vervangen is door 'vino de licor'.'Rancios' worden ook volgens de oude kruik-in-het-zand-methode gemaakt en zijn slechts van lokaal belang.
De lichte wijnen van Valencia verdienen bijzondere aandacht vanwege de grondige bereiding, zowel in de bodega als in het laboratorium. de meeste grote bodega' hebben warmtewisselaars, koelruimtes en filters met milliporieën die alleen bestanddelen doorlaten die kleiner zijn dan 46 micron, en toch alle primaire smaken en fruit in de wijn behouden blijven. In het laboratorium ondergaan de wijnen alle mogelijke analyses, van gaschromatografie tot microbiologische analyse, en van elke botteling worden gedurende twee jaar monsters bewaard zodat men een referentie heeft voor de toekomstige ontwikkeling van de wijn. Als men van één wijngebied in Spanje kan zeggen dat men alles, van begin tot einde, onder controle heeft, dan is dat waarschijnlijk Valencia.

Valencia is vooral het land van de Paella (in het buitenland dikwijls ten onrechte als Spanje's nationale gerecht beschouwd) en heeft uitgestrekte rijstvelden. Rijst is zelfs een exportproduct. De Paella bestaat in vele variaties: als basis kunnen vis of mariscos gebruikt worden, maar ook lam, rund, kip, konijn, varken of een combinatie van deze ingrediënten zijn erg populair. De specialiteit bij uitstek is echter 'Arroz Abanda', rijst gekookt in de bouillon van de ingrediënten, en zonder deze ingrediënten opgediend.

Natuurlijk is dit ook een visstreek. Op de stranden staan lange rijen kleine restaurantjes waar je door de keuken naar binnengaat. Je kan er calamares, pulpo en alle mogelijke mariscos eten, en dat alles met uitzicht op zee. Als u witte vis verkiest, kunt u ook in zout gebakken dorada (goudbrasem), lenguado (tong) of lubina (zeebaars) eten die volledig ontveld, ontgraat en olievrij geserveerd worden, of u bestelt rodaballo (tarbot) met gebakken ui en aardappelen.

Voor de vleesliefhebbers is er een overvloed aan cordero (lam) en ternera (rund). Als dessert wordt dikwijls turrón gegeten, dit is harde of zachte nougat uit Alicante (een overblijfsel uit de Moorse tijd) waar honing of ananasstukjes in zijn verwerkt. Vaak drinkt men er een moscatel likeurwijn bij.

De regionale kazen gaan van sterk en hard tot zacht en subtiel: in Castellón maken ze Tronchón, die ook over de grens in Teruel (Aragón) gemaakt wordt, en de zachte Cassoleta wordt in Castellón en de provincie Valencia gemaakt. Servilleta is een romige kaas uit Alicante en Valencia. Al deze kazen zijn van geiten- en schapenmelk gemaakt. In Alicante worden nog twee zachte kazen geproduceerd, La Nucia (geiten- en schapenmelk) en Alicante (geitenkaas). U kunt deze kazen natuurlijk proeven in een van de vele tapabars waar Valencia om bekend is.

Een van de vlaggenschip wijnhuizen uit de DO Valencia is zonder twijlfel Dominio de La Vega. Naast geweldige cava's zijn de Rode bobal wijnen en de witte wijnen waar een behoortijke percentage Sauvignon blanc en Viura in zit zeer aan te bevelen. Dit is niet alleen onze mening maar zeker ook de mening van de internationale wijnpers zoals Decanter, Penin en Parker die de wijnen al jaren zeer hoge beoordelingen geven. 

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
 • Proefdoos Grandcruwijnen Zomer Toppers

  Maak favoriet

  Geweldige proefdoos met stuk voor stuk mooie rosé en wittte wijn waar we wij zeer enthousiast over zijn. Het zijn ook allemaal internationaal bekende wijnen dus we staan niet alleen in ons enthousiasme. Erg veel wijn voor het geld en dit alles is extra voordelig geprijsd om u in staat te brengen deze geweldige wijnen te proeven. Iedere proefdoos bevat een document met de wijnbeschrijving en mogelijkheden om proefnotities te maken. Klik voor meer informatie over de inhoud.


  Lees meer

 • Winebuyers Exclusive Christmas Dinner Wines - for a very tasteful Christmas

  Maak favoriet

  Winepairing for Chrismas dinner has never been so easy

  This beautiful composition: Winebuyers Exclusive Christmas Dinner Wines has been especially created for a succesful Christmas dinner. Your Christmas dinner will be more tastful than it has ever been before. This is not just a tasting case but a selection of internationally renowned wines.

  With this composition you can actually go in several directions and you will make a smashing impression towards your guests. This wonderful Christmas dinner case is more economical than the sum of the individual wines and it only contains wines that the Grandcruwijnen team is very proud of. All these wines are also available individually and all wines are from flagship wineries with high ratings.


  Lees meer

 • Proefdoos wijnen voor kerst-diner

  Maak favoriet

  U het eten dan doen wij de Wijn

  Met deze samenstelling kunt u eigenlijk alle kanten op en zult u een 'smashing impression' maken op uw gasten. Aan de wijnen zal het dan zeker niet liggen. Deze proefdoos is voordeliger dan de som van de individuele wijnen en zijn wijnen waar het Grandcruwijnen-team erg trots op is. Al deze wijnen zijn ook individueel te verkrijgen. We hebben speciaal voor uw kerst-diner een prachtige samenstelling gemaakt gebaseerd op een fraaie kerst-diner. Dit is niet zomaar een proefdoos maar een selectie van wijnen waar wij voor 100% achterstaan en zijn daarnaast ook internationaal vermaarde wijnen. Met deze samenstelling kunt u in principe alle kanten op. In de details vindt u informatie over de wijnen en suggesties voor het diner.


  Lees meer

 • Winebuyers Exclusive Luxury & Delicate Wines - for exclusive dinners

  Maak favoriet

  Luxury & Delicate Wines for an impressive dinner

  This beautiful composition: Winebuyers Exclusive Luxury & Delicate Wines has been especially created for your very exclusive dinners. It goes without saying that an exclusive dinner deserves the best wines and therefore this special case only contains very luxury and delicate wines. Most of the wines are internationally renowned wines and also have a high Robert Parker rating.

  With this composition your exclusive dinner will definately impress your guests. This case only contains wines that the Grandcruwijnen team is very proud of. All these wines are also available individually and all wines are from flagship wineries with high ratings. 


  Lees meer

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen