2021 Bogle Vineyard Essential Red
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
- Koop 6 voor 19,25 15,91 en bespaar 6%
Omschrijving
De familie Bogle is reeds meer dan 100 jaar actief in de landbouw. Sinds het einde van de jaren '60 van de vorige eeuw verbouwt men ook druiven in het Californische wijngebied Clarksburg en later ook Lodi. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven die afkomstig zijn van de wijngaarden in Russian River Valley, Monterey and Clarksburg. De wijn heeft 10 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse Eiken vaten.
De Bogle Essential Red is een aantrekkelijke blend van Old Vine Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petite Sirah en tesamen maakt dit een heerlijke wijn. De Essential Red rijpt in Amerikaans eiken vaten gedurende 12 maanden. De Bogle Essential Red is mondvullend met rijp rood fruit, zoete kersen, specerijen en vanille . De wijn is sappig met fijne zuren en zijdezacht met een zachte fruitige afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16°C. Heerlijk bij de barbecue of gebraad van rood vlees of kalfsschenkel, ook gegrilde kangoeroe en bloedworst passen super.
Bogle is gecertificeerd door verschillende instanties: California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Monterey County |
Wijnhuis | Bogle Vineyards |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Kruidig, Soepel |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Wijnhuis
De familie Bogle verbouwt al vanaf de negentiende eeuw wijnen. Pas rond 1968 plantte de familie de eerste wijnstokken in de buurt van Clarksburgh U.S.A. Na jaren van hard werken heeft de Bogle familie meer dan 1200 ha wijnbouw in California. Met de groei van het bedrijft vestigde de familie naam binnen de wijnwereld, zowel in Amerika als daarbuiten. De belangrijkste oorzaak van het succes bestaat eruit dat de familie zich dagelijks bezighoudt met de productie van wijn. De familie begrijpt dat wijnen van hoge kwaliteit begint bij uitstekende druivenrassen. Zij zorgen daarvoor door met respect voor het land en de omgeving biologisch te werken. Het verhaal achter de fazant op de etiketten van de wijnen is als volgt. De familie wilde een label waarin de streek van de wijngaarden tot uiting kwam. De familie raakte in contact met de kunstenaar Paul Lorenzi, die op een avond schetsen van de wijnen aan het maken was. Opeens kwam een prachtige fazant midden in de wijngaard zitten. Het label van de Bogle wijnen was geboren!
Bij Bogle Vineyards wordt biologisch gewerkt. Bogle is gecertificeerd door verschillende instanties: California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.