Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Dominio de Pingus van Peter Sisseck

Peter Sisseck is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij is nochtans Deens van origine. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintanilla de Onésimo. De mythe Pingus werd geboren. De naam van het domein en van de wijn ‘Pingus’ was zijn bijnaam in Denemarken. Na Pingus, zijn topwijn, volgde Flor de Pingus. De naam en faam volgden zeer snel. Amerika’s meest bekende wijncriticus, destijds op trip in Bordeaux, proefde bijna toevallig de Pingus en hemelde hem op als Spanjes absolute topwijn. Pingus heeft dan ook alles: kracht, finesse, concentratie en elegantie. Een vrij unieke combinatie in deze regio. Gedurende de jaren 90 gebruikte hij voor de Flor de Pingus de wijngaarden van zijn vriend Pedro Cuadrado van Finca Villacreces, in hetzelfde dorp gelegen, en deed er ook af en toe de vinificatie. Pas in 2004 had hij zijn eigen kleine bodega klaar in het centrum van het dorpje. Sisseck werkt van in het begin met oude wijnstokken en verbouwt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project ‘Psi’: in dit geval wordt er niet gewerkt met wijnstokken in eigendom, doch in samenwerking met eigenaars van oude percelen Tinto Fino. Na een selectie van de beste percelen wordt er een wijn gemaakt die de traditionele vinificatiemethodes van de regio terug op het voorplan brengt. Het is de bedoeling een wijn te maken die meer evenwichtig, eerlijk en in balans is.

In Dominio de Pingus wordt enkel met Tinto Fino gewerkt, hoofdzakelijk afkomstig van oude wijnstokken. Vooral in het Psi-project, dat hij opzette samen met Pablo Rubio, wordt veel belang gehecht aan de historiek van de regio. In 1990 waren er 9000 ha wijngaarden in de appellatie, waarvan 6000 ha oude wijnstokken. Vandaag zien we meer dan 22.000 ha met slechts 4000 ha oude wijnstokken.Alle percelen die uitgezocht werden door Sisseck zijn het resultaat van een intensief zoekwerk naar de beste oude wijnstokken Tinto Fino, met het beste evenwicht op een natuurlijke manier en volledig in overeenstemming met de principes van de biodynamie.

Pingus: deze wijn is het resultaat van 2 complementaire terroirs in het dorpje La Horra, 2 prefiloxera-wijngaarden van meer dan 80 jaar oud en zeer evenwichtig, in totaal 4,5 ha. Barroso: een oud terras van de Duero, kiezel en zand op klei en kalk.San Cristóbal: een klei-achtige helling met een zuid-west expositie.

Flor de Pingus: afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa; assemblage van oude wijnstokken en een aantal jongere wijngaarden.De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 m; het terrein is heuvelachtig.

Psi: in de valleien van de Gromejón en Perales, bijrivieren van de Duero. Bijna altijd hellingen van zanderige oorsprong en kalk tot leem-kleibodems, met in min of meerdere mate de aanwezigheid van kiezels. De percelen liggen tussen 830 tot 920 m hoogte met een zeer goede drainage. Het zijn al deze elementen die de Psi een mooie aromatische intensiteit, fraîcheur en zachte tannines bezorgen.

Het klimaat is uitgesproken continentaal, zeker op de hoogtes in deze appellatie.Alle wijngaarden worden volgens de biodynamische principes bewerkt.
Vinificatie

Pingus: elke druif wordt manueel ontrist, druif per druif. Vinificatie in eikenhouten foeders van 2000 liter. Malolactische gisting op nieuwe eik en élevage gedurende 20 à 22 maanden. Een totale productie van 6000 flessen en een rendement van 11 hl/ha.

Flor de Pingus: alle percelen worden apart gevinifieerd in inox cuves van 4000 liter. Malolactische gisting op nieuwe eik en élevage van 16 à 18 maanden.Een totale productie van 60.000 flessen en een rendement van 19 hl/ha

Psi: om een zachte extractie te verkijgen, vindt de vinificatie plaats in grote cementen cuves. Daarna ondergaat de wijn een verdere rijping gedeeltelijk op cement, op grote houten foeders en in kleine eikenhouten vaten.Afhankelijk van het jaar beslaat de productie tussen de 100.000 à 200.000 flessen.

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2014 Dominio de Pingus PSI Peter Sisseck

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    In het glas heeft de wijn een diep frisse rode kleur. De PSI is een stevige wijn met Tempranillo-expressie van het hoogste niveau: klasse, fruit, zacht, zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevige en vlezige aanzet met heel veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft. Vlezige finale met een knipoog naar de authentieke Riberastijl van toen. Geweldig glas wijn maar enfin het is ook van Sisseck. De 2014 PSI heeft 92/100 Parkerpunten gekregen


    Lees meer

  • 2015 Dominio de Pingus PSI Peter Sisseck

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De PSI is wijn van de vermaarde wijnmaker Peter Sisseck welke ook bekend is van de cult-wijn de Pingus en de Flor de Pingus. De befaamde bodega Dominio de Pingus van Peter Sisseck in Ribera del Duero gaat z'n wijnen aanzienlijk minder hout geven. Wie overdrijft, lijdt aan wijnmakers-luiheid vindt hij. 

