2021 Comando G Laderas del Tiétar Garnacha

Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Vinos de Madrid
Appellatie Vinos de Madrid (Appellatie)
Wijnhuis Comando G
Jaar 2021
Druif Grenache
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink venster 2022 - 2026
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Drie jonge maar al zeer fameuze wijnmakers-Fernando Garcia (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jimenez Landi (Bodegas Jimenez Landi) en Marc Isart (Bodegas Bernaveleva) - zijn verantwoordelijk voor de Command G. met als bedoeling om de Madrid Regio de Grenache druif verder te ontwikkelen. Alle drie de wijnmakers maken onder hun individuele label Top grenaches die kunnen wedijveren met de beroemde Chateaneuf wijnen zeker als je prijs in ogenschouw neemt. Het gebied is ideaal voor de Grenache (hoog, warm overdag met flinke afkoeling, flinke kalk-bodem).

De Laderas del Tiétar Garnacha is een fraai en nieuw project van de Garnacha-specialisten van Comando G en Bernabeleva en wordt er in samenwerking met de coöperatie van het dorpje Cadalso de los Vidrioseen aantal zeer oude percelen met oude wijnstokken Grenache weer te cultiveren en te vinifiëren, zoals hun grootvaders dat deden. Dit is een echte ‘vin de soif’ die koel kan gedronken worden.  De vinficatie is dus klassiek en zoals dit vroeger plaatsvond namelijk vergisting hoofdzakelijk met hele trossen een korte maceratie. Weinig interventie en werk volgens de zwaartekracht en niets met pompen. Deze Garnacha die in beton vergiste met inheemse gisten en rijpt zeven maanden in beton. Er wordt geoogst enkel en alleen van biodynamisch bewerkte wijngaarden zoals bij Comando G wordt gewerkt.

In het glas is de Laderas del Tiétar Garnacha bourgognerood van kleur met een roodroze glans - bijna zoals een Pinot Noir uit een cool-climate. In de neus krijgen we een explosie van rood fruit, waaronder rode bessen, bosaardbeien en noordkrieken. Mooie en frisse aanzet met fijn zuurtje dat de wijn veel fraîcheur en karakter geven. De laatste jaren heeft de wijn veel aan sérieux gewonnen; veel mineraliger en weerspiegeling van de elegante Garnacha en de huisstijl van Marc Isart zoals je kan zien bij Comando G en Bernabeleva.

 

Vineyard for 2021 Comando G Laderas del Tiétar Garnacha

Drie jonge maar al zeer fameuze wijnmakers-Fernando Garcia (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jimenez Landi (BodegasJimenez Landi) en Marc Isart (Bodegas Bernaveleva) - zijn verantwoordelijk voor de Command G. met als bedoeling om de Madrid Regio de Grenache druif verder te ontwikkelen. Alle drie de wijnmakers maken onder hun individuele label Top grenaches die kunnen wedijveren met de beroemde Chateaneuf wijnen zeker als je prijs in ogenschouw neemt. Het gebied is ideaal voor de Grenache (hoog, warm overdag met flinke afkoeling, flinke kalk-bodem). Hun wijnstokken zijn geworteld in voornamelijk graniet bodem wijngaarden op een hoogte van ten minste 800 meter en zijn tussen de 50 en 80 jaar oud. Comando G was de naam  

in Spanje voor een van die Japanse tekenfilmserie van de jaren '80. Daniel Landi en zijn vrienden hebben dit gebruikt en Comando G staat voor Comado Grenache waar het hun missie is om de bete Grenache ter wereld te maken. Dit is een van de meest opwindende nieuwe projecten in Spanje!

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Vinos de Madrid
Appellatie Vinos de Madrid (Appellatie)
Wijnhuis Comando G
Druif Grenache
Biologisch Ja
Vegan Nee
Jaar 2021
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2026
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 89
Smaakprofiel Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2021 Comando G Laderas del Tiétar Garnacha
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

08.02.2023

2021 Juan Gil Blanco

"Dit is niet wat je verwacht - de wijn nis droger dan ik had verwacht. In..." Antoinet

Bekijk product recensie