2021 New Chapter Grüner Veltliner
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | Niederösterreich |
Wijnhuis | New Chapter |
Jaar | 2021 |
Druif | Gruner Veltliner |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2033 |
New Chapter is onderdeel van LENZMARK WINES en is een samenwerking van 2 grote wijnmakers : Markus Huber & Lenz Moser, met het duidelijke doel om Grüner Veltliner over de hele wereld te promoten Gelukkig is grüner in de Benelux al zeer bekend en gewaardeerd! Het familielandgoed van Markus Huber, 10e generatie, ligt in Traisental, een uur rijden ten westen van Wenen, in het hart van de Grüner-regio. Het landgoed is 100% biologisch, 60 hectare groot en voor 70% beplant met Grüner Veltliner. Markus is DE specialist en bekroond tot beste wijnmaker van het jaar in Oostenrijk. De wijn is een blend van Markus' beste wijngaarden van de Traisental regio, en het idee is om een witte wijn te creëren die kan concurreren met de beste wijnen ter wereld, in een stijl die krachtig is maar niet opulent en met een focus op elegantie. Zelf nomen ze dit een Gruner Veltliner gemaakt met een Bourgogne stijl. Dus frisheid, elegantie maar met finesse en lange veroudering door opvoeding op hout
De Gruner Veltliner druiven komen van een wijngaard gelegen op kalksteen met leembedekking. De trossen worden ontsteeld, 8 uur rijping en koud weken; fermentatie in roestvrijstalen tanks, met gistcontact tot het bottelen en daarna rijpt/verouderd de wijn in barriques (225 liter) & grotere eikenhouten vaten. In het glas is de New Chapter helder lichtgeel en heeft fantastische waardes zoals een beperkt alcohol:percentage van 13% en slechts 2,5 g/l aan restsuikers en een mooie pH van 3,3. In de neus ruiken we de oostenrijkse heuvels met zachte veldkruiden, licht rokerig, een vleugje appel, guave, mango en veel geel fruit met in de mond complexe, elegante aroma's van gele peer, mineralig (kalk, kiezel) eindigend met een spicy en lange afdronk. Markus over vintage 2021: “the best grapes I’ve had in 20 years and the perfect combination of freshness and maturity.”
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.
De wijn heeft zijn levenslicht gezien met de 2020 vintage en de wijn krijg unaniem fantastische beoordelingen. Deze "Bourgogne Gruner Veltliner" is uniek en voor de liefhebber van een verfijnde gastronomische witte wijn.Flaskehalsen | MORTEN WAMSLER | 97 pts
“This is Grüner Veltliner on a whole new level. Created by the great Lenz Moser, this is an insanely beautiful Grüner Veltliner, which naturally also places itself in the heavy price range. But it's so elegant, structured, fresh and balanced that you can't say the least about the pricing. This is Grüner Veltliner, which hits both the connoisseur and those who just want an exceptional, yet easily understandable glass of royal white wine.”
Ekstra Bladet | THOMAS RYDBERG | 95 pts
“BEST WINE OF THE WEEK - New super wine from Markus Huber and Lenz Moser. Crisp and acidic with a nicely balanced taste of apple, flint, white pepper and vanilla. Convincingly beautiful and exciting wine with a long, crisp and lingering finish.”
Mad & Monopolet | MAD SCHYTTE | 95 pts
"New Chapter" and new standards perhaps? Particularly excellent Gruener Veltliner. On the nose, notes of grapefruit, citrus, mandarin, vanilla and a slight hint of pepper. The wine is dry, acidic, complex with a full body and creamy taste of delicate fruit, where the work has been done well to ensure that the dish does not take over, but instead creates the perfect balance.”
James Suckling | STUART PIGOTT | 94 pts
"This very expressive Gruener Veltliner has so much to say for itself, but is so easy to understand. The cornucopia of yellow grapefruit, Amalfi lemon and white peach aromas pull you in and, with aeration, notes of lemon balm and spring meadow make it even more enticing. Stunning balance of brilliant fruit, discreet creaminess and mineral acidity on the precisely contoured, medium-bodied palate. Long, very pure finish.”
Falstaff | ULRICH SAUTTER & PETER MOSER | 94 pts
“Light greenish yellow with silver reflections. There is an undertone of fresh meadow herbs to the aromas of Golden Delicious apple, touches of mango, tangerine zest and a mineral touch. Juicy and elegant on the palate, with notes of ripe stone fruit, it is full-bodied without being opulent, with fine, lively acidity, good length and a slightly saline finish. An ideal representative of the variety.”
NEW Decanter | SYLVIA WU | 93 pts
“A delicious and characterful Grüner Veltliner from Niederösterreich (mostly Traisental), created by Austrian winemakers Markus Huber and Lenz Moser. Fully destemmed, followed by 8 hours of cold soak before fermentation in stainless steel tanks. A charming nose of yellow apple, ripe peach, acacia blossom and a hint of earthy dried herbs. Saline and mineral on the palate, with lemon and lime zest on the attack, lead to hidden layers of ripe yellow fruits. A touch of spices and honey on the long finish.”
Markus Huber en Lenz Moser zijn verenigd in hun doel om Gruener Veltliner naar de wereld te brengen als de meest vooraanstaande en ambassadeursdruivensoort van Oostenrijk. Beide partners hebben geleerd dat je moet vechten voor de regio, voor de categorie, naast werken voor je eigen bedrijf. Ze weten dat er altijd een hogere oorzaak nodig is om succesvol te zijn.
Het doel van Markus en Lenz is nu om een nieuwe Gruener Veltliner te creëren die naar de hele wijnminnende wereld gebracht moet worden (ook buiten de Duitstalige wereld ;-). Hun duidelijke doel is om deze druif te helpen en uit te bouwen tot een wereldwijde ambassadeur voor de Oostenrijkse topwijnbereiding.
Lenz & Markus hebben hun hele leven Gruener geleefd en geademd. Toen ze besloten om dit opwindende nieuwe project ( NIEUW HOOFDSTUK of te wel NEW CHAPTER) te starten, gingen ze op de missie om deze Oostenrijkse schat te verbeteren om het nog delicater te maken voor de internationale markt en deze van nature topdruif nog maar een Bourgogne stijl opvoeding te geven dus een langere rijping, een gedeelte op hout maar met behoud van de van nature pittige tonen en goede zuurgraad.
Het familielandgoed van Markus Huber, 10e generatie, ligt in Traisental, een uur rijden ten westen van Wenen, in het hart van de Grüner-regio. Het landgoed is 100% biologisch, 60 hectare groot en voor 70% beplant met Grüner Veltliner. Markus is DE specialist en bekroond tot beste wijnmaker van het jaar in Oostenrijk. De wijn is een blend van Markus' beste wijngaarden van de Traisental regio, en het idee is om een witte wijn te creëren die kan concurreren met de beste wijnen ter wereld, in een stijl die krachtig is maar niet opulent en met een focus op elegantie.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Regio | Niederösterreich |
Wijnhuis | New Chapter |
Druif | Gruner Veltliner |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2033 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Kruidig, Licht zoet, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch, Summer party, Terras |
Login and Registration Form