2021 Domaine Astruc Carignan Vieilles Vignes
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2028 |
- Koop 6 voor 9,25 7,64 en bespaar 10%
Omschrijving
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc. Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo'n honderd boeren. De jaarproductie bedraagt 21.000 hectoliter. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.
Ook de Carignan wijngaarden van Domaine Astruc liggen aan de de voet van de Pyreneën en dit maakt dit gedeelte een stuk koeler dan dan de rest van de Languedoc regio en dat is een voorwaarde om wijnen te produceren die verfijning en elegantie bieden. De Carignan druiven komen van zeer oude stokken (vandaar de classificatie Vieilles Vignes oftewel oude wijnstokken). De opbrengst van de stokken is zeer laag. De Carignan druiven worden gefermenteerd in tanks van RVS bij gecontroleerde temperatuur. Daarna mag de wijn rijpen in amerikaans eiken (70%, een mix van nieuwe, één en twee jaar oude vaten) en Frans eiken (30%, één en twee jaar oud), gedurende zes maanden. Deze wijn is dieppaars van kleur met een robijnrode tint en heeft aroma's van cacao, zwarte bessen gevolgd door indrukken van aardbeien en toast. Vol, rijk van smaak met zachte tannines en een lange afdronk. Uitstekend te serveren bij diverse soorten rood vlees, wild, en kazen.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Pays d’Oc |
Wijnhuis | Domaine Astruc |
Druif | Carignan |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden |
Wijnhuis
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft ondanks de crisis en zijn vertrek naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. In 1977, na zijn studie te hebben afgerond, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, terug naar Malras om samen met zijn vader verder te bouwen aan het Domaine Astruc.
Eigenschappen:
Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo'n honderd boeren. De jaarproductie bedraagt 21.000 hectoliter. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas, een succesvol en onafhankelijk familiebedrijf in Pezenas, eveneens in de Languedoc. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc – de voornaamste bron van hun Vin de Pays-wijnen – en besloot het Domaine te kopen. De d'A reeks is de eerste vrucht van deze aankoop.