2022 Gramona Gessami Blanco
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11%) |
Drink venster | 2023 - 2025 |
Omschrijving
Gessami betekent jasmijn. Dit cavahuis oogst zijn druiven net vooraleer ze volledig rijp zijn, dit omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn binnen hun gamma stille wijnen.
De Gessami is een aromatische droge witte wijn die bestaat uit abrikozen, bloemen en mineralen.De Gramona Gessamí is een witte wijn gemaakt van 40% Muscat de Frontignan, 40% Sauvignon Blanc, 15% Gewurztraminer en 5% Muscat de Alexandria. De wijn is laag in alcohol en is zeer aromatische en toch droog met kruidige muskusachtige noten van jasmijn, lychee, kamperfoelie en peer. Dit is een ideale begeleider van Aziatische (pittig)gerechten.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Penedes (Appellatie) |
Wijnhuis | Gramona |
Druif | Gewurztraminer, Muscat, Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 11 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fruitig, Kruidig, Licht zoet, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Voor alledag |
Wijnhuis
Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van moderne technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 net buiten het dorp is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een Research and Development programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, doceert op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. In de zomer doet men een groene oogst, waarbij een teveel aan trossen wordt weggeknipt. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava-markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit. Op dit moment heeft men drie locaties in Sant Sadurni voor het produceren van hun wijnen.
Gramona is, eerst en vooral altijd bezig met maximale kwaliteit in de wijnen en champagnes. Dit streven wordt weerspiegeld in elk moment en in elk stap in het proces (snoeien, oogsten, producren, selectie). Dit ethos wordt overgebracht in het familiewapen: "Viti, Vini, Vitae": de wijnstok, wijn, het leven, een synthese van onze geschiedenis. Als een bedrijf met een lange traditie staat het respect voor het gebied en de natuur hoog in het vaandel. Bij Gramona benut men het uitzonderlijke terroir en de ervaring in de traditionele produtctie ( "Champenois") om hoogstaande en kwalitatief goed en vooral zeer elegante Cava's te produceren.