2022 Isabelle et Dennis Pommier Petit Chablis

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
Beschikbaar per | 4 feb. 2025 |
- Koop 6 voor 25,95 21,45 en bespaar 6%
Omschrijving
Isabelle et Denis Pommier of in de volksmond Pommier is een kleine familieproducent uit Chablis die loepzuivere hoge kwaliteit wijnen produceren die internationaal zeer gewaardeerd worden. Isabelle en Denis Pommier koesteren de unieke bodem in de Chablis, waar ze sinds 1990 wijngaarden bezitten. Ze begonnen met 2 hectare, waarop de familie druiven verbouwden waarvan het sap aan andere wijnmakers werd verkocht. In de daaropvolgende jaren plantten ze druivenstokken aan in de Chablis en de Petit Chablis. Met hun eerste eigen wijn, in 1994, wonnen ze meteen het Concours des Vins de Chablis.
Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. De wijnen zijn zuiver met de mooie minerale tonen die zo specifiek zijn voor Chablis, maar door de kleirijke bodem ook sappig en rond van smaak. Zowel in Frankrijk (bijv. de Guide Hachette) als op internationaal niveau (bijv. Robert Parker) worden de wijnen regelmatig onderscheiden. Parker noemt Pommier één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakt.
De Petit Chablis "Hautérivien" van Isabelle en Denis Pommier is een witte wijn uit de Chablis-regio in Bourgogne, Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay-druiven afkomstig van ongeveer 25 jaar oude wijnstokken, geplant op kleiachtige bodems in het gebied Villy. De naam "Hautérivien" verwijst naar de geologische periode waarin de bodem is gevormd, wat bijdraagt aan de lichte en frisse karakteristieken van de wijn met een goede mineraliteit.
De druiven worden mechanisch geoogst, en in de wijngaard worden biologische praktijken toegepast, waaronder bodembewerking en het verwijderen van overtollige scheuten. De fermentatie vindt plaats met inheemse gisten in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks, gevolgd door malolactische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens gedurende zes maanden op fijne droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit en textuur. Na een lichte klaring wordt de wijn na 12 maanden in tanks gebotteld.
De Petit Chablis "Hautérivien" presenteert een aantrekkelijke neus met aroma's van rijp wit fruit, gecombineerd met een rijke en weelderige textuur die het terroir weerspiegelt. De smaak is zowel rijk als romig, met een verfrissende zuurgraad en een uitgesproken mineraliteit die typerend is voor de Chablis-regio.
Deze wijn wordt aanbevolen als aperitief en past goed bij schaal- en schelpdieren, visgerechten en lichte vleesgerechten. De ideale serveertemperatuur ligt tussen de 10 en 12°C.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 4 feb. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Chablis |
Wijnhuis | Isabelle et Dennis Pommier |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Wijnhuis
De Chablis is één van de meest beroemde en gewaardeerde wijngebieden ter wereld. Het koele klimaat en vooral ook de bijzondere bodem zorgen voor wijnen met een opvallende frisheid en mineraliteit. Deze oeroude Kimmeridge-bodem bestaat uit een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. Isabelle en Denis Pommier koesteren deze unieke bodem in de Chablis, waar ze sinds 1990 wijngaarden bezitten. Ze begonnen met 2 hectare, waarop de familie druiven verbouwden waarvan het sap aan andere wijnmakers werd verkocht. In de daaropvolgende jaren plantten ze druivenstokken aan in de Chablis en de Petit Chablis. Met hun eerste eigen wijn, in 1994, wonnen ze meteen het Concours des Vins de Chablis.
Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. De wijnen zijn zuiver met de mooie minerale en stalige tonen die zo specifiek zijn voor Chablis, maar door de kleirijke bodem ook sappig en rond van smaak. Zowel in Frankrijk (bijv. de Guide Hachette) als op internationaal niveau (bijv. Robert Parker) worden de wijnen regelmatig onderscheiden. Parker noemt Pommier één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakt.