2023 Charles Dupuy Les Boffants Sancerre
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2029 |
Omschrijving
De wijngaarden van Dupuy zijn gelegen in Verdigny in de Loirevallei in Noord-Frankrijk. De percelen liggen voornamelijk in Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine. Grote drijfveer en passie van het wijnbedrijf is de druif Sauvignon Blanc, waarmee met gebruik van de meest geavanceerde technieken een zo puur en authentiek mogelijke wijn gemaakt wordt. Inmiddels maakt het bedrijf ook erg mooie wijnen met Chenin Blanc en Pinot Noir.
Het landgoed en het wijnimperium zijn sinds 2004 in bezit van Miguela en Joost Willebois. Nederlander Joost Willebois heeft Franse wortels, zijn Franse voorouders hadden de naam Villebois, die later Willebois werd. Toen Miguela en Joost in 2004 een wijndomein in Verdigny kochten, doopten ze het Villebois. Hun wijnen onder de naam Charles Dupuy zijn een hommage aan Charles Etienne Dupuy, die in 1920 zijn 80 hectare grond doneerde aan het toenmalige wijndomein.
De Sauvignon Blanc druiven voor de Charles Dupuy Sancerre AOP wijnen worden na de handmatige pluk gefermenteerd in thermogeregelde (16-20 °) in roestvrij staal stalen tanks voor een periode van ruim 3 weken. Er vindt geen geen malolactische gisting en daarna rijpt de wijn maanden op zijn eigen droesem (sur lie). Uiteindelijk heeft de wijn een prettig alcoholpercentage van 12.5% met een totale zuurgraad: 4,5 g / l en slechts 1g/ltr restsuikers.
In het glas heeft de wijn helder goudgroene reflecties. Deze fraaie Sancerre is zoals een Sancerre behoort te zijn: Knisperend, fris en stuivend met minerale tonen en aroma's van citrusvruchten. Eerst vol en rond in de mond, gevolgd door een sensatie van knapperigheid. Een vleugje anijs blijft hangen. Fantastische zuur balans, smaken van citrus, abrikoos en perzik. Heerlijk bij gebakken vissoorten en lekkere frisse salades met kip of diverse vissoorten.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Appellatie | Sancerre |
Wijnhuis | Charles Dupuy |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Indruk maken, Met vrienden, Summer party, Terras |
Wijnhuis
De wijngaarden van Dupuy zijn gelegen in Verdigny in de Loirevallei in Noord-Frankrijk. De percelen liggen voornamelijk in Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine. Grote drijfveer en passie van het wijnbedrijf is de druif Sauvignon Blanc, waarmee met gebruik van de meest geavanceerde technieken een zo puur en authentiek mogelijke wijn gemaakt wordt. Inmiddels maakt het bedrijf ook erg mooie wijnen met Chenin Blanc en Pinot Noir.
Het landgoed en het wijnimperium zijn sinds 2004 in bezit van Miguela en Joost Willebois. Nederlander Joost Willebois heeft Franse wortels, zijn Franse voorouders hadden de naam Villebois, die later Willebois werd. Toen Miguela en Joost in 2004 een wijndomein in Verdigny kochten, doopten ze het Villebois.
Hun wijnen onder de naam Charles Dupuy zijn een hommage aan Charles Etienne Dupuy, die in 1920 zijn 80 hectare grond doneerde aan het toenmalige wijndomein.