    In het glas heeft de wijn een diep frisse rode kleur. De PSI is een stevige wijn met Tempranillo-expressie van het hoogste niveau: klasse, fruit, zacht, zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevige en vlezige aanzet met heel veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft. Vlezige finale met een knipoog naar de authentieke Riberastijl van toen. Geweldig glas wijn maar enfin het is ook van Sisseck.


    Lees meer

  • 2014 Dominio de Pingus PSI Peter Sisseck Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    PSI is de wijn van de vermaarde wijnmaker Peter Sisseck welke ook bekend is van de cult-wijn de Pingus. De befaamde bodega Dominio de Pingus van Peter Sisseck in Ribera del Duero gaat z'n wijnen aanzienlijk minder hout geven. Wie overdrijft, lijdt aan wijnmakers-luiheid vindt hij. 2014 was een prachtig jaar in de Ribera. De 2014 PSI is net gereleased maar nog niet beoordeeld door Parker maar alle voorgaande jaren hadden 90+ beoordeling. Penin heeft de 2014 PSI 93 punten gegeven. Deze uitvoering is in een 1.5 liter magnum fles


    Lees meer

  • 2016 Pingus Flor de Pingus

    Maak favoriet

    36 op voorraad

    De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa. De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd. 93-95/100 Wine Advocate


    Lees meer

  • 2012 Peter Sisseck Château Rocheyron Saint Emilion

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Van de Chateau Rocheyron 2012 zijn slechts 9000 flessen geproduceerd. De wijn is een blend van de 94% Merlot, 6% Cabernet Franc. De wijn is diep en jeugdig van kleur. Rijk en herkenbaar voor deze A.O.C. op gebied van geuren. Ietwat zongedragen waarin de expressie van de Cabernet Franc tamelijk goed tot uiting komt. Monumentale aanzet, krachtig, zijdezachte tannines die duidelijk aanwezig zijn en subtiel zuurtje voor wat frisheid. Zeer lange finale die zich nog gerust verder kan ontplooien. Densiteit zit op het niveau van Pingus. Château Rocheyron dankt zijn naam aan de locatie, Rocheyron. Het is gelegen naast Château Laroque en de wijngaard geclassificeerd als Grand Cru Classé. In 2010 besloten de twee vrienden Silvio Denz, mede-eigenaar van Clos d'Agon in Spanje (Catalonië) en Peter Sisseck, oenoloog van de Clos d'Agon en fameus met zijn Pingus, Flor de Pingus en PSI om Château Rocheyron onder de AOC Saint-Emilion Grand Cru te kopen De Grandcru-wijnen van Château Rocheyron gaf Sisseck de kans ook in Bordeaux geweldige wijnen te maken met de de haast manische perfectie. De wijn is sinds vintage 2010 op de markt en krijgen zonder uitzondering hoge scores van 90+/100


    Lees meer

  • 2008 Pingus Flor de Pingus

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa.De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd. De wijn is zeer diep en jong in kleur. Zwoel, pakken rijpe rode bes type bosbes, bramen. Verder nog koffie, fijnrokerige houttoets in beperkte mate, cacao en leder. Geconcentreerde aanzet met veel van alles. Rijpe tanninestructuur. De 2008 heeft maar liefst 96 Peninpunten en 96 Parkerpunten gekregen.  De 2008 is een van de allermooiste vintages ooit van deze geweldige wijn


    Lees meer

  • 2015 Pingus Flor de Pingus Magnum

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa. De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd..


    Lees meer

  • 2015 Dominio de Pingus Pingus

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Volle rode wijn. Rood fruit, cacao, een vleugje kruiden, mineralen, rijpe tannines en een fantastische afdronk. Slechts beperkt verkrijgbaar maar een absolute collectors-item. Van de Pingus worden slechts rond de 4500 flessen van gemaakt. Peter Sisseck, van oorsprong een Deen is de maker van Pingus. De naam van het domein: Dominio de Pingus en van de wijn Pingus was zijn bijnaam in Denemarken. De wijn van Dominio de Pingus is afkomstig van oude wijnstokken en er wordt biodynamisch gewerkt. 


    Lees meer

  • 2014 Dominio de Pingus Pingus

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Volle rode wijn. Rood fruit, cacao, een vleugje kruiden, mineralen, rijpe tannines en een fantastische afdronk. Slechts beperkt verkrijgbaar maar een absolute collectors-item. Van de Pingus worden slechts rond de 4500 flessen van gemaakt. Peter Sisseck, van oorsprong een Deen is de maker van Pingus. De naam van het domein: Dominio de Pingus en van de wijn Pingus was zijn bijnaam in Denemarken. De wijn van Dominio de Pingus is afkomstig van oude wijnstokken en er wordt biodynamisch gewerkt. 

    100/100 Parker


    Lees meer

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Voor de liefhebbers van een volle chardonnay is dit zeker een aanrader. Qua prijs wat gunstiger dan vergelijkbare wijnen uit Amerika.

- Rob
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen