2021 Du Toitskloof Winery Heritage Pinotage/Merlot/Ruby Cabernet

9,95 8,22
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Western Cape
Appellatie Breedekloof (Appellatie)
Wijnhuis Du Toitskloof Wines
Jaar 2021
Druif Cabernet Sauvignon Merlot Pinotage
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2022 - 2024
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Deze Du Toitskloof Pinotage - Merlot - Ruby Cabernet is een ronde, volle wijn met uitnodigende frambozenaroma's en hints van specerijen en gedroogde banaan. Niet te zwaar en met een mooie frisheid tussen het rode fruit. Een wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit. Review: Best Value Gilbert & Gaillard 2021

De officiële factsheet en tasting note vindt u onder de tab: Bijlage. Wist u trouwens dat we u deze automatisch digitaal toesturen bij een bestelling

OVER DU TOITSKLOOF

Lees meer onder het tab: Wijnhuis. Hier vindt u ook een aantal fraaie video's en foto's over geweldige gebied.

Toen de oprichters van Du Toitskloof Wines droomden van hun jonge, innovatieve wijnmakerij, wisten ze dat de reis net zo belangrijk was als de bestemming. Du Toitskloof Wines werd in 1962 opgericht door 6 wijnboeren als coöperatie. De zes visionairs kochten 18 ha land van oprichter Visser de Wet en namen in februari 1963 de eerste druiven in ontvangst.
In de beginjaren werd Du Toitskloof Wines bekend als producent van bulkwijnen, maar nadat de wijnmakerij zich in het begin van de jaren negentig begon te concentreren op de markt voor gebottelde wijn, bouwden ze al snel een reputatie op als een vooruitstrevend merk, niet alleen in de innovatieve wijnbouwdisciplines geïntroduceerd in de kelder, maar in zijn inzet voor sociale ontwikkeling als Fairtrade-producent. Het wijnhuis bouwt voort op drie principes; ze geloven in het altijd leveren van een product van de hoogste kwaliteit, consistent, zonder ethisch in te boeten.

Du Toitskloof Wines haalt het grootste deel van hun druiven uit de Breedekloof-vallei, allemaal binnen een straal van 10 km van de kelder. Dit zorgt ervoor dat alle druiven vergelijkbare grondsoorten en microklimaten delen. Met een groot aantal verschillende terroirsvmaar met druiven die zijn gegroeid langs koele berghellingen, in alluviale bodems met een hoog waterhoudend vermogen, evenals op zand- en rotsachtige bodems.

De meeste wijnstokken worden geënt op Richter 99 en 101-14 onderstammen en krijgen aanvullende irrigatie op basis van hydrometerstanden. Bladluifels worden actief beheerd om ervoor te zorgen dat de trossen in de schaduw en uit direct zonlicht worden gehouden. Druiven worden geplukt wanneer ze een optimale fysiologische rijpheid hebben bereikt, waardoor ze hun intense kleur- en smaakspectrum behouden.

In hete zomers worden de wijngaarden al vroeg overschaduwd door de hoge toppen van de Du Toitskloof Mountains, wat leidt tot een langzame rijping en intensiteit van smaken. Witte wijnen produceren tropische aroma's van guave, kruisbes, ananas en lichi, terwijl de rode wijnen fruitige donkere bessen, kersen, zwarte bessen en fynbos-nuances produceren.

Vineyard for 2021 Du Toitskloof Winery Heritage Pinotage/Merlot/Ruby Cabernet

TOEN DE OPRICHTERS VAN DU TOITSKLOOF WIJNEN DROOMDEN VAN HUN JONGE, INNOVATIEVE WIJNMAKERIJ WISTEN ZE DAT DE REIS NET ZO BELANGRIJK WAS ALS DE BESTEMMING” - Du Toitskloof Wines werd opgericht door zes wijnboeren als een coöperatie in 1962. In de beginjaren waren ze vooral producent van bulkwijn, maar nadat de wijnmakerij zich begon te concentreren op de markt van gebottelde wijn in begin jaren negentig, kreeg het bedrijf al snel de reputatie van een innovatief merk, zowel op vernieuwende manier van wijn maken, maar ook als voorstander van sociale betrokkenheid voor Zuid Afrika, als een Fairtrade producent.
De wijnmakerij is gebaseerd op drie principes;
1. het altijd leveren van een product van de hoogste kwaliteit,
2. Consistentie in de wijnen
3. Nooit onethische compromissen hoeven te doen

De titel Fairtrade betekent heel erg veel voor de landarbeiders van de 22 boerderijen en 13 leden. Sinds 2005 werd Du Toitskloof Wijnen als een van de eerste wijnhuizen in Zuid-Afrika lid. Zo heeft Du Toitskloof Fairtrade initiatieven ervoor gezorgd dat meer dan 2500 mensen direct zichtbaar profiteren van de verschillende projecten, waaronder kinderdagverblijven, een mobiele kliniek, goed onderwijs, een busdienst, bijscholing voor volwassenen en vele voorlichtingsprojecten.

Du Toitskloof betrekt de meerderheid van hun druiven uit de Breedekloof Vallei, allemaal binnen een straal van 10 km rondom hun kelders. Met een groot aanbod van verschillende terroirs, zijn dat wijngaarden op de koele berghellingen, op alluviale bodems met een hoog watervasthoudend vermogen, maar ook op zanderige en rotsachtige bodems. De druiven worden geplukt wanneer ze hun optimale rijpheid hebben bereikt hun met intense kleur en smaakspectrum. In warme zomers liggen de wijngaarden al vroeg in de schaduw van de hoge toppen van de Du Toitskloof Mountains, wat leidt tot langzame rijping en intensiteit van de smaken. Witte wijnen produceren tropische aroma's van guave, ananas en kruisbessen, terwijl de rode wijnen fruitige donkere bessen, kersen, zwarte bessen en framboos nuances in de geur en smaak hebben.

Quest Premium lijn. Deze wijnen zijn een eerbetoon aan de vele generaties wijnbouwers die in hun streven naar perfectie hebben bijgedragen aan onze zoektocht voor deze premium wijnlijn. Du Toitskloof selecteert uit verschillende wijngaarden op overvloedige smaak, en creëren met veel zorgvuldigheid unieke wijnen met een individueel, rijk en vol karakter.

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Western Cape
Appellatie Breedekloof (Appellatie)
Wijnhuis Du Toitskloof Wines
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2021
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2024
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Schroefdop
Smaakprofiel Fruitig, Licht zoet, Rond, Rood fruit, Soepel, Vol, Zoet
Drink momenten Cadeau!, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2021 Du Toitskloof Winery Heritage Pinotage/Merlot/Ruby Cabernet
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.03.2023

2020 Bogle Vineyard Chardonnay Reserve

"De Vinyard Chardonnay van Bogle is al zeer goed. Deze Reserve is fantast..." Frank

Bekijk product recensie