2022 Domaines Paul Mas Claude Val Rose
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Paul Mas |
Jaar | 2022 |
Druif | Chardonnay Chenin Blanc Grenache Sauvignon Blanc Vermentino |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2024 |
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
De druiven van de Claude Val komen van geselecteerde wijngaarden met een klei-achtige gravel-bodem. Het klimaat is er Mediterraans met invloeden van de Atlantische Oceaan.
Deze rosé is gemaakt van de typische Provence rose druiven namelijk Cinsault, Grenache, Syrah. De druiven worden apart vergist op een gecontroleerde temperatuur van 17 graden. De wijn rijpt vervolgens op de gistcellen ('sur lie') met regelmatige batonnage (het roeren van de gistcellen) om de wijn zachter en ronder te maken. Dit vindt plaats in cementen vaten gedurende 40 dagen.
In het glas heeft de Claude Vale Rosé een zeer licht roze kleur dus qua stijl een cote'dazur/provence rosé. In de neus verse tonen van rode kersen, toffee, bloemen en lichte tonen van gekonfijt fruit. In de mond heeft de Claude Val een fruitig karakter met zachte smaken van kersen, aardbei en licht toffee maar tevens een heerlijke zuurgraad welke de wijn vers en fris maakt. Een ideale terras wijn en perfect bij lichte gerechten, zoals salades of worstjes van de barbecue. Ook lekker bij pasta carbonara.
Awards "Pale nougat pink. Just a nip of something there that reminds me of geranium leaf. Definitely more floral and leafy than fruity, if not exactly perfumed. That green streaks pulls through into the palate, lemon verbena, although it’s not unattractive. And the fruit – delicious, crisp, red-skinned peaches – is good, if tightly wound. You could work very well with this wine on the table – sorrel salads, celeriac remoulade, anything laden with herbs or spiked with pink grapefruit…" - 16/20, Jancis Robinson over de 2017-vintage
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Paul Mas |
Druif | Chardonnay, Chenin Blanc, Grenache, Sauvignon Blanc, Vermentino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Licht, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Login and Registration Form