2021 Emilio Moro Malleolus

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Emilio Moro wordt gezien als het voorbeeld van de wijnmaker in de Duero's (benchmark producer). Malleolus komt van het Latijnse woord Majuelo wat 'kleine wijngaard betekent. De tempranillo druiven komen van stokken variƫrend tussen de 25-75 jaar oud. De Malleolus wordt alleen in de goede jaren gemaakt. De oogst van 2021 kende milde lentetemperaturen, overvloedige regenval in april en een zomer met temperaturen die iets lager waren dan normaal, waardoor de vegetatieve cyclus van de planten werd vertraagd. Aan het begin van de herfst was er weinig regen, wat de rijping van de druiven bevorderde.
De Emilio Moro Malleolus is een variëteit Tinto Fino 100% (de Emilio Moro kloon van de Tempranillo) en heeft gedurende 18 dagen gemacereerd met zijn eigen skins. Na malolactische gisting in roestvrijstalen vaten, het is gerijpt in Franse eiken vaten. In het glas heeft de wijn een zeer diepe, intens kersenrode kleur. Deze Malleolus presenteert een intense concentratie van vers rood fruit - een resultaat van de lage opbrengst van de oude wijngaard. Het heeft klasse, elegantie, rijp aroma,'s met goede intensiteit en een geweldige persoonlijkheid. De balans tussen rijpheid en versheid is uitstekend, en de maanden van veroudering in de vaten van 500 liter hebben de Malleolus een hele mooie complexiteit verleend. Het is krachtig en gestructureerd en in de mond met een goed evenwicht en een lange, aanhoudende passage. De Malleolus heeft een zeer opzichtige, verleidelijke neus van gerookte spek, gebrande koffie, granen, viooltjes, kersen en frambozen met veel kruiden en zeer goed geïntegreerd eiken. De smaak is medium tot full-bodied met mooie verfijnde tannines. Prachtig voor nu, maar zal met de jaren zeker nog verbeteren en deze wijn wordt al jaren gezien als benchmark Ribera del Duero-wijn.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiƫle factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afrekenpagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
93
Release Price
$45
Drink Date
2020 - 2025
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Dec 2019
Source
Issue 246 End of December 2019, The Wine Advocate
The 2017 Malleolus is also pure Tempranillo, in this case from small parcels (in Spanish "majuelo" and in Latin "malleolus") of vines aged between 25 and 75 years of age. Yields were reduced by 50% in 2017, so it's a very unusual vintage. It matured in French oak barrels for 18 months. As I found with the rest of 2017s, this is very expressive, aromatic and fresh, floral, aromatic, happy and expressive, without excess ripening and with fruit in the foreground and the oak neatly folded into the fruit. It's juicy, medium to full-bodied, perhaps not as concentrated as others, but balanced, with fine-grained tannins; it's very pleasant and representative of the grape and zone. Very good for the conditions of the year. 180,000 bottles produced. It was bottled in May 2019.
Against all odds, the 2017s from Emilio Moro showed quite well, despite the superiority of 2016 in complexity and depth. The top range for sale now is from the 2015 vintage, and the wines behaved quite well for a warm and dry year. They are some of the icons of modern Ribera del Duero, and following the line of the previous years, the oak feels better and better integrated, of course within their powerful and generously oaked style.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
92
Avg Price (ex-tax)
$ 48
Bodegas Emilio Moro Ribera del Duero Malleolus 2021
Monday, Jul 22, 2024
Color
Red
Country
Spain
Region
Castilla y León
Vintage
2021
Subtle minerals, spiced berries, cherries, chocolate nibs and vanilla. Medium- to full-bodied with nice linear tannins that turn chalky in the finish. Long and firm. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Bodegas Emilio Moro
Ribera del Duero Malleolus 2021 | $50
Expressive notes of licorice and candied violet on the nose accent flavors of blackberry paste, black cherry pâte de fruit, ground coffee, dried sage and tar in this dark, rich red, which is brightened by the tang of orange peel acidity. The sculpted tannins show a velvety edge that aids integration and the overall harmonious feel. Best from 2025 through 2034. 20,000 cases made, 7,500 cases imported.
Published on August 31, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Drinking Window: 2023 - 2032
JoaquĆn Hidalgo, September 2023
The 2020 Malleolus is 100% Tempranillo sourced from Pesquera del Duero and was aged in 500-liter French oak barrels. A dark garnet-red in color. The nose presents dark fruit accompanied by wild herbs and cedar hints. The rich, indulgent wine shows reactive tannins and a liqueur-like mouthfeel that leads to a flavorful, woody finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvƩes zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & JosƩ Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.
