2022 Pierpaolo Pecorari Ros'Alba
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Friuli |
Appellatie | Venezia Giulia |
Wijnhuis | Pierpaolo Pecorari |
Jaar | 2022 |
Druif | Merlot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2023 - 2026 |
De wijngaarden voor de Pierpaolo Pecorari Ros'alba zijn gelegen in Capriva del Friuli, Mossa gelegen op een grindachtig kalksteenhoogland (60 m boven zeeniveau) en de stokken zijn tussen 15-20 jaar oud. De Merlot druiven fermenteren in RVS op een lage temperatuur (18 ° C). De wijn blijft 7 maanden op de fijne droesem (sur lie) en ondergaat wekelijks een batonnage. Bottelen en verder rijpen op fles gedurende 3-4 maanden. Dit is een rosé welke met enige veroudering (3-5 jaar) zich nog verder kan ontwikkelen.
De wijn heeft een mooie licht-roze kleur met veel rood en wit fruit in de neus. Ietwat mineralig en vleugje venkel. Een mooie elegante, droge, kalkachtige afdronk. De wijn heeft prachtige zuren wat dit naast een fraaie genietwijn ook een uitstekende begeleider maakt bij visgerechten, schaaldieren en zeevruchten, risotto's, salades en pizza.
WEETJE: Onder de tab Bijlage vindt u de officiële factsheet van de wijn en wij sturen u deze automatisch digitaal toe bij een bestelling.
OVER PIERPAOLO PECORARI
Uit de noordoostelijke regio Friuli-Venezia Giulia (kortweg: Friuli) komen de beste witte wijnen van Italië. Ze zijn over het algemeen fris, mineralig, fijntjes en zeer vakkundig gemaakt. Producent Pierpaolo Pecorari – gevestigd op slechts 5 kilometer van de grens met Slovenië en heeft een duidelijke visie en missie: eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Friuli het beste weerspiegelen. Het landgoed ligt in de Isonzo DOC, in de subzone Rive Alte. Al vele generaties leeft de familie Pecorari op dit land, eerst als boeren, vanaf de 18e eeuw ook als wijnmakers. In de jaren 1970 nam Pierpaolo het roer binnen het familiebedrijf over en werd wijnbouw de hoofdactiviteit. Tegenwoordig wordt het bedrijf mede geleid door zoon Alessandro.
Lees meer onder de Tab: Wijnhuis
Uit de noordoostelijke regio Friuli-Venezia Giulia (kortweg: Friuli) komen de beste witte wijnen van Italië. Ze zijn over het algemeen fris, mineralig, fijntjes en zeer vakkundig gemaakt. Producent Pierpaolo Pecorari – gevestigd op slechts 5 kilometer van de grens met Slovenië en heeft een duidelijke visie en missie: eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Friuli het beste weerspiegelen. Het landgoed ligt in de Isonzo DOC, in de subzone Rive Alte. Al vele generaties leeft de familie Pecorari op dit land, eerst als boeren, vanaf de 18e eeuw ook als wijnmakers. In de jaren 1970 nam Pierpaolo het roer binnen het familiebedrijf over en werd wijnbouw de hoofdactiviteit. Tegenwoordig wordt het bedrijf mede geleid door zoon Alessandro.
De diepe band die de Pecorari’s hebben met het land wordt vertaald in onderscheidende, terroirgedreven wijnen. De basis van een pure en echte wijn ligt in de wijngaard en het land. De bodem rond de rivier Isonzo is licht en kiezelig, met een mix van rotsachtige stenen en zand. Deze relatief arme bodem levert weinig maar daardoor extra smaakvolle, geconcentreerde druiven op. Door de frisse berglucht behouden de druiven bovendien hun mooie zuren. Wijnmaken is het werk en passie van de familie Pecorari en daarbij zijn frisheid, mineraliteit, complexiteit en elegantie de steekwoorden.
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Friuli |
Appellatie | Venezia Giulia |
Wijnhuis | Pierpaolo Pecorari |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |