2021 Commanderie Peyrassol #LOU Rosé
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Provence |
Appellatie | Côtes de Provence |
Wijnhuis | Commanderie Peyrassol |
Jaar | 2021 |
Druif | Cinsault Grenache Mourvedre Syrah-Shiraz |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2024 |
Midden in de Maures, de zwarte bergen in de Var, ligt Commanderie Peyrassol, rond 1250 gesticht door de tempeliers. Op deze plek creëerden zij een rustplaats voor de vele pelgrims, op weg naar het beloofde land, Rome of Santiago de Compostella. Ook de tempeliers hielden zich bezig met de wijnbouw, zoals oude documenten laten zien.
Nu, in onze tijd, is de gehele Commanderie prachtig gerestaureerd in opdracht van de eigenaar Philippe Austruy. Op de binnenplaats waan je je weer in de tijd van weleer. Maar de link naar het heden is duidelijk: rondom de gebouwen en in de wijngaarden vind je prachtige constellaties van internationale kunstenaars, als bijvoorbeeld Barry Flanagan, Gloria Friedman en Jaume Plensa. Ook de processen in de wijnbouw zijn door de moderne technieken naar een hoger level getild. Er worden prachtige wijnen gemaakt in dit aardse paradijs!
#LOU by Peyrassol is de jongste aanwinst van Commanderie de Peyrassol. De fles is vormgegeven door de jongste dochter van de eigenaar, Lou. #LOU by Peyrassol staat symbool voor vrijheid en genieten van het leven in al zijn eenvoud of juist glamourous, samen met je vrienden, je heerlijk kunnen ontspannen, maar ook het durven doen, voor de kudde uitlopen, trendsetten. De afbeelding op de fles heeft meerdere kleuren.
De #LOU is een op-en-top Côtes de Provence en gemaakt van cinsault, grenache, mourvèdre en syrah. Elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd. Ze worden in de zeer vroege ochtend geplukt om vroegtijdig spontane fermentatie te vermijden en wanneer ze de wijnmakerij bereiken, worden ze onmiddellijk geperst en ondergaan ze een gisting bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen vaten. De rijping van de geweldige wijn is zeer lang voor ca. 8 maanden op fijne droesem (sur lie) in roestvrijstalen vaten.
De #LOU Rosé heeft een zachte, frisse zeer lichte roze kleur zoals een mooie Provence rose betaamt met mooie tonen van kruisbes, framboos en witte bloesem in de neus. In de mond prikkelt het de smaakpapillen met zijn levendigheid en intense fruitsmaken van kruisbes, verse aardbeien en wit fruit. Eenvoudig, uitgebalanceerd en mooi licht een verleidelijke combinatie!
De LOU by Peyrassol is een typische, droge Provence-roséwijn. De #LOU is zeer verfrissend om te drinken als aperitief of met mediterrane gerechten en de flessen zijn zeer fraai waarbij de afbeelding op de fles meerdere kleuren heeft.
Een domein met een rijke geschiedenis van tempeliers, wijn maken en kunst beleven. Midden in de Maures, de zwarte bergen in de Var, ligt Commanderie Peyrassol, rond 1250 gesticht door de tempeliers. Op deze plek creëerden zij een rustplaats voor de vele pelgrims, op weg naar het beloofde land, Rome of Santiago de Compostella. Ook de tempeliers hielden zich bezig met de wijnbouw, zoals oude documenten laten zien.
Nu, in onze tijd, is de gehele Commanderie prachtig gerestaureerd in opdracht van de eigenaar Philippe Austruy. Op de binnenplaats waan je je weer in de tijd van weleer. Maar de link naar het heden is duidelijk: rondom de gebouwen en in de wijngaarden vind je prachtige constellaties van internationale kunstenaars, als bijvoorbeeld Barry Flanagan, Gloria Friedman en Jaume Plensa. Ook de processen in de wijnbouw zijn door de moderne technieken naar een hoger level getild. Er worden prachtige wijnen gemaakt in dit aardse paradijs!
De volledig gerestaureerde kelders zijn voorzien van de nieuwste technieken om de vinificatie goed te laten verlopen. De tijd tussen de pluk (zowel handmatig als machinaal) en de maceratie moet zo kort mogelijk zijn, om oxidatie te voorkomen. Tijdens de maceratie van de druiven wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht, zodat pijpen en pompen dit proces niet kunnen verstoren. Dit gebeurt in roestvrijstalen cuves. De vinificatie van de druivensoorten gebeurt apart. Kort daarna vindt de assemblage plaats. Voor de rijping van de wijnen worden verschillende methodes gehanteerd. Ze voeren een aantal merken waaronder Vignobles Austruy (vernoemd naar de aeigenaar), Chateau Peyrassol en #LOU by Peyrassol
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Provence |
Appellatie | Côtes de Provence |
Wijnhuis | Commanderie Peyrassol |
Druif | Cinsault, Grenache, Mourvedre, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2024 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Login and Registration Form