2022 Celler Credo Miranius BIO
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11.5%) |
Drink venster | 2024 - 2027 |
Omschrijving
Miranius van Celler Credo is genoemd naar de slimme vos die zich in de wijngaarden van Celler Credo waagt en verrukt is van de zoete aroma's van de druiven. De Miranius is een levendige, levendige wijn die goed rijpt op fles. Het is 100% gemaakt van de mediterrane variëteit Xarel·lo en bekend en geliefd om zijn frisse zuren en een goed gehemelte. Miranius is bedoeld om de rijkdom en bijzonderheid van de landschappen van de regio Penedès uit te drukken. Daarom wordt het gemaakt met druiven die zijn geoogst uit een selectie van Xarel·lo-wijngaarden die zijn verdeeld over drie hoofdgebieden van het gebied: Plana del Penedès (oostelijk gebied), Muntanyes d'Ordal (wijngaarden op een hoogte van 400 meter) en Vall del Bitlles. Al deze wijngaarden worden verbouwd volgens de principes van de biologische landbouw. Alle Celler Credo-druiven worden met de hand geoogst om een nauwkeurige selectie van het fruit te garanderen en de uitstekende kwaliteit te garanderen. Verder besteden men veel zorg aan de rijping van de druiven met als doel wijnen te produceren met natuurlijke, frisse zuren met de bedoeling een expressieve en evenwichtige wijn te bereiken. Vers en wit fruit, een mooie mineraliteit en goede zuren wat dit gewoon een (h)eerlijk en zeer zuivere glas witte wijn maakt.
“The pure Xarel·lo Miranius is a style that is approachable, a naked and pure, clean and varietal style (…) The wine shows very good freshness and great balance”. Robert Parker Wine Advocate · Luis Gutiérrez (91/100)
Celler Credo by Recaredo
Een project van Recaredo, waarvoor een paar percelen zijn aangekocht voor het maken voor deze vin naturel wijnen. Het streven is naar het maken van een pure expressie van de Xarel.lo door het gebruik van verschillende rijpings en fermentatiemethodes. Een bijzondere zuivere stijl wijn, super voor wijn/spijs combinaties! Deze Vin Naturale wijn wordt gevinifieerd en gebotteld bij Recaredo - de eigenaar van Celler Credo.
Dat er serieus inspanning wordt gedaan om deze geweldige wijn ook uitermate duurzaam te maken getuigen de volgende feiten
- Slecht 11.5% alcohol - dus passend in de moderne stijl van goede wijn met minder alcohol
- Sulfiet slechts 47 mg/l (150 mg/l is toegestaan door de EU voor organisch/biologische witte wijnen)
- Residual sugar slechts <0,5 g/l
- Vegan wines dus niet geklaard met dierlijke eiwitten
- EcoBottle van 390 gr (Less weight, less impact on the carbon footprint
- Biologische landbouw - Certified Organic by CCPAE
Perswijn — 4* in de Catalunya, Navarra en Aragón Special
"Geur: rokerig, breed, vanille, exotisch. Smaak: krachtig, schil, mooie zuren, diepgang."
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Penedes (Appellatie) |
Wijnhuis | Celler Credo |
Druif | Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Ja |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 11.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 90 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Recaredo heeft ook een stille witte wijn project en deze wijnen worden gemaakt onder de naam Celler Credo. Celler Credo oftewel ‘free-of-mind’ label van Recaredo. Met deze stille, witte wijnen ontdekt het team van Recaredo wat er mogelijk is met Xarel.lo van verschillende teroirs en vinificatie methodes.
Loepzuivere Vins Naturel! Recaredo heeft een aantal (zeer) speciale wijngaarden in de regio Penedès aangekocht voor het maken van verfijnde naturel wijnen. Het streven is een pure expressie van Xarel.lo waar men gebruik maakt van verschillende fermentatie methode en rijpingsprocessen. De wijnen worden gemaakt door de bekende wijnmakers Nuria Arteaga en Ton Mata en deze weten precies de juiste snaar te raken en maken bijzondere zuivere en energieke wijnen van Xarel.lo waarbij inmiddels de wijnen zoals ook met de Cava's van Recaredo uitgroeien tot benchmark wijn voor 'natuur' stijl Xarel.lo in de Penedès. Gerijpt op de droesem, geweekt met de schil of stengels van de druif, zonder toevoeging van sulfieten – moderne technieken of technieken die we van onze grootouders hebben geleerd... Kortom, duizend-en-een manieren om Xarel-lo te interpreteren. Met andere woorden, Xarel-lo is het Credo.