Emilio Moro wordt gezien als het voorbeeld van de wijnmaker in de Duero's (benchmark producer). Malleolus komt van het Latijnse woord Majuelo wat 'kleine wijngaard betekent. De tempranillo druiven komen van stokken variƫrend tussen de 25-75 jaar oud. De Malleolus wordt alleen in de goede jaren gemaakt. De oogst van 2021 kende milde lentetemperaturen, overvloedige regenval in april en een zomer met temperaturen die iets lager waren dan normaal, waardoor de vegetatieve cyclus van de planten werd vertraagd. Aan het begin van de herfst was er weinig regen, wat de rijping van de druiven bevorderde.
De Emilio Moro Malleolus is een variëteit Tinto Fino 100% (de Emilio Moro kloon van de Tempranillo) en heeft gedurende 18 dagen gemacereerd met zijn eigen skins. Na malolactische gisting in roestvrijstalen vaten, het is gerijpt in Franse eiken vaten. In het glas heeft de wijn een zeer diepe, intens kersenrode kleur. Deze Malleolus presenteert een intense concentratie van vers rood fruit - een resultaat van de lage opbrengst van de oude wijngaard. Het heeft klasse, elegantie, rijp aroma,'s met goede intensiteit en een geweldige persoonlijkheid. De balans tussen rijpheid en versheid is uitstekend, en de maanden van veroudering in de vaten van 500 liter hebben de Malleolus een hele mooie complexiteit verleend. Het is krachtig en gestructureerd en in de mond met een goed evenwicht en een lange, aanhoudende passage. De Malleolus heeft een zeer opzichtige, verleidelijke neus van gerookte spek, gebrande koffie, granen, viooltjes, kersen en frambozen met veel kruiden en zeer goed geïntegreerd eiken. De smaak is medium tot full-bodied met mooie verfijnde tannines. Prachtig voor nu, maar zal met de jaren zeker nog verbeteren en deze wijn wordt al jaren gezien als benchmark Ribera del Duero-wijn.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiƫle factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afrekenpagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
93
Release Price
$45
Drink Date
2020 - 2025
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Dec 2019
Source
Issue 246 End of December 2019, The Wine Advocate
The 2017 Malleolus is also pure Tempranillo, in this case from small parcels (in Spanish "majuelo" and in Latin "malleolus") of vines aged between 25 and 75 years of age. Yields were reduced by 50% in 2017, so it's a very unusual vintage. It matured in French oak barrels for 18 months. As I found with the rest of 2017s, this is very expressive, aromatic and fresh, floral, aromatic, happy and expressive, without excess ripening and with fruit in the foreground and the oak neatly folded into the fruit. It's juicy, medium to full-bodied, perhaps not as concentrated as others, but balanced, with fine-grained tannins; it's very pleasant and representative of the grape and zone. Very good for the conditions of the year. 180,000 bottles produced. It was bottled in May 2019.
Against all odds, the 2017s from Emilio Moro showed quite well, despite the superiority of 2016 in complexity and depth. The top range for sale now is from the 2015 vintage, and the wines behaved quite well for a warm and dry year. They are some of the icons of modern Ribera del Duero, and following the line of the previous years, the oak feels better and better integrated, of course within their powerful and generously oaked style.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
92
Avg Price (ex-tax)
$ 48
Bodegas Emilio Moro Ribera del Duero Malleolus 2021
Monday, Jul 22, 2024
Color
Red
Country
Spain
Region
Castilla y León
Vintage
2021
Subtle minerals, spiced berries, cherries, chocolate nibs and vanilla. Medium- to full-bodied with nice linear tannins that turn chalky in the finish. Long and firm. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Wine Spectator
Bodegas Emilio Moro
Ribera del Duero Malleolus 2021 | $50
Expressive notes of licorice and candied violet on the nose accent flavors of blackberry paste, black cherry pâte de fruit, ground coffee, dried sage and tar in this dark, rich red, which is brightened by the tang of orange peel acidity. The sculpted tannins show a velvety edge that aids integration and the overall harmonious feel. Best from 2025 through 2034. 20,000 cases made, 7,500 cases imported.
Published on August 31, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Drinking Window: 2023 - 2032
JoaquĆn Hidalgo, September 2023
The 2020 Malleolus is 100% Tempranillo sourced from Pesquera del Duero and was aged in 500-liter French oak barrels. A dark garnet-red in color. The nose presents dark fruit accompanied by wild herbs and cedar hints. The rich, indulgent wine shows reactive tannins and a liqueur-like mouthfeel that leads to a flavorful, woody finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvƩes zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & JosƩ Